Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken top 5 – augustus

Het is volop zomer: het perfecte moment om lekker in de tuin of op vakantie een stapeltje boeken te lezen. Heb je de vakantiebieb app al gedownload? Daar lees je heel deze maand nog gratis allerlei toffe boeken. Voor de allernieuwste boeken moet je echter gewoon in de boekhandel zijn en geloof me, deze maand kun je je hart weer ophalen.

 

#1: Het begin (De Bron #1) – Nora Roberts
Verschijningsdatum: 7 augustus 2018

Ik ben geen fan van Nora Roberts, maar deze trilogie klinkt toch wel heel interessant én kreeg fantastische recensies in de Amerikaanse pers. Het proberen waard!

Het begon allemaal op oudjaarsavond.

De ziekte kwam plotseling en verspreidde zich snel. De angst verspreidde zich nog sneller. Binnen een paar weken viel alles uiteen: het elektriciteitsnet haperde, de overheid en rechtsstaat vielen om, en meer dan de helft van de wereldbevolking was dood. Waar orde was, is nu chaos. Waar de macht van wetenschap en technologie afbrokkelt, komt magie in hun plaats. Soms goede, zoals de magie die Lana Bingham gebruikt in de loft waar ze met haar geliefde Max woont. Soms ondenkbaar kwade magie, die overal kan huizen – om de hoek, in stinkende tunnels onder de rivier – of in degenen van wie je het meest houdt.

Met niemand om te vertrouwen behalve elkaar, ontvluchten Lana en Max het vernielde New York. Ze zijn niet de enigen. Over het hele land proberen reizigers naar het westen te vluchten. Maar in een wereld van overlevenden waar iedere vreemde een vriend of vijand kan zijn, weet niemand precies waar ze naartoe vluchten, of waarom. En er wacht hen een doel dat hun levens, en de levens van alle overlevenden, voorgoed zal veranderen.

Het einde is gekomen. Nu gaat het beginnen.

 

#2: Doet sneeuw pijn – Carolien Spaans 
Verschijnt: 17 augustus 2018

Wow, de cover en de beschrijving van dit autobiografische debuut raakte me meteen. 

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden, Carolien en Jean Michel. Ze beginnen een leven samen, wat niet altijd even makkelijk is. Ze krijgen een prachtige zoon. Dan gaat Jean zoals elk jaar skiën met zijn vrienden en dit keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe? Doet sneeuw pijn is een boek over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

 

 

 

#3: Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel
Verschijnt: 21 augustus 2018

Eindelijk in de Nederlandse vertaling! Hoe je als vrouw je carrièredromen kunt waarmaken door inzicht te krijgen in je gedrag op de werkvloer. Ik kan daar zeker nog wel iets van opsteken!

Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken.

Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen behandelde. Nice girls don’t get the corner office is het resultaat van al die praktijkervaring. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema’s: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.

 

#4: 19% kans op geluk – Yvanka van der ZwaanVerschijnt: 28 augustus 2018

Zeker in de zomer kan ik ontzettend genieten van een lekkere feel good roman. Ik ben benieuwd naar dit boek, dat zowel humor als romantiek beloofd!

19% kans op geluk is een grappige en romantische feelgoodroman over alleenstaande moeder Ava die met haar dochter Cléo een overzichtelijk leven leidt. Maar van de ene op de andere dag raakt haar zo vertrouwde en gestructureerde leventje overhoop. Op haar werk vindt een overname plaats, ze dreigt zelfs haar baan te verliezen en tot overmaat van ramp, komt haar ex Thijs weer thuis wonen. Alsof dat nog niet genoeg is raakt ze met dank aan haar beste vriendinnen verzeild in de wereld van het online daten, waar ze niets van blijkt te begrijpen. Maar Ava zou Ava niet zijn als ze er op geheel eigen wijze toch iets van probeert te maken. Of dat lukt is nog maar de vraag, hilarisch is het in ieder geval.

 

#5: Alles kan een mens gelukkig maken – David de Kock & Arjan Vergeer Verschijnt: 31 augustus 2018

Ik ben een enorme fan van David & Arjan van 365 Dagen Succesvol. Ze inspireren, geven toffe seminars en prikkelen je op allerlei manier om het beste uit jezelf te halen. Het doel? Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. En dat begint voor iedereen natuurlijk bij zichzelf.

Het boek bevat 52 waardevolle tips met onverwachte inzichten, voor een leven zonder stress en gedoe, vol energie en avontuur en met eindeloos veel plezier. Elke week een prikkelende gedachte om anders te kijken naar de wereld en jezelf. Soms een inzicht, dan een glimlach, soms een wijze les en soms word je gewoon boos om wat er staat. Sinds 2016 publiceren David en Arjan van 365 Dagen Succesvol een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad, De Gelderlander, De Stentor en vele andere regionale kranten. 52 van de eerste columns zijn nu niet alleen gebundeld, maar ook nog eens verrijkt met een inspirerende oefening om zelf aan de slag te gaan. 52 vliegen in 1 klap dus!

Leave a Reply