Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | oktober

Het laatste kwartaal van 2019 gaat alweer in. Can you believe it? De herfst is begonnen en dus kun je ongegeneerd lezen onder een dekentje, een kopje warme chocolademelk erbij (met slagroom, want every body is a bikini body) en een stapel nieuwe boeken naast je. Deze 5 te verschijnen boeken staan op mijn verlanglijstje van oktober. Welke staan op de jouwe?

 

De sterrengever – Jojo Moyes

Met een roman van Jojo Moyes ben je vrij zeker van een aantal uur heerlijk leesplezier. Deze roman over vrijgevochten vrouwen en de hindernissen die ze moeten overwinnen, beloofd weer veel goeds!

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader.

Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Verschijnt 8 oktober | €20,99 | Reserveer op bol.com

 

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen – Philippa Perry

Dit boek werd in Amerika al een bestseller en de recensies zijn jubelend. Ondanks dat ik (nog) geen kinderen heb, lijkt het me razend interessant om inzicht te krijgen in de patronen in je eigen opvoeding én welk effect deze hebben als je zelf de opvoeder bent. 

Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap.

Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren. Hoe ga je om met je eigen gevoelens en die van je kind? Hoe zien je gedragingen en patronen eruit? Hoe ga je om met je ouders, je partner, vrienden? Dit boek biedt een brede, verrassende kijk op een diepgaande en gezonde ouder-kindrelatie. Zonder oordelend te zijn, geeft Perry op een even directe als geestige manier inzicht in de invloed van je eigen opvoeding op je ouderschap. Het is een boek vol liefdevol advies over het maken van fouten en het onder ogen zien daarvan – waardoor het uiteindelijk goed zal komen.

Verschijnt: 8 oktober | €22,99 | Reserveer op bol.com

 

Stille wateren – Eva Nagelkerken

Deze debuutthriller heeft een behoorlijk geheimzinnige achterflap. Wat is er hier precies aan de hand? Ik ben nu al geïntrigeerd! 

Sophie is negenentwintig en woont nog bij haar ouders. De spanning in huis is echter om te snijden. Tien jaar geleden heeft ze iets afschuwelijks gedaan, en daar moet ze nog dagelijks voor boeten. Gebukt onder schuldgevoel probeert Sophie haar leven weer op de rit te krijgen, hoewel haar omgeving haar geen centimeter ruimte geeft.

Dan slaat de twijfel toe. Wat is er eigenlijk echt gebeurd? Is zij werkelijk het monster waar de kranten vol van stonden? De zoektocht naar de waarheid brengt Sophie en haar omgeving aan het wankelen en zorgt ervoor dat grenzen tussen waan en werkelijkheid vervagen. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt, speelt een manipulatief spelletje met haar…

Verschijnt: 15 oktober | €17,99 | Reserveer op bol.com

 

Basta! – Jet van Vuuren

De psychologische spanning en sterke karakters maken de thrillers van Jet van Vuuren altijd een feestje om te lezen. Ook houd ik van de oer Hollandse setting die ze altijd kiest, zo ook weer in Basta!

Lynn van Waasdorp volgt haar hart en trouwt halsoverkop met Matthew Smith, een charmante, twintig jaar oudere man met twee puberdochters. Haar baan en het pleegmoederschap vallen haar echter zwaar en een burn-out ligt op de loer.

Dan wordt Lynn benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is – een lichaam is nooit gevonden. Lynn ziet een bezoek aan het chalet als een buitenkans om tot rust te komen en vertrekt in haar eentje naar Drenthe.

Daar ontmoet ze niet alleen Bob, de wat wereldvreemde eigenaar van het park, maar ook Sjouk, een rechercheur in ruste en vaste parkbewoner. Eenmaal gesetteld ontdekt Lynn dat er achter de goedlachse Bella ook een heel andere persoon schuilging. Hoe meer vragen er rijzen, des te meer weerstand Lynn ervaart van haar omgeving. Het verlaten vakantiepark wordt ineens een onheilspellende plek…

Verschijnt: 21 oktober | €17,99 | Reserveer op bol.com

 

Winter in Schotland – Sarah Morgan

Yes, een fijne familie roman in winterse setting! De perfecte voorbereiding op de komende feestdagen en winter. 

Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen heeft ze naast hun hooggespannen verwachtingen nu ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds kort met zich meedraagt.

Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel!

Posy vraagt zich af of ze wel haar “beste leven’ leidt, maar durft niet te veranderen uit loyaliteit voor haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren…

In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

Verschijnt: 22 oktober | €15,99 | Reserveer op bol.com

Leave a Reply