Boeken Self-published Werk

Recensie: Focus – Cynthia Schultz (gratis e-book)

focus cynthia schultz recensie download focus cynthia schultz recensie download

Cynthia Schultz zou je kunnen kennen van haar ooit razend populaire beautyblog MissLipgloss en inmiddels even populaire lifestyleblog Cynthia.nl. Ook schreef ze als één van de eerste Nederlandse bloggers een succesvol offline boek: Beauty

Inmiddels is haar focus (ha!) echter iets verandert, of verbreed, naar plannen, structuur en productiviteit. Want succesvol word je natuurlijk (meestal) niet door zomaar wat aan te modderen. Schultz schreef hierover het Werkboek voor een structuurjunkie in spe en bracht verschillende planners uit. Ook schreef ze een gratis e-book, Focus, dat helemaal gericht is op -je raadt het al – beter leren focussen. Iets wat in deze tijd nog best een uitdaging is!

 

Aandacht in een wereld vol afleiding

Je focussen op één taak en urenlang geconcentreerd bezig zijn, wanneer lukte jou dat voor het laatst? Waar dat ‘vroeger’ heel normaal was, lukt het nu vaak niet eens om geconcentreerd te blijven bij een filmpje van acht minuten. Lees je nog weleens een hoofdstuk van een boek zonder je telefoon te checken? Als je staat te wachten of op de wc zit, kun je dat dan zonder door social media of je e-mails te scrollen?

In een wereld vol afleiding is aandacht een nieuw soort vaardigheid geworden die je onder de knie moet leren krijgen. In Schultz’ gratis e-book Focus staan tien tips hoe je jezelf kunt trainen meer aandacht te hebben bij wat je doet. Want als je dit eenmaal kunt, belooft Schultz dat je je werk sneller en beter zult doen, waardoor je niet alleen meer tijd overhoudt, maar ook gewoon veel lekkerder gaat werken. Win-win!

 

DERK, wekkers en planners

Focus beslaat 34 pagina’s, waarin Schultz je kort en krachtig haar verschillende tips uitlegt. Met dezelfde toegankelijke toon als haar blogs, leest Focus als een speer. Na iedere tip krijg je een korte samenvatting en een opdracht, waarmee je direct aan de slag kunt.

Om afleiding te voorkomen moet je bijvoorbeeld de meldingen op al je apparaten uitzetten en momenten inplannen waarop je je e-mails wegwerkt. Door te plannen, alles op te schrijven wat in je hoofd zit en niet steeds te wisselen tussen verschillende soorten taken, train je je focus en verbeter je je productiviteit.

Een leuke tip, waarvan ik wéét dat ‘ie ook echt werkt, is DERK: Doe Eerst Rot Klus. Door het uitstellen van dat rotklusje blijf je onrust in je hoofd houden. Door het gewoon als eerste te doen ben je blij en trots en heb je ook gewoon het moeilijkste al gehad. Zo word je dag veel leuker!

 

Waardevol én gratis

Het mooie van succesvolle bloggers, is dat ze weten hoe ze waardevolle gratis content moeten maken. Focus is daar het bewijs van. De vormgeving is piekfijn en de inhoud staat centraal. Focus is verre van een verkooppraatje van Schultz. Natuurlijk staat er achterin het boek een opsomming van de planners en masterclasses die Schultz aanbiedt, maar je hoeft hier helemaal niets mee als je dit niet wilt.

Het gratis e-book is heel makkelijk aan te vragen via Cynthia.nl. Je vult je gegevens in en krijgt het boek direct in je inbox. Je schrijft je daarmee ook in voor de Structuurjunkie nieuwsbrief over plannen en productiviteit. Ik vind deze heel leuk om te lezen, maar als je daar niet op zit te wachten, kun je je ook direct weer uitschrijven.

Focus is een mooi, gratis en toegankelijk e-book met tips voor meer gerichte aandacht in een wereld vol afleiding. Je leest het in twintig minuten en kunt daarna direct aan de slag.

 

 

Focus
Cynthia Schultz
mei 2019
34 bladzijden

Je kunt Focus aanvragen onderaan deze pagina: Cynthia.nl

4

Focus - Cynthia Schultz

De 10 manieren om meer gefocust te werken.

Leave a Reply