Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken top 5 – oktober

Een nieuwe maand, dus dat betekent ook weer nieuwe boeken! Hoewel mijn stapel nog te lezen boeken inmiddels de 225 aantikt, heb ik ook deze maand weer genoeg te wensen. Kijk je mee?

 

Oktober – Soren Sveistrup
Verschijningsdatum: 2 oktober

Dit thrillerdebuut heeft volgens mij een politiek en misschien ook wel psychologisch tintje waardoor ik meteen barst van de nieuwsgierigheid. Op het verlanglijstje, dus!

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

 

Negen volmaakte vreemden – Liane Moriarty
Verschijningsdatum: 9 oktober

De boeken van Liane Moriarty hebben altijd een heel bijzonder plot met een onverwachte twist. Ook de beschrijving van Negen volmaakte vreemden maakt weer nieuwsgierig..

Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle luxe, meditatie en mindfulness is iedereen zich ervan bewust dat ze ook flink aan het werk moeten. Maar niemand kan zich voorstellen hoe zwaar de komende tien dagen zullen worden.

Frances Welty, een voormalig succesvol romanschrijfster, arriveert bij Tranquillum House met een pijnlijke rug en een gebroken hart. Ze is direct gefascineerd door haar medegasten. De meesten van hen zien er totaal niet uit alsof ze een detoxkuur nodig hebben. Maar degene die haar nog het meest betovert is de eigenaresse van het resort. Kan deze vrouw werkelijk alle antwoorden hebben waarvan Frances niet eens wist dat ze die zocht? Moet Frances haar twijfels overboord gooien en zich volledig overgeven aan het bijzondere programma dat Tranquillum House aanbiedt – of moet ze maken dat ze wegkomt?

En het duurt niet lang voordat iedere gast in Tranquillum House zich dit begint af te vragen…

 

Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink
Verschijningsdatum: 16 oktober

Mijn liefde voor self help boeken krijgt weer een boost deze maand. Zeker met Je moet (bijna) niks, ook wel zelfhulp maar dan chill en leuk, want ondanks al die millenialtwijfels zijn we zijn natuurlijk al harstikke lekker bezig.

Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In Je moet (bijna) niks leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindful van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen.

 

#Happy Life 365 – Kelly Weekers
Verschijningsdatum: 26 oktober

Voormalig model en Miss Nederland Kelly Weekers timmert nu lekker aan de weg als business & life coach. In haar eerste boek gaat je in over het effect van je gedachten op de je dagelijks geluk en hoe je komt tot een leuker leven! Ik ga dit boek natuurlijk kopen omdat ik houd van self help, maar vooral ook omdat je haar online programma Rust, Balans & Focus erbij krijgt. Slimme marketing!

Door iedereen leuk gevonden worden? Kan niet. Perfect zijn? Onmogelijke opgave. De volledige controle over je leven hebben? Vergeet het maar.

In Happy Life 365 laat Kelly Weekers op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert door los te laten waar je geen controle over hebt, en de regie te pakken waar het kan. Haar denkwijze leert je wat vaker lak te hebben aan wat een ander van je vindt, wat vaker nee te zeggen tegen dingen waar je een hekel aan hebt, te accepteren dat falen bij het leven hoort en je niet perfect bent of hoeft te zijn. Het laat je werken voor wat je wilt en het laat je stoppen met zeuren over dat wat je niet hebt. Boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, stappenplannen en tips & tricks voor een leuker leven!

 

Taal voor de leuk – Paulien Cornelisse
Verschijningsdatum: 30 oktober

Ik ben geen grote fan van de taalboeken van Paulien Cornelisse, maar ik heb goede herinneringen aan De verwarde cavia en ik denk dat Taal voor de leuk een prima tussendoortje kan zijn. Dus gewoon uit nieuwsgierigheid en voor eens wat anders tussendoor mag deze toch op het verlanglijstje!

Paulien Cornelisse is een groot liefhebber van de Nederlandse taal. “Je ergeren? Dat doe je maar in je vrije tijd,’ zegt Paulien, om vervolgens als een detective op zoek te gaan naar taalvernieuwingen, miscommunicaties en bizarre gesprekswendingen. In Taal voor de leuk, haar derde taalboek, deelt ze haar nieuwste fascinaties. Waarom zegt de conducteur in de trein “UhLelystad’ in plaats van gewoon “Lelystad’? Kun je beter “ARG’ whatsappen of “ARGH’? Wat zijn dwangclichés? Auto-irritaties? En wat is woordaanelkaarplakkisme? Scherp, onderzoekend en met een vrolijk relativeringsvermogen neemt Paulien de taal onder de loep.

 

 

 

 

Leave a Reply