Nieuwe boeken

Verwacht: The Queen’s Gambit – Nederlandse editie

The Queen’s Gambit staat al wekenlang in de top van best bekeken Netflix-series. Ben jij benieuwd naar het boek waarop de serie gebaseerd is? Op 26 januari verschijnt het eindelijk in de Nederlandse vertaling!

In 1983 verscheen het boek The Queen’s Gambit van Walter Tevis. De recensies waren lovend, maar het boek werd matig verkocht. Pas toen het boek werd verfilmd als serie op Netflix, gaan de verkopen door het dak. En eindelijk kun je The Queen’s Gambit nu ook in het Nederlands kopen.

 

The Queen’s Gambit – Walter Tevis

Wanneer Beth Harmon op achtjarige leeftijd naar een weeshuis wordt gestuurd, ontdekt ze al snel twee manieren om aan haar omgeving te ontsnappen, hoe vluchtig ook: het schaakspel en de groene pilletjes die aan alle kinderen uitgedeeld worden om ze rustig te houden.

Al snel wordt duidelijk dat Beth een wonderbaarlijk schaaktalent heeft, en terwijl ze naar top van de Amerikaanse schaakranglijst stijgt weet ze een nieuw leven voor zichzelf op te bouwen. Maar ze kan haar drang tot zelfvernietiging nooit helemaal overwinnen. Er staat voor Beth meer op het spel dan alleen winnen en verliezen.

 

Je koopt de paperback vanaf 26 januari voor €15,99. 
Het e-book (€10,99) is nog niet beschikbaar.

 

 

De links in dit artikel zijn affiliate links. 

Leave a Reply