Nieuwe boeken

nieuwe boeken 2020 | november

Het is de één na laatste maand van het jaar. Can you believe it? Nooit eerder voelde een jaar zo onzeker en gleed de tijd zo snel voorbij. De herfst is nog in volle gang en de blaadjes vallen in grote getalen van de bomen. De perfecte omstandigheden om je even terug te trekken voor de start van de drukke decembermaand. Deze 5 boeken staan bovenaan mijn verlanglijstje deze maand. boeken november 2020 boeken november 2020 boeken november 2020 

 

De Wim Hof methode – Wim Hof

Verschijnt: 10 november

The Ice Man Wim Hof is wereldberoemd met zijn extreme prestaties onder barre, koude omstandigheden. Ik ben erg onder de indruk van hem en benieuwd hoe hij zijn methode heeft ontwikkeld en wat je volgens hem kunt doen om jezelf te overstijgen. 

In dit nieuwe, allesomvattende boek De Wim Hof methode vertelt Wim Hof zijn verhaal, in eigen woorden.

Hij schrijft dat een ijsbad goed is voor mind en body, maar óók voor de spirit. Wim Hof is bekend geworden met baden of douchen met ijskoud water. Wim Hof, ook wel The Ice Man genoemd, vertelt op aangrijpende en gepassioneerde wijze hoe hij de methode heeft ontwikkeld en over de verbluffende resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar zijn methode.

In De Wim Hof Methode leer je hoe je kou, ademhaling en mindset kunt benutten om leiding te nemen over je geest en stofwisseling. Maar de methode van Hof gaat verder dan verbeterde gezondheid of prestaties – het is ook een spiritueel pad om je te verbinden met je innerlijke kracht.

 

In een ander leven – Josie Silver

Verschijnt: 10 november

Wat een prachtige herfstige cover! Wat is er fijner dan opgekruld op de bank zitten met een lekker feel good boek? De achterflap roept nogal wat vragen op, dus mijn nieuwsgierigheid is gewekt. 

Als Lydia op haar verjaardag haar verloofde Freddie verliest bij een tragisch auto-ongeluk, weet ze zeker dat ze nooit meer zal kunnen liefhebben. Alles wat ze wil is zich binnenshuis verstoppen en huilen totdat haar ogen eruit vallen. Maar Lydia weet dat Freddie zou willen dat ze doorgaat, dus pakt ze op aanraden van beste vriend Jonah en zus Elle het leven weer op.

Dan gebeurt er iets ongelooflijks waardoor Lydia een kans krijgt haar oude leven met Freddie terug te krijgen. Maar wat als er iemand in haar nieuwe leven is die wil dat ze blijft?

 

Eén voor één – Ruth Ware

Verschijnt: 12 november

Een lekker spannende thriller in winterse omstandigheden doet mij altijd verlangen naar avontuur, sneeuwpret en wintersport. En Ware kennende, zal ook deze thriller je weer op het puntje van je stoel laten zitten. 

In het exclusieve alpineskigebied Saint-Antoine komen aandeelhouders en directeuren van Snoop, een ultra-populaire app voor muziek, samen om de deal van hun leven te sluiten. Zal de samenhorigheid overeind kunnen blijven als er zoveel geld op tafel ligt? Zullen ze allemaal miljonair worden of zullen sommigen in de kou blijven staan? De deadline nadert en de spanningen lopen hoog op…

Maar dan snijdt een lawine het chalet af van alle hulp en verdwijnt een bestuurslid in de sneeuw. Alles lijkt erop dat ze gevangen zitten met een moordenaar, die het uiterste doet om zo te krijgen wat hij wil. Wie is tot deze moord overgegaan en hoelang duurt het voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

 

Een beloofd land – Barack Obama

Verschijnt: 17 november

Oké, de prijs van dit bijna 1000 pagina’s tellende eerste deel van Obama’s presidentiële memoires is niet mals, dus nu maar hopen dat het het waard is!

In dit boeiende, langverwachte eerste deel van zijn presidentiële memoires vertelt Barack Obama het verhaal van zijn onwaarschijnlijke odyssee van een jongeman die op zoek is naar zijn identiteit tot de leider van de vrije wereld, waarin hij in buitengewoon persoonlijke bewoordingen schrijft over de jaren waarin hij politiek werd gevormd en over de bepalende momenten in de eerste termijn van zijn historische presidentschap – een roerige periode vol dramatische veranderingen.

Obama neemt de lezer aan de hand op een fascinerende reis, die voert van zijn eerste politieke aspiraties en de cruciale overwinning in de voorverkiezingen van Iowa – waarin de kracht van grassroots activisme aan het licht kwam – tot de revolutionaire avond van 4 november 2008, toen hij tot 44ste president van de Verenigde Staten werd gekozen en daarmee de eerste Afro-Amerikaan werd die het hoogste ambt in het land zou bekleden.

In zijn bespiegelingen over het presidentschap toont hij op een bijzondere en scherpzinnige wijze welke mogelijkheden en beperkingen presidentiële macht met zich meebrengt, en daarnaast biedt hij ons een uniek inzicht in de dynamiek van de Amerikaanse partijpolitiek en de internationale diplomatie.

 

The Greatest Secret – Rhonda Byrne

Verschijnt: 24 november

Tijdens mijn studententijd ging ik naar een boekenruil op de campus en vond daar Rhonda Byrnes eerste boek The Secret. Natuurlijk erg Amerikaans en gehypet, maar sindsdien nestelde de Law of Attraction wel enigszins in mij. Ik ben dan ook erg benieuwd naar The Greatest Secret

In 2006 introduceerde Rhonda Byrne een fenomeen met de publicatie van The Secret, dat wereldwijd een bestseller werd. Dit levensveranderende boek hielp lezers hun innerlijke potentieel te ontdekken. Maar Rhonda’s zoektocht was nog niet voorbij. Ze voelde een sterke drang om op jacht te gaan naar meer wijsheden.

The Greatest Secret is een kwantumsprong waarmee de lezer de materiële wereld verlaat en het spirituele domein betreedt, waarin alles mogelijk is. Het boek bevat toegankelijke oefeningen die meteen in de praktijk kunnen worden gebracht, maar ook diepgaande inzichten en openbaringen die helpen korte metten te maken met angsten, onzekerheden, zorgen en pijn. Dankzij de vele wijsheden van spirituele leermeesters van over de hele wereld, uit het heden en verleden, is The Greatest Secret een tijdloos meesterwerk dat de lezer de weg wijst naar een rijk leven zonder lijden.

 

 

Leave a Reply