Boekenlijstjes Boekspirerend

Scheurkalenders 2019 & bijbehorende boeken

Het eerste kerstliedje kwam alweer voorbij op de radio en dan weet je dat het einde van het jaar in rap tempo dichterbij komt. Voor je het weet knalt de champagne weer uit de flessen om 2019 in te luiden. Deze scheurkalenders zorgen er in ieder geval voor dat iedere dag van het nieuwe jaar een klein feestje wordt. En een tip: de boeken die erbij horen kun je natuurlijk nog voor het einde van het jaar lezen. De scheurkalenders zijn trouwens ook tof als cadeautje. Leuk voor de feestdagen!

365 Dagen Succesvol scheurkalender 2019 + 365 dagen succesvol – David de Kock & Arjan Vergeer (2013)

De 365 Dagen Succesvol Scheurkalender 2019 helpt je elke dag een stapje dichter bij het leven van je dromen. Vol met vragen, quotes en oefeningen om je te laten nadenken over wat je nu écht wilt – en hoe je dat kunt bereiken! Aan de hand van onder meer eenvoudige en uitdagende opdrachten, anekdotes en voorbeelden, maak je met 365 dagen succesvol in een jaar tijd jouw reuzensprong naar succes!

 

Een opgeruimd leven scheurkalender 2019 + How to be organized – Yvonne de Bruin (2018)

Opgeruimd leven, meer tijd voor jezelf, rust in je hoofd in je drukke leven… Dat klinkt prachtig, maar hoe krijg je dat voor elkaar? De beste tips om je hoofd leeg te maken. Een opgeruimd leven heeft diverse belangrijke bouwstenen. In deze kalender vind je ze allemaal terug, verdeeld over de vijf weekdagen en het weekend. Er is daarnaast aandacht voor speciale (feest)dagen. Op dinsdag krijg je vaak loslaattips. De ene keer zijn dat praktische loslaattips, de andere keer gaat het over loslaten in je hoofd. Door weg te doen wat niet bij je past, ontdek je stap voor stap wat wel bij je past.

 


De dagen die ik liefheb scheurkalender 2019 + Versjes van Lars – Lars van der Werf (2014)

Lars zorgt met zijn lieve, verrassende gedichtjes voor een vrolijk begin van de dag. Ze zijn kort en verwoorden vaak precies je stemming. Ze zijn dat zetje dat je soms nét even nodig hebt om de dag zonnig tegemoet te treden. In deze scheurkalender verrast Lars je elke dag met een van zijn favoriete versjes. Ook brengt hij odes aan de pracht van de seizoenen en maakt hij speciale dagen net een tikje feestelijker met een bijpassend gedichtje.

 

De Bucketlist scheurkalender 2019 + Het Bucketlist-boek – Elise de Rijck (2015)

Heb je er ooit al bij stilgestaan wat je absoluut gedaan wilt hebben voor je er niet meer bent? Giet het in een lijstje en je hebt je eigen bucketlist. Maar hoe begin je eraan en hoe maak je het nog opwindender? In deze scheurkalender vind je ideeën die voor iedereen haalbaar zijn, mits je gemotiveerd genoeg bent en als je je horizonten durft te verkennen. Stoppen met dromen, starten met doen!

 

 

F*ck-it list scheurkalender 2019 + F*ck-it list book – Jacob & Haver (2017)

De 365 dingen die je vooral niet gedaan moet hebben! Zeg f*ck it! tegen de dingen die je juist NIET wilt doen. Je hebt het al zo druk en je MOET al zoveel. Dus skip die saaie verjaardag waar je zo tegenop ziet en ga eens lekker zonder make-up de deur uit. F*ck it! Trek die fles wijn op maandag open en zeg je sportschool-abonnement op; anders betaal je ook maar voor niets. En wist je dat je ook alleen voor jezelf koffie kan halen en dit niet perse voor de hele afdeling hoeft te doen? En de hele dag Netflixen is totaal geen probleem, morgen weer een nieuwe dag. Toch? F*ck it! Doe minder, geniet meer!

 

Omdenken scheurkalender 2019 + Ja-maar… Omdenken – Berthold Gunster (2010)

Omdenken gaat om het aanpassen van het denken in beperkingen naar denken in mogelijkheden. Dus niet langer beren op de weg zien, maar het tegenovergestelde. In de scheurkalender staat elke dag een leuke, prikkelende spreuk.

 

 

Leave a Reply