Boeken Persoonlijke groei

Recensie: Steeds leuker – Jelle Hermus

Een leven dat steeds leuker wordt – wie wil dat nu niet? Het lijkt door onze dagelijkse beslommeringen soms lastig om blij en gelukkig te zijn, maar volgens Jelle Hermus hoeft dat helemaal niet zo te zijn. In zijn boek Steeds leuker lees je daarom de kortste route naar een leven met ‘meer leuk, minder meuk’. Want met de juiste kleine stappen kun je je leven in een opwaartse spiraal brengen. Een leven met vrijheid, blijheid en betekenis in overvloed.

Hiervoor introduceert Hermus de Broednestmethode. Deze methode leert je op welk nest je het best kunt plaatsnemen, welke eieren je wilt selecteren en hoe je ze uitbroedt met de minste moeite. Oftewel, je bepaalt wat je wilt bereiken en richt je op dat wat werkt, je selecteert de strategische stappen die je het snelst vooruit helpen en je bereikt meer resultaat met minder moeite. Zo creëer je zoveel mogelijk momenten van blijdschap en liefde, momenten van waarde, in je leven.

Een boek vol kippenmetaforen
Hermus is de oprichter van feel good platform soChicken.nl. Daar blogt en maakt hij video’s over hoe je je leven leuker kunt maken. In Steeds leuker presenteert hij zijn kortste route naar meer geluk. Dit bereik je door te focussen op drie principes: meer vrijheid, blijheid en betekenis. En met de Broednestmethode, waarbij je broedt op de juiste eieren, krijg je dat belachelijk simpel voor elkaar.

Simpel is dan ook het credo van Hermus. Alle verandering moet zo gemakkelijk mogelijk, in kleine stapjes. En makkelijk zijn nu eenmaal open deuren. De deuren die we juist vaak overslaan, omdat ze te simpel lijken. Afvallen door meer groente te eten en minder te snoepen? Liever volgen we ingewikkelde diëten, tellen we punten en kopen we dure poeders en supplementen.

Steeds leuker staat juist vol open deuren, omdat ze volgens Hermus nu eenmaal werken. In ieder geval, als je ze nu echt eens zou toepassen. Zoals overbodige spullen wegdoen. Dankbaar zijn. Zuinig leven. Geen oordelen hebben over anderen. In het begin voelen al die open deuren alsof je genept bent met het kopen van dit boek, maar al snel kom je erachter dat het eigenlijk briljant is. Want het ís echt zo simpel als het lijkt. Om in de kippenmetaforen te blijven: open deuren zijn de juiste eieren om uit te broeden.

Bewust worden met humor
Per principe geeft Hermus tips om kleine gedragsveranderingen teweeg te brengen. Hij doet dit door de belangrijke dingen steeds weer even aan te halen en ontzettend veel handvatten te bieden. Het boek is vol vaart en humor geschreven en zorgt voor de inhoudelijke bewustwording om te werken naar meer vrijheid, blijheid en betekenis. Je moet het alsnog zelf doen, je moet alsnog zelf door de open deur lopen in plaats van alleen maar naar binnen kijken, maar met de inzichten uit het boek wordt de daadwerkelijke stap echt piepklein.

De eigen ervaringen en kwetsbaarheid van Hermus zorgen ervoor dat je als lezer echt van mens tot mens aangesproken en geraakt wordt. Niemand is perfect, iedereen reageert weleens uptight of agressief. Steeds leuker gaat dan ook niet over perfectie. Het gaat over progressie, dat je geluk om de hoek ligt en daar blijft het liggen als jij niets doet.

Extra liefde in je online eierdoos
Alle drempels, schaamte en excuses die je voor jezelf hebt opgeworpen werken niet langer na het lezen van dit boek. En om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan en de open deuren door te lopen, staat er online een speciale ‘eierdoos’ voor je klaar met extra adviezen, filmpjes en oefeningen.

In het leven gaat het nu eenmaal niet om de bestemming die je bereikt en het resultaat dat je haalt. Het gaat niet eens om de route die je aflegt. Het gaat erom hóe je de route aflegt. En je wilt dat die route steeds leuker wordt, met meer vrijheid, blijheid en betekenis. De voordelen zonder de nadelen. Steeds leuker is de liefdevolle schop onder je kont om écht eens aan de slag te gaan met het leuker maken van je leven.

 

 

Steeds leuker
Jelle Hermus
november 2017
287 bladzijden
Paperback: €20,00
Ebook: €6,49
Kosmos Uitgevers

Bekijk op bol.com

 

 

 

5

Steeds leuker - Jelle Hermus

Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar Steeds leuker om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn.

In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je – door het zetten van de juiste kleine stappen – je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen.

Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn.

Jelle laat zien hoe je je leven leuker en leuker maakt, en tegelijkertijd je omgeving kunt verrijken. Met een liefdevolle aanpak en de nodige humor. Want alles wordt makkelijker als we het leven niet zo serieus nemen.

Een leuker leven bouwen is makkelijker dan je denkt. Steeds leuker is je handboek naar een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. Zonder de ballast en de gekkigheid.

  1. Nieuwe boeken | juni | Leesje

    31 mei 2019 at 05:53

    […] mijn superenthousiaste recensie over Hermus’ eerste boek, Steeds leuker, ben ik natuurlijk ook heel erg benieuwd naar Leven met wind […]

Leave a Reply