Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken top 5 – december

De laatste maand van het jaar breekt aan. De feestmaand vol verlanglijstjes en vrije dagen. De maand waarin het winter wordt en je aftelt naar een nieuw jaar. Er zijn niet veel boekreleases in december, dus deze keer had ik gelukkig iets minder keuzestress.

Voor de laatste keer in 2018: mijn verlanglijstje met nieuwe boeken die deze maand verschijnen. Enjoy!

 

De baas – Vi Keeland
Verschijningsdatum: 4 december

Oké, ik wéét dat dit een fout boek is. Maar wel heerlijk fout. Lekker voor tussendoor, verstand op nul en genieten gegarandeerd. Dirty pleasure!

Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met “een noodgeval’, zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap.

Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker.

Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien… tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker.

Bekijk op bol.com

 

 

Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers
Verschijningsdatum: 6 december

Niets zo heerlijk als wegzwijmelen bij een romantisch feel good boek! De beschrijving maakt me ontzettend nieuwsgierig naar dit hartverwarmende liefdesverhaal.

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

Bekijk op bol.com

 

 

Ik zal straffen – Steinar Bragi
Verschijningsdatum: 13 december

Deze spannende wraakthriller speelt zich af in het koude IJsland. Ik kan niet wachten om met dit spannende boek op de bank te kruipen.

Op een koude avond in Reykjavik brengt Kata haar dochter Vala naar een schoolfeest en Vala keert nooit terug. Haar moeder worstelt met de pijnlijke wroeging dat ze haar dochter niet heeft gevraagd wat er die fatale avond speelde in dat zorgelijke tienerbrein. Nu is het te laat. In de wanhopige zoektocht ontdekt Kata een mysterieuze briefwisseling tussen haar dochter en een Hongaarse vriend, Vala’s reputatie op school als “jezusmeisje’ en haar mysterieuze band met het poppenhuis dat ze ooit van haar vader kreeg.

Wanneer de gruwelijke toedracht van Vala’s dood aan het licht komt, begint haar meedogenloze avontuur met een allesomvattend eindstation: gerechtigheid. Kruip in het hoofd van een moeder, verblind door verdriet en woede, voor wie de tijd van vergeven en vergeten voorbij is en verlangen naar wraak overheerst.

Bekijk op bol.com

 

 

Omdat ik je mis – Jacqueline Coppens
Verschijningsdatum: 17 december

Deze thriller van Nederlandse bodem belooft veel spannends!

Sinds 2008 is de Nijmeegse Vera spoorloos verdwenen uit de achtertuin van het huis van haar ouders, Esmee en Arend van Zijl. Hierdoor belandde het huwelijk in een crisis die leidde tot een tijdelijke scheiding. Na een jaar keren Esmee en hun zoon Xander terug, maar het huwelijk vervalt al snel in oude patronen.

Vier jaar na Vera’s vermissing verdwijnt er in Kijkduin een meisje van het strand. In de duinen wordt een ontvoerd meisje uit Nijmegen teruggevonden. Esmee zit bovenop het nieuws. Is er een link tussen deze zaken? Is Vera mogelijk het slachtoffer van een serieontvoerder? Van de recherche wordt Esmee niet veel wijzer en zoekt ten einde raad haar toevlucht tot een mysterieuze onderzoeksjournalist en raakt ze verstrikt in een gevaarlijk spel.

Bekijk op bol.com

 

 

 

Een lied dat alleen ik kan horen – Barry Jonsberg
Verschijningsdatum: 18 december

Deze young adult gaat over jezelf overwinnen. Over dromen, dapper zijn en op jezelf vertrouwen. Hoe oud je ook bent, volgens mij is dat iets dat iedereen wel herkent en aanspreekt. De achterflap belooft een hartverwarmend verhaal – perfect voor de kerstvakantie.

Rob Fitzgerald is een dertienjarige jongen die smoorverliefd is op het nieuwe meisje uit de klas, maar haar niet eens durft aan te spreken. Logisch, want Rob heeft last van paniekaanvallen die gepaard gaan met overgeven en volstrekt niet meer kunnen functioneren. Dus aanbidt hij haar van een afstand. Maar dan begint Rob anonieme tekstberichtjes te ontvangen – tekstberichtjes die hem uitdagen dingen te doen, die hij denkt niet te durven.

“Goedenavond, Rob. Dit is je eerste uitdaging. Deze uitdagingen zijn niet bedoeld om Destry Camberwick te imponeren, maar puur om Rob Fitzgerald indruk te laten maken op Rob Fitzgerald. Houd dat altijd in gedachten. Uitdaging 1. Schrijf je in voor de Milltown Talentenjacht. Je hebt ruim twee weken om je act te perfectioneren en strategieën te bedenken om paniekaanvallen te overwinnen. Ik zou je veel succes wensen, maar het hele idee van deze uitdaging is dat je dat niet nodig hebt.”

Bekijk op bol.com

 

Leave a Reply