Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | mei

Time flies! Mei staat alweer voor de deur en zoals altijd betekent een nieuwe maand ook nieuwe boeken. Ook nu weer bestaat het verlanglijstje uit vijf totaal verschillende boeken, dus inspiratie genoeg. Enjoy!

 

Ik wist het al – Kristin Harmel
Verschijnt: 2 mei

Dit is nu zo’n typische roman waar je je helemaal in kunt verliezen. Een tikkeltje liefde, een vleugje geluk en een scheutje drama… 

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?

Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?

Reserveer bij bol.com

 

Op je lijf geschreven – Mayra Louise
Verschijnt: 7 mei

Er verschijnen de laatste tijd ontzettend veel boeken over body positivity. Heel goed, want geluk en zelfvertrouwen hebben niets te maken met de maat van je spijkerbroek!

Je eigen spiegelbeeld haten, denken dat je leven beter wordt als je maar wat kilo’s kwijt bent, elke maandag opnieuw beginnen met diëten… Herkenbaar? Mayra Louise zat zelf twintig jaar lang vast in dit patroon, tot ze ontdekte dat het zonde was van haar tijd, en haar leven. 

In dit boek deelt ze op persoonlijke en soms hilarische wijze haar verhaal en de belangrijkste inzichten die ze de afgelopen jaren leerde. Over waarom het schoonheidsideaal een lachertje is, waarom geluk niet in je kledingmaat of gewicht zit, en waarom ook jij goed genoeg bent. 
Maar ook haar ultieme tips voor meer zelfvertrouwen en het belang van een gezond socialmediadieet (het enige dieet dat écht werkt!).

Reserveer bij bol.com

 

Liefdeskunst – Hannah Cuppen
Verschijnt: 7 mei

Dit is een werkboek bij het boek Liefdesbang, waar ik ontzettend enthousiast over was. Nu kun je met de theorie over verlatings- en bindingsangst ook écht aan de slag. 

Eindelijk kun je nu zelf aan de slag met je bindingsangst en/of verlatingsangst! Stap voor stap neemt Hannah je mee om de oorzaken van je angst te achterhalen en aan te pakken. Je krijgt gerichte oefeningen, meditaties en opdrachten en heel veel tips en technieken.

Met dit prachtig vormgegeven werkboek zet Hannah je écht aan het werk, waardoor je uiteindelijk in staat bent om je bindingsangst en/of verlatingsangst om te zetten in liefde voor jezelf en voor die ander. 

Reserveer bij bol.com

 

Het boek van jou en mij – Fionnuala Kearney
Verschijnt: 13 mei

De kaft ademt al de sfeer van dit boek! De achterflap laat nog weinig los, maar maakt nieuwsgierig genoeg naar de liefde en het drama. 

Erin en Dominic krijgen op hun huwelijksfeest een notitieboekje cadeau waarin ze alles kunnen opschrijven wat ze niet tegen elkaar durven te zeggen: twijfels, geheimen, verlangens. Ze nemen het aan, maar denken: dat hebben wij niet nodig, wij delen alles met elkaar.

Het boek van jou en mij is een onvergetelijk liefdesdrama over twee geweldige mensen die met volle overgave aan een huwelijk beginnen dat bruut wordt verstoord.

Reserveer bij bol.com

 

Ik weet wie je bent – Alice Feeney
Verschijnt: 28 mei 

Een lekker psychologische thriller met de nodige plotwendingen: dat belooft wat! Wie houdt er nu niet van spanning en onverwachte twists? 

Aimee Sinclair: de actrice die iedereen denkt te kennen, alleen weet men niet waarvan.

Behalve ik. Ik weet precies wie je bent, waar je vandaan komt en wat je hebt gedaan.

Je echtgenoot is vermist en de politie denkt dat je iets verbergt. Voor je werk doe je je altijd voor als iemand anders, je bent een professionele leugenaar. Maar dat is niets nieuws voor je, toch?

Want ik weet dat je al eerder loog. Je hebt altijd gelogen. En de leugens die we onszelf vertellen, zijn de gevaarlijkste leugens van allemaal.

Reserveer bij bol.com

 

 

 

Leave a Reply