Boeken Werk

Recensie: De Side Hustle – Chris Guillebeau

Denk jij er ook weleens aan om voor jezelf te beginnen, maar wil je niet de voordelen van een vaste baan opgeven? Dan is een side hustle perfect voor jou! Zo begin je toch voor jezelf, zonder je baan op te hoeven zeggen. In De Side Hustle neemt Chris Guillebeau je in 27 dagen mee van idee, naar actie, naar inkomen.

 

Het stappenplan voor een extra zakcentje

De Side Hustle is niet alleen een praktisch stappenplan om meer inkomen on the side te genereren, het staat ook vol succesverhalen. Sommige van die side hustles zijn inmiddels uitgegroeid tot daadwerkelijke bedrijven, anderen zorgen voor een permanent zakcentje per maand. Wat je doel ook is, het begint allemaal met ideeën genereren. Iedere side hustle begint immers met het juiste idee. Daarna komt het aan op het selecteren van het beste idee. Je leert dat door je ideeën te rangschikken, vergelijken en omvormen tot een aanbod, zodat je side hustle de meeste kans van slagen heeft.

Als je idee eenmaal vaststaat en je het tot een aanbod hebt getransformeerd, bereid je je voor op de lancering. Je gaat met allerlei praktische zaken aan de slag, zoals je prijs, je ideale klant en het ontwerpen van je workflow. Na deze zorgvuldige voorbereiding ben je klaar om je aanbod de wereld in te brengen. Je focust je op marketing en testen, testen, testen en nog eens testen. Tot slot, wanneer je side hustle eenmaal de wijde wereld in is, bestaan de laatste stappen uit leren wat wel en niet werkt en het verbeteren van je side hustle. Easy!

 

Voor jezelf beginnen was nog nooit zo simpel

Wat weet Guillebeau het starten van een side hustle simpel te maken. In De Side Hustle deelt hij het proces op in kleine, behapbare stappen, die hij ook meteen uit de doeken doet. Op de eerste 5 pagina’s staan meteen alle stappen in een notendop, die daarna in het boek verder worden toegelicht en uitgewerkt. Heel verfrissend, want zo weet je meteen wat je kunt verwachten. Dit maakt het boek ook heel toegankelijk voor de niet zulke fanatieke lezers onder ons, in tegenstelling tot de meeste non-fictie/managementboeken, waarbij je vaak honderden pagina’s moet doorwerken om aan het einde een overzichtje te krijgen van alles wat je gelezen hebt.

Sowieso is het boek erg to the point. Guillebeau is niet van de ellenlange verhalen of moeilijke theorieën. Hij maakt alles zo gemakkelijk en laagdrempelig mogelijk, bijvoorbeeld door je aan te moedigen de raming van je winst ‘gewoon’ te maken op de achterkant van een bierviltje. Ingewikkelde spreadsheets komen later wel, als je business draait, maar wanneer je gaat starten is simpel het toverwoord.

 

Verzin, creëer en geniet

De succesverhalen zijn wel wat Amerikaans, dat moet ik toegeven, maar ze bieden ook enorm veel inzicht in hoe simpel een idee voor een side hustle kan zijn. Tijdens het lezen van De Side Hustle kreeg ik verschillende ideeën om wat bij te verdienen, terwijl ik normaal gesproken helemaal dichtsla en denk: ‘Dat kan ik toch niet’ of ‘Dat idee slaat nergens op’.  Guillebeau weet met weinig te prikkelen, dus je hoeft absoluut geen creatief genie te zijn of strakke businessplannen te kunnen schrijven. Sterker nog, al op dag 3 leer je dat je goede ideeën zelf kunt bedenken, maar ook gewoon kunt lenen of stelen. Achterin het boek staan daarom al verschillende side hustle ideeën.

Kortom, De Side Hustle van Chris Guillebeau is een praktisch boek waarmee je in een maand tijd extra inkomsten kunt genereren. Het boek is informatief, vlot geschreven en geeft je alle handvatten om te komen tot een goed side hustle idee. Het helpt je vervolgens met welke stappen je moet zetten om je idee uit te voeren en hoe je uiteindelijk extra inkomen vergaart. Kopen dat boek!

 

 

De Side Hustle
Chris Guillebeau
januari 2018
311 bladzijden
Paperback: €17,50
E-book: €9,99
Kosmos Uitgevers

 

 

 

5

De Side Hustle - Chris Guillebeau

Verrijk je werkzame leven en begin naast je vaste baan een Side Hustle. Ga kookworkshops geven, evenementen organiseren of vloggen, zonder je reguliere job op te geven. Chris Guillebeau beschrijft in De Side Hustle hoe je in 27 dagen een idee of passie in een baan kunt omzetten en extra inkomen kunt genereren. Dit boek is een praktische stap-voor-stapgids voor mensen die op zoek zijn naar meer vrijheid, plezier in wat ze doen door middel van een plan B. Niet alleen kun je meer van je creativiteit kwijt, je creëert meer zekerheid voor jezelf.

Leave a Reply