Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | juni

Het wordt zomer! Natuurlijk officieel vanaf 21 juni, maar nu al hebben we kunnen genieten van heerlijke zomerse temperaturen. Gelukkig kunnen we in juni ook weer naar terrasjes en uit eten én verschijnen er weer een heleboel nieuwe boeken. Deze 5 zijn mijn aanraders. Welke boeken staan er op jouw lijstje van juni?

nieuwe boeken nieuwe boeken 

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Verschijnt: 5 juni  |  Paperback: €18,99

Volgens mij kan iedereen zich wel een periode herinneren wanneer je helemaal opnieuw wilde beginnen en iemand anders wilde zijn. Misschien ben ik inmiddels iets te oud voor dit soort boeken, maar toch lijkt het me heerlijk om even weg te dromen bij dit debuut van Lisa van Campenhout. 

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.

Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een chic hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakend volle agenda… maar ook een gestolen creditcard, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en steeds meer dreigende privéberichten in haar inbox. Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug. Toch?

 

Fernando Ricksen | De Finale Strijd – Vincent de Vries & Veronika Ricksen

Verschijnt: 9 juni  |  Paperback: €20,00

De ziekte en dood van Fernando Ricksen was geregeld zichtbaar in de media. Ricksen werd het gezicht van ALS en bleef tot het einde vechten. De achterflap van De Finale Strijd grijpt me al bij de keel. Hoe zwaar ook, dit boek lijkt me prachtig. 

De Finale Strijd gaat over het gevecht dat oud-profvoetballer Fernando Ricksen voert met de spierziekte ALS. Uitgerekend op de dag dat zijn boek Vechtlust wordt gepresenteerd krijgt Fernando Ricksen te horen dat hij lijdt aan ALS en nog hooguit vier maanden te leven heeft. Hoe uitzichtloos het misschien ook lijkt, dat betekent niet dat hij zich gewonnen geeft.

Ricksen strijdt tegen de ziekte zoals hij voetbalde: hij gaat er met gestrekt been in. Vincent de Vries maakt de aftakeling van zijn vriend van dichtbij mee. Het resultaat is een indringend en intiem portret van een man die zes jaar lang de dood in de ogen keek.

 

Verbinding zonder wifi – Robin Stevens

Verschijnt: 19 juni  |  Hardcover: €20,00

Hoe maak je in het digitale tijdperk écht verbinding? Verbinding zonder wifi is een boek over communicatie, zowel zakelijk als privé. Hoe voer je goede gesprekken met diepgang? Hoe word je gehoord tijdens moeilijke gesprekken? Ik ben ontzettend benieuwd naar de tips in dit boek!

Onze smartphones geven ons de illusie dat we continu verbinding hebben met elkaar. Niets is minder waar. Contacten worden vaak juist oppervlakkiger en de diepgang in onze relaties verdwijnt. Dat heeft niet alleen effect op onze zakelijke resultaten, maar ook op ons persoonlijke leven.

Wat zou er gebeuren als jij het verschil maakt in dit digitale tijdperk en bewust de échte verbinding opzoekt. Als de gesprekken die jij voert bovendien zo opvallend goed zijn, dat ze de ander voor altijd bijblijven. Wat voor effect zou dat hebben op je persoonlijke en zakelijke relaties?

In dit boek laat bestsellerauteur Robin Stevens aan de hand van inspirerende voorbeeldverhalen, praktische inzichten en slimme technieken zien:
– Hoe je instant verbinding maakt door iets slims te doen aan het begin van een gesprek.
– Hoe je opgebouwde spanning oplost voordat je moeilijke gesprekken ingaat.
– Wat je van je GPS-systeem kan leren om je relaties te verbeteren.
– Welke drie dingen je nooit moet doen in zakelijke gesprekken.
– Hoe je in vergaderingen de aandacht krijgt, zelfs als je een dominante leidinggevende hebt.
– Hoe je precies de juiste vragen kunt stellen zonder dat het irritant wordt.

 

Even tussen ons – Jane Fallon

Verschijnt: 23 juni  |  Paperback: €20,00

Er is niets fijner dan in het zonnetje een feel good boek lezen. Ultiem vakantiegevoel! De nieuwste van Jane Fallon heeft veel meidendrama en kantoorperikelen. Heerlijk!

Holly en Roz zijn het perfecte team. Ze delen een kantoor, hetzelfde gevoel voor humor en al hun geheimen. Maar als Holly haar droombaan aangeboden krijgt, lijkt het wel alsof Roz niet zo blij voor haar is als ze had verwacht. En opeens beginnen haar kleine dingen op te vallen die niet helemaal kloppen.

Hoeveel van Roz’ verhalen over haar picture perfect-leven is er eigenlijk echt waar? Wie is de échte Roz? En zijn Holly’s geheimen bij haar wel in goede handen…?

 

Het veilige huis – Anna Downes

Verschijnt: 23 juni  |  Paperback: €20,00

Dit debuut heeft slechts een paar zinnen als achterflap, maar toch ben ik nieuwsgierig. Misschien is het alleen de idyllische omslag van een zomerse bestemming, maar ik heb in ieder geval zin om Het veilige huis te gaan lezen. 

Emily gaat als nanny aan de slag op een Frans landgoed. Ze leidt er een luxeleven maar onder de idylle gaan gevaarlijke geheimen schuil en als zij daar niet in meegaat, dreigt er groot gevaar…

 

 

 

Leave a Reply