Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken top 5 – november

We gaan nu toch écht de donkere dagen in. Kleedje, boek, warme chocolademelk: I love it. Benieuwd met welke boeken mijn novembermaand helemaal compleet is? Ik heb weer een verlanglijstje gemaakt!

 

Work hard, play hard – Danique Bossers
Verschijningsdatum: 1 november

Ik laat me graag inspireren door girlbosses en het is echt superknap wat deze jongedame al bereikt heeft! Ik ben dan ook benieuwd welke lessen Bossers deelt in haar eerste boek.

Nachtenlang Instagram afstruinen, op en neer naar Parijs met een minibudget en eindeloze avonden op kantoor: Danique Bossers weet als geen ander wat er nodig is om vanuit het niets een succesvol bedrijf op te bouwen. Als begin-twintiger richtte zij de inmiddels ongekend populaire webshop MostWanted op. Wat begon met de online verkoop van enkele T-shirts en kettingen, groeide uit tot een modemerk waar jonge fashionista’s niet meer omheen kunnen. En het houdt niet op, want na de opening van fysieke winkels in Amsterdam en Rotterdam, volgde in 2018 zelfs een eigen sieradenlijn samen met vriendin Monica Geuze.

Maar succes komt niet zomaar aanwaaien, weet ook Danique. In Work hard, play hard vertelt ze over de hoogtepunten in haar leven én over de tegenslagen die ze daarvoor moest overwinnen. Intrigerend, motiverend, stoer en bovendien: goudeerlijk.

Bekijk op bol.com

 

Voor het laatst gezien – Caleb Roehrig
Verschijningsdatum: 5 november

Deze Young Adult thriller wekte mijn interesse door dit stukje van de auteur: “‘Ik wilde in Voor het laatst gezien graag spelen met perspectieven. Je leert January eigenlijk alleen kennen door de ogen van anderen, en daardoor is het aan de lezer om te bepalen of ze oprecht heeft gehandeld.” Nu ben ik ontzéttend nieuwsgierig!

Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Bekijk op bol.com

 

Bestemd voor mij – Chantal van Gastel 
Verschijningsdatum: 8 november

Het eerste boek dat ik van Chantal van Gastel las was Zwaar verliefd, nu een bioscoopfilm met Jim Bakkum. Van Gastel schrijft heerlijk en dus kijk ik ontzettend uit om een nieuw boek van haar te lezen. Op basis van de cover verwacht ik ook een winters tintje; daar houd ik ontzettend van!

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten.

Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Bekijk op bol.com

 

Mijn verhaal (Becoming) – Michelle Obama
Verschijningsdatum: 13 november

“I realised I wasn’t loud, I was a girl with something to say.” Michelle Obama gebruikte deze zin in een speech en ik vond dat zo inspirerend en empowering! Want meisjes mogen niet op de voorgrond treden en ik kan me niet herinneren hoe vaak ik me niet heb geschaamd omdat ik weer too loud was op m’n werk of bij vrienden of familie. Totdat ik me besefte: ik ben een vrouw die iets te zeggen heeft. En dat mag. Dankjewel Michelle Obama. Ik hoop op nog veel meer wijze lessen in dit boek.

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in het Witte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

Mijn verhaal voert ons door de bescheiden keukens in Iowa en de balzaal van Buckingham Palace, door momenten van verbijsterende droefenis en verbazingwekkende veerkracht. Het voert ons tot diep in de ziel van die unieke, baanbrekende persoonlijkheid die ernaar streeft oprecht te blijven en haar persoonlijke kracht en stem in dienst te stellen van hogere idealen. Door haar verhaal eerlijk en moedig te vertellen daagt ze ons allemaal uit: wie zijn wij en wat willen we worden?

Bekijk op bol.com

 

Obsessie – J.L. Butler
Verschijningsdatum: 13 november

Een scheiding, een advocaat, een affaire, een moord… Obsessie lijkt een enorm arsenaal aan spannende elementen te hebben. Ik ben dan geen fan van dikke pillen, maar het plot beloofd genoeg spanning om het aan te durven.

Francine Day heeft altijd alles goed gedaan. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidingsadvocate met een indrukwekkende carrière. Toch heeft ze nooit het gevoel gehad dat ze écht bij het elitaire advocatenwereldje hoorde. Nu is ze nog maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy, ook al zo’n vreemde eend in de bijt. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Obsessief.

Ze krijgen een affaire en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocate en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien…

Bekijk op bol.com

 

 

Leave a Reply