Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | juni

Het zomerse weer is in aantocht! En om dat te vieren hebben we ook deze maand weer een verlanglijstje gemaakt van nieuwe boeken die in juni verschijnen. Naar welke boeken kijk jij het meeste uit?

Wat nou als het ook anders kan? – Janne Schuijn

Verschijnt: 4 juni

Ik keek pasgeleden de TEDx talk: What if There’s Nothing Wrong With You. (Aanrader!) De titel verraad meteen al de boodschap die ineens bij me binnenkwam. Wat nou, als er niets mis met je is? Wat nou als je niet alles bestempeld als fout of goed, maar gewoon neutraal, het is wat het is? Dit boek heeft volgens mij wel wat van die mindset weg en staat dus hoog op mijn verlanglijstje deze maand. 

Hoe zou het zijn om gewoon je verlangens te volgen? Zonder bang te zijn om te falen of veroordeeld te worden door anderen? Hoe zou je leven eruitzien als je je belemmerende overtuigingen kunt loslaten, zonder daarvoor de wereld rond te moeten reizen om jezelf te vinden?
Dit zou iedereen zichzelf moeten gunnen, vindt mindsetcoach Janne Schuijn.

Want waarom zou je dromen als je er toch niets mee doet? Wat nou als het ook anders kan? is een praktisch en nuchter boek voor een gelukkiger leven. Janne laat zien hoe ze zelf omgaat met de grootste uitdagingen van het leven en vertelt jou hoe jij dat ook kunt doen. Zonder drama en met humor.

Reserveer bij bol.com

 

Een kleine verrassing – Hendrik Groen

Verschijnt: 4 juni

Hoe kun je niet uitkijken naar een nieuwe Hendrik Groen?! Na de succesvolle eerdere boeken en TV-serie, zal Een kleine verrassing bij velen bovenaan het verlanglijstje staan. 

Hendrik Groen en Evert Duiker, trouwe vrienden in voor- en tegenspoed, zijn de zeventig ruim gepasseerd en het leven is in kalm vaarwater terechtgekomen. Elke week bezoeken ze elkaar, spelen een potje schaak, drinken een borrel en eten een hapje. Onderwijl nemen ze het leven door.

Maar op zekere dag wordt de rust ruw verstoord als Evert bij Hendrik aankomt met als verrassing een onverwachte kleine gast. In een vlaag van verstandsverbijstering is hij aan de wandel gegaan met een éven onbeheerd achtergelaten kinderwagen met baby. Goeie grap, dacht Evert, maar Hendrik denkt daar anders over: die vindt het ongelooflijk stom.

Als babysitter doen de vrienden het heel aardig, terwijl ze zinnen op een manier om het kleintje zo snel mogelijk weer ongezien bij de ouders terug te brengen. Maar het blijkt nog helemaal niet zo eenvoudig om van het ongewilde pleegouderschap af te komen.

Reserveer bij bol.com

 

Mind games – Leona Deakin

Verschijnt: 5 juni

Ook deze maand is natuurlijk niet compleet zonder een fijne thriller. De achterflap maakt me heel erg nieuwsgierig naar het psychologische spelletje dat de dader lijkt te spelen…

Vier vreemden worden vermist en er is maar één aanwijzing over hun verblijfplaats. Op de plaats waar ze voor het laatst zijn gezien, ligt een verjaardagskaart met een korte tekst: “Het spel is je cadeau. Durf je te spelen?’

De politie neemt de zaak in eerste instantie niet serieus: het heeft er alle schijn van dat het om een grap gaat. Maar de families zijn ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is. De dochter van een van de slachtoffers haalt dokter Augusta Bloom, psycholoog en privédetective, over om zich in de verdwijningen te verdiepen. Naarmate Augusta zich steviger in de zaak vastbijt en het gedrag, de beweegredenen en de persoonlijkheden van de vermisten onder de loep neemt, komt ze tot een angstaanjagende ontdekking. Er is één heel duidelijke verbindende factor, een overeenkomende karaktertrek, en die karaktertrek maakt hen heel erg gevaarlijk.

Terwijl het spel steeds meer spelers verzamelt en meer families hun geliefden verliezen, bindt dr. Bloom de strijd aan met de tijd om de slachtoffers te vinden. Maar speelt ze op deze manier niet gewoon mee met het spel?

Reserveer bij bol.com

 

Leven met wind mee – Jelle Hermus

Verschijnt: 12 juni

Na mijn superenthousiaste recensie over Hermus’ eerste boek, Steeds leuker, ben ik natuurlijk ook heel erg benieuwd naar Leven met wind mee. 

“Dramaloosheid’ – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In Leven met wind mee laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verandert. 

Na zijn succesvolle debuut Steeds leuker gaat Jelle Hermus in dit praktische boek een stap verder en een laag dieper. Leer over scheten, meditatie en de kracht van innerlijke rust. En laat je meenemen op reis langs een simpeler leven vol kalmte, compassie en dolle pret. 

Want het leven hoeft niet zo moeilijk te zijn. En zodra je leert om je eigen drama te verminderen, kun je zomaar met een wezenloze glimlach op je snoet over straat lopen. Best fijn. 

Reserveer bij bol.com

 

De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

Verschijnt: 27 juni

De mooiste dag van je leven klinkt als een heerlijk feel good boek voor wat fijne uurtjes lezen in het zonnetje!

In De mooiste dag van je leven vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?

Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

Reserveer bij bol.com

 

 

 

Leave a Reply