Nieuwe boeken

nieuwe boeken | oktober

De blaadjes vallen van de bomen en we starten alweer het laatste kwartaal van het jaar. De tijd vliegt voorbij, maar er is natuurlijk altijd genoeg tijd om nieuwe boeken uit te zoeken. Deze 5 boeken staan op mijn verlanglijstje van oktober. Welke nieuwe boeken wil jij deze maand lezen?

 

Zondagsleven – Judith Visser

Verschijnt: 6 oktober

Zondagskind, over opgroeien met autisme, werd jubelend ontvangen en staat nog op mijn verlanglijstje om te lezen. Zondagsleven lijkt me misschien nóg interessanter, omdat het gaat over de wereld waar ik me ook in staande moet houden; die van het vinden van liefde en het werken op kantoor. Hoe zou dat zijn als je autistisch bent?

Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving.

In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden – niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen…

 

Ik hou je vast – Marina Folkers

Verschijnt: 6 oktober

Er is geen maand zonder een boek met een portie liefde en romantiek. Al klinkt het plot een beetje verdrietig, ben ik wel benieuwd naar dit boek dat beschreven wordt als: romantisch, realistisch en hartverscheurend. 

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft.

Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

 

Oneindige liefde – Emanuela Deyanova

Verschijnt: 15 oktober

Emanuela Deyanova is de partner van David de Kock, die van 365 dagen succesvol. Ik ben erg benieuwd naar dit non-fictie boek over de liefde. Want, aldus de auteur, ‘liefde kun je leren’. 

In de beginfase is iedere relatie fantastisch. Maar eigenlijk ken je elkaar nog niet écht. Tot je in die eerste crisis terechtkomt. Of de aanleiding nou een eerste kind, een grote verhuizing of een scheve schaats is: je moet aan de slag. Maar wees gerust, liefde kun je leren, als je er maar voor openstaat.

Ontdek welke liefdestaal jij en je partner spreken, hoe je frustraties overwint en conflicten oplost, je je aantrekkingskracht en seksualiteit versterkt, écht leert luisteren naar de ander en vooral: ontdek dat “de perfecte partner’ niet bestaat. Met Oneindige liefde verstevig je je relatie in even simpele stappen en creëer je een veilige omgeving voor je kinderen om in op te groeien.

 

Midwinter – Suzanne Vermeer

Verschijnt: 20 oktober

Nu het nog maar de vraag is of en hoe we kunnen wintersporten dit jaar, kijk ik extra uit naar het lezen van een heerlijke winterthriller!

Alice de Vreede was 21 jaar oud toen ze voor het laatst op wintersport ging. Wat destijds echter begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Een ongeluk met verstrekkende gevolgen. En het was allemaal haar schuld.

Acht jaar later besluit ze op aanraden van haar nieuwe therapeut mee te gaan met een vriendengroep die de beroemde Grand Tour des Trois Vallées willen skiën. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend vanaf te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen…

 

Voel je beter in 5 – Rangan Chatterjee

Verschijnt: 22 oktober

Een boek vol simpele tips hoe je gezond kunt leven, op het gebied van gewicht, slaap en beweging. Na de afgelopen coronamaanden kan mijn gezondheid wel een boost gebruiken!

Voel je beter in 5 is dé kickstart voor een lang en gezond leven. Dr. Chatterjee bewijst door middel van simpele tips en adviezen hoe eenvoudig een gezond leven kan zijn en hoe gemakkelijk het in te passen is in je dagelijkse routine.

Een gezonder leven staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Maar de juiste keuzes maken en die ook volhouden is knap lastig. De Britse huisarts Rangan Chatterjee laat met dit boek zien dat dit ook heel eenvoudig kan zijn. Hij bedacht een simpel stappenplan waardoor je met minimale inspanningen een duurzame gezonde leefstijl ontwikkelt.

Het boek staat boordevol leuke en gevarieerde tips en adviezen: van smoothies die je brein een mentale oppepper geven en effectieve manieren om stress te verminderen tot work-outs waar je soepeler en sterker van wordt. Met deze levensgids bereik je in no time een lang en gezond leven!

nieuwe boeken oktober nieuwe boeken oktober nieuwe boeken oktober 

 

Leave a Reply