Boeken Relaties

Recensie: The Quiet Cupid – Tim L. Gardner

Gardner is er aan het begin van zijn slechts 56 pagina’s tellende boek duidelijk over: introvert zijn kan je liefdesleven behoorlijk complex maken. Miscommunicatie, misvattingen en onenigheid zijn geregeld terug te vinden in de relaties van de introvert. The Quiet Cupid neemt je mee in wat introvert zijn eigenlijk betekent en hoe het van invloed is tijdens het daten, in je relatie en als je getrouwd bent. 

To the point
De reden dat ik The Quiet Cupid kocht, was vooral vanwege de omvang. Het boek is lekker dun en heeft slechts vier overzichtelijke hoofdstukken. In die zin is Gardner echt een schrijver naar mijn hart; niet teveel poespas, uitweidingen of onnodige voorbeelden. Hij komt meteen ter zake en is lekker to the point.

Allereerst wordt er aandacht besteed aan de verschillende soorten introverten. Wat eerlijk is eerlijk, ze zijn niet perse allemaal stil en verlegen en hebben een hekel aan feestjes.  Als het gaat om de liefde lopen ze echter wel vaak tegen dezelfde valkuilen aan, zoals dat sociaal zijn veel energie kost, ze continu in hun hoofd tegen zichzelf praten en een hekel hebben aan small talk

Blijf jezelf!
Je leest The Quiet Cupid natuurlijk om het advies over de liefde. Dat is opgedeeld in daten (dus het zoeken naar een partner), relaties (het hebben van een vaste vriend of vriendin) en getrouwd zijn.

Als het gaat om daten stelt Gardner vooral gerust: je hoeft niet extravert te zijn om aantrekkelijk te zijn en op te vallen voor een partner. Hij benadrukt de krachten die je als introvert bezit, luisteren bijvoorbeeld, en geeft tips hoe je nieuwe mensen leert kennen en hoe je jezelf presenteert aan een potentiële partner. Het is belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, is vooral zijn boodschap, en je niet extravert te gedragen of veel te drinken om ‘losser’ te worden. 

Als je dan eenmaal een partner hebt, somt Gardner nog een heel aantal prachtige eigenschappen op die de introvert meebrengt in een relatie. Ook hier is het weer vooral belangrijk om naar je eigen behoeften te blijven luisteren en compromissen te zoeken met je partner, bijvoorbeeld als hij/zij een avondje wil gaan stappen en jij liever thuisblijft. Communiceren is het credo, of het nu gaat om verschillende wensen of slaapritmes. Denk aan jezelf, maar doe de ander niet tekort. 

Niets nieuws onder de zon
Wanneer je The Quiet Cupid dichtslaat ben je eigenlijk niet zoveel wijzer. Want communiceren is altijd belangrijk. Jezelf blijven en rekening houden met anderen ook. Gardner geeft zeker inzicht in de introvert en de relaties met anderen (introvert óf extravert), maar nieuwe tips of tricks vallen er niet te ontdekken. 

The Quiet Cupid is daarom vooral leuk om eens te lezen voor wat inzicht in hoe het is om introvert te zijn of als je een introverte partner hebt. Ook als je het even helemaal gehad hebt met introvert zijn en je wel een oppepper kunt gebruiken, is dit boek aardig. Er staan immers genoeg redenen in waarom jij als introvert leuk en bijzonder bent. Maar als je echt vastloopt in je relatie of geen leuke partner kunt vinden, zul je in dit boek geen nieuwe inzichten vinden. 

Introvert zijn en de liefde: een uitdagende combinatie. The Quiet Cupid is herkenbaar, maar mist handvatten om indruk te maken. 

The Quiet Cupid
Tim L. Gardner
maart 2017
Engelstalig
56 pagina’s
Ebook: €3,99

Bekijk op bol.com

2.5

The Quiet Cupid - Tim L. Gardner

Have you ever found yourself trying to emulate the dating successes of your extroverted peers, only to come up short? Do you feel like your personality lends itself to introversion? You have the capacity to enjoy great success in the realms of dating, love, and relationships. It is time to learn how to develop a prosperous love life in the face of your introverted personality. From how to identify another single introvert to tips for managing the socialization needs of you and your spouse, your entire love life will flourish once you read these strategies and methods!

Leave a Reply