Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | november

Deze maand komt sinterklaas alweer aan. Net zoals iedere maand ben ik weer verbaasd over hoe snel de tijd voorbij gaat. Ik heb de eerste kopjes warme chocolademelk met slagroom alweer op en kruip steeds vaker met een boek onder een dekentje. Ook deze maand komen er weer een aantal prachtige boeken uit. Deze 5 nieuwe boeken staan op mijn verlanglijstje van november.

 

Winter in het kattencafé – Melissa Daley

Verschijnt: 5 november – €15,99

Ook al ben ik niet echt een kattenmens, de heerlijke winterse feestdagen cover van Winter in het kattencafé zorgt ervoor dat ik meteen op de bank wil kruipen met dit feel good boek!

Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.

Als Debbies zus met een gebroken hart aanklopt bij het café, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…

 

Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh

Verschijnt: 12 november | €19,99

Het dilemma wat op de achterflap van Een onmogelijke keuze wordt geschetst raakt me meteen. Ik wil weten hoe het verdergaat: hoe kom je hier uit? Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de eerste roman van Machintosh, die we tot nu toe kennen als thrillerauteur. 

Pip en Max hebben een gelukkig huwelijk. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt vechten ze voor zijn leven, maar ze komen uiteindelijk voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan. Pip wil de behandeling stoppen. Max wil deze voortzetten. Een onmogelijke keuze. Stel dat je het op dat moment niet eens wordt.

Dit verhaal vertelt hun levens zoals ze hadden kunnen zijn.

 

Petite – Edward Carey

Verschijnt: 12 november | €24,99

Tja, ik wist dus niet voordat ik de achterflap van Petite had gelezen, dat Madame Tussaud een echt persoon was. Nu ik dat wel weet, ben ik enorm benieuwd naar haar levensverhaal. Ik ben geen enorme fan van historische romans, maar dit boek heeft zoveel lovende recensies en prijzen, dat ik het wel aandurf!

In 1761 wordt in de Elzas een klein, onooglijk meisje geboren: Marie Grosholtz. De zonderlinge Zwitserse anatoom dr. Curtius neemt haar onder zijn hoede en brengt haar de beginselen van het werken met was bij. Door omstandigheden komen de twee terecht in de onderbuik van Parijs, waar ze hun bijzondere creaties voor het eerst tentoonstellen in een wassenbeeldenmuseum. De Franse Revolutie staat voor de deur, maar dat weerhoudt de nieuwsgierige menigte er niet van de beroemde en beruchte Franse koppen van dichtbij te komen bekijken. De wereld van was blijkt een gouden toekomst te hebben.

Van de goot in prerevolutionair Parijs tot aan het hof van Versailles. Edward Carey vertelt het onvergetelijke levensverhaal van een wonderlijk, klein meisje voor wie niemand een stuiver gaf maar dat uitgroeide tot de beroemdste vrouw die de wereld in beelden wist te vangen.

 

Raymond van Barneveld | Game Over – Jasper Boks

Verschijnt: 18 november | €21,99

Ik ben een enorme darts fan. Vorig jaar was ik zelfs bij de premier league darts in Ahoy! Raymond van Barneveld was de reden dat wij, vroeger thuis, darten zijn gaan kijken en sindsdien heb ik een enorme zwak voor de Hagenaar. Ik ben dan ook enorm benieuwd naar dit boek. 

Een postbode die het schopt tot vijfvoudig wereldkampioen. Een jongen uit een Haagse volksbuurt die het darts in Nederland op de kaart zette. Iemand die rijk en beroemd wordt dankzij drie dartspijlen. Waar hij komt, schalt het ‘Barney Army’ door de zaal. Het leven lacht Raymond van Barneveld toe. Zou je denken. Want gelukkig? Nee, dat is hij niet. De man die schuilgaat achter Barney is in werkelijkheid een depressieve, onzekere man. Iemand die volgens zijn ex-vrouw Silvia zichzelf de afgelopen jaren flink is kwijtgeraakt.

Zijn laatste wereldtitel dateert alweer van 2007 en zijn laatste grote individuele prijs van 2014. De wereld is veranderd. En ook de darter is dat: hij is opa, heeft suikerziekte en is de underdog. Het steekt hem dat uitgerekend landgenoot Michael van Gerwen nu de koning van de dartwereld is. Wat nog wel hetzelfde is: de drang om de beste te willen zijn en de pijn van een nederlaag, die te vergelijken is met het verliezen van een dierbare. ‘Als ik verlies, ben ik voor mijn gevoel weer dat jongetje van vroeger dat nergens goed in was. Dan denk ik: zie je wel, je bent gewoon een loser.’

Jarenlang heeft de ‘Cruijff van het darts’ alles geprobeerd om de tijd terug te draaien. In 2018 kwam hij tot het besef dat het een onbegonnen strijd is. Eind 2019 stopt hij ermee. In Game Over wordt Raymond van Barneveld gevolgd tijdens de laatste maanden van zijn dartscarrière.

 

Net als in de film – Rachel Winters

Verschijnt: 22 november | €17,50

Misschien is het de tijd van het jaar, maar ik ben in de mood voor lekkere zwijmelboeken. Net als in de film, met allerlei verwijzingen naar scenes uit bekende romantische komedies, is daar natuurlijk perfect voor!

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert. Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.

Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware. Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

 

nieuwe boeken november nieuwe boeken november nieuwe boeken november

Leave a Reply