Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | maart

Het is maart! Dat betekent dat de dagen langer worden, het officieel lente wordt en er ook weer een flink aantal nieuwe boeken verschijnt. Deze 5 boeken staan hoog op mijn verlanglijstje: vooral feel good en non-fictie dit keer. Welke staan op de jouwe? nieuwe boeken maart nieuwe boeken maart nieuwe boeken maart nieuwe boeken maart

 

Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon

Verschijnt: 3 maart

Als vrouw van Van Loons leeftijd, greep de achterflap van Je bent jong en je krijgt wat me meteen aan. Ik ben erg benieuwd naar haar verhaal. 

Wat doe je als je op je achtentwintigste baarmoederhalskanker blijkt te hebben, terwijl je vol in het leven staat en juist flink carrière aan het maken bent? Het overkwam Monique van Loon.

In Je bent jong en je krijgt wat beschrijft zij soms tussen neus en lippen door, soms expliciet, hoe het is om als jonge vrouw ziek te worden. Hopeloos verliefd te worden, terwijl sommige vriendschappen onverwacht niet tegen de situatie bestand blijken te zijn. Hoe de ene dokter je verdrietig en vol vragen achterlaat, terwijl de ander je steun en toeverlaat wordt. Hoe je je sexy kunt blijven voelen nadat je baarmoeder verwijderd is.

Van Loon schrijft vol zelfspot en humor over een leven met en na baarmoederhalskanker.

 

Zo goed als nieuw – Petra Vollinga

Verschijnt: 4 maart

De boeken van Petra Vollinga bevatten altijd een flinke dosis feel good. Zo goed als nieuw is waarschijnlijk een lekker makkelijk leesbaar boek om bij te ontspannen. 

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een goede reden hebben om iets te kopen of verkopen. Het romantische antieke bed bijvoorbeeld, waarin Tessa -zichzelf al op een roze babywolk ziet zitten. De rode Kia, waar Annegien vanaf moet omdat ze met een camper naar Afrika wil. Reisgenoot Herman, die na zijn saaie huwelijk niet kan wachten om op avontuur te gaan. En Jeff, die na -jaren van freewheelen zijn geliefde rugzak aan de wilgen hangt, om nou toch eindelijk eens volwassen te worden.

Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.

 

De dochters van Fontana – Lori Nelson Spielman

Verschijnt: 5 maart

Deze roman heeft zowel een mysterieus als een romantisch tintje. Fijn om jezelf een paar uur in te verliezen!

De bijna tachtigjarige Paulina Fontana, bij iedereen bekend als Poppy, neemt haar achternichtjes Emilia en Lucy mee naar de Amalfi-kust om haar geboorteplaats te bezoeken. Eenmaal in Italië aangekomen zegt Poppy dat ze zeker weet dat ze op de trappen van de kathedraal van Ravello eindelijk de liefde van haar leven zal ontmoeten, en daarmee ‘de vloek van de familie Fontana’ zal doorbreken.

Tweehonderd jaar geleden zou Filomena Fontana een vloek hebben uitgesproken: geen enkele tweede dochter van de -Fontana-familie zou ooit nog haar grote liefde kunnen vinden. En inderdaad is sindsdien geen enkele tweede dochter heel gelukkig geweest in de liefde.

Tijdens hun reis vertelt Poppy de nichtjes steeds meer verhalen over hun lange, rijke familiegeschiedenis, goed bewaarde geheimen en verboden liefdes. Emilia en Lucy, net als Poppy allebei tweede dochters, raken langzaam in de ban van het betoverende Italië en beginnen voorzichtig te dromen over wat ze tot dan toe voor onmogelijk hadden gehouden. Zal de liefde hen dan toch weten te vinden?

 

Mijn grootste wens – Lucy Dillon

Verschijnt: 24 maart

Nog nooit eerder las ik iets van Lucy Dillon, maar het plot en de mooie cover van Mijn grootste wens maken me erg nieuwsgierig naar deze auteur!

Eva voelt zich verloren zonder haar man Mick, die twee jaar geleden is overleden. Voor hem had ze haar eigen dromen opzijgezet, en nu is ze bijna veertig en staat ze met lege handen.

Caitlin ziet haar leven instorten: haar huwelijk loopt op de klippen en haar dochtertje, de 4-jarige Nancy, heeft sinds de scheiding geen woord meer gesproken. Caitlin maakt zich grote zorgen, maar geen dokter weet een oplossing. Nancy is haar stem kwijt. Maar is er iemand die luistert naar de woorden die ze niet durft te zeggen?

 

Corporate Rebels – Joost Minnaar & Pim de Morree

Verschijnt: 31 maart

Wat een gave gasten zijn Joost en Pim van Corporate Rebels. Zij kozen voor een ander leven, leerden van de meest succesvolle mensen en bedrijven ter wereld en creëerden de carrière van hun dromen. 

“Dit gaan we niet nog veertig jaar zo doen,” zeiden drie rebelse dertigers in de zomer van 2015 tegen elkaar. Ze zegden hun veelbelovende, maar frustrerende banen op met als doel een revolutie te ontketenen in de manier waarop organisaties werken.

Ze vlogen de wereld over met niets meer dan een bucketlist met 100 namen van ’s werelds meest inspirerende organisaties, managementgoeroes, vooraanstaande wetenschappers, tegendraadse ondernemers en ceo’s.

In dit boek nemen ze je mee op avontuur en introduceren ze de pioniers die hebben laten zien dat werk radicaal anders kan.

 

 

Leave a Reply