Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | juli

Juli is de maand van de zomer, de terrasjes en barbecueën tot het donker wordt. Het is ook de maand van mijn verjaardag, heel veel boeken lezen in de tuin en het begin van de zomervakantie. Deze vijf boeken staan bij mij op het verlanglijstje in juli. Hoe ziet jouw verlanglijstje eruit?

 

Kon ik het maar zeggen – Hannah Beckerman

Verschijnt: 2 juli

Soms word je niet perse verliefd op een plot, een achterflap, maar juist op de cover en de titel. Dat is het geval bij Kon ik het maar zeggen. Wat een prachtige cover en een intense titel, dat moet wel een mooi boek zijn!

Audreys familie is dertig jaar geleden volledig uit elkaar gevallen: haar twee volwassen dochters, Jess en Lily, praten niet meer met elkaar en haar kleindochters hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Ooit is er iets gebeurd met Jess’ tweelingzusje Zoe, vlak voordat ze stierf, dat moeder en dochters van elkaar heeft vervreemd, ook al delen ze nog zo veel liefde en mooie herinneringen.

Tot Audrey op een dag een moedige beslissing neemt: ze wil heel graag dat zij en haar dochters weer de eenheid worden die ze vroeger waren, en ze neemt zich voor het verleden nu voor eens en altijd het verleden te laten zijn en met een zonnige blik naar de toekomst te kijken. Ze is vastbesloten de lucht te klaren en te vertellen wat er is gebeurd, al die jaren geleden. Zal haar moederliefde genoeg zijn om haar dochters weer samen te brengen, voor het te laat is? Zullen ze de kleine en grote leugens uit het verleden achter zich kunnen laten en de weg terug naar elkaar weer vinden?

Reserveer bij bol.com

 

De verdwijning van Sally Horner – T. Greenwood

Verschijnt: 4 juli

Dit boek is een gefictionaliseerd verhaal van de echte verdwijning en ontvoering van Sally Horner. Een heel interessante insteek voor een verhaal en als fan van true crime ben ik hier erg benieuwd naar!

New Jersey, 1948. De 11-jarige Sally Horner steelt een schriftje in de plaatselijke supermarkt. Ze wordt erop aangesproken door de 52-jarige Frank La Salle die zich voordoet als fbi-agent. Hij overtuigt haar ervan dat ze gearresteerd zal worden, tenzij ze doet wat hij zegt. Dit is het begin van een ontvoering die ruim twee jaar zal duren en waarin Frank met Sally het hele land doorkruist om uit handen van de politie te blijven. Sally wordt misbruikt en gedwongen te liegen tegen de mensen die ze op hun weg tegenkomen.

Reserveer bij bol.com

 

You are a badass – Jen Sincero

Verschijnt: 9 juli

Dit boek wordt getipt als aanrader voor iedereen die heeft genoten van Nice girls don’t get the corner office en belooft meer zelfkennis en een new and improved leven. Oftewel, een boek dat helemaal in mijn straatje past! 

Je bent blij met je leven, hebt leuke vriendinnen, een fijn huis, maar toch zijn er nog wel wat dingen die je anders zou willen, beter zelfs. Misschien wil je wel een nieuwe baan? Of een leuke man? Elke maand wat geld opzijzetten, je droom achterna of gewoon eindelijk een kitten in huis nemen? Wat je #lifegoals ook zijn, Jen Sincero neemt je mee en geeft je zoveel zelfvertrouwen dat je je dromen, plannen, relaties of je carrière een boost kunt geven. Ze verzekert je dat je alle geweldige dingen waar je naar verlangt, kunt krijgen.

Jij bent namelijk een badass en na het lezen van dit boek ken je jezelf nog beter. Je snapt waarom je bepaalde dingen doet, leert om te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt. Dit doet Sincero met oneindig veel kleine dingen die je kunt doen, zoals elke avond opschrijven waarvoor je dankbaar bent die dag of door vaker ja te zeggen wanneer je misschien wel geneigd bent om nee te zeggen. Lees dit boek en begin vandaag nog met je new and improved leven.

Reserveer bij bol.com

 

Leven met een leugen – Wendy Brokers

Verschijnt: 10 juli

De zomer is natuurlijk de perfecte periode voor romantische feel good boeken. Grappig genoeg beloofd de achterflap iets over een skivakantie in de Franse Alpen – niet helemaal passend bij het seizoen, maar misschien daarom juist ook wel leuk. Zorgt Leven met een leugen voor een beetje afkoeling of spatten de vonken er juist van af?

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Reserveer bij bol.com

 

Steeds verder weg – Helena Fox

Verschijnt: 22 juli

Dit young adult debuut van de Australische Helena Fox heeft een nieuwsgierigmakende en indringende achterflap. De recensies zijn positief en ik leer graag nieuwe schrijvers kennen, dus ik geef dit boek graag een kans!

Biz lijkt een gewone tiener; ze woont bij haar moeder en ze maakt deel uit van een grote vriendengroep waar ze niet helemaal zichzelf kan zijn, maar ze hoort tenminste ergens bij. Ze twijfelt over haar seksualiteit en niemand mag dan ook weten dat ze met haar beste vriendin heeft gezoend. Maar Biz praat met haar vader, die er eigenlijk niet zou moeten zijn, want hij is dood. En dus vertelt ze niemand over hem. Ze vertelt ook niemand over de duistere gedachten die door haar hoofd spoken. Biz zweeft als het ware door het leven – tussen goed, oké en normaal in.

Dan gebeurt er iets waardoor Biz totaal de weg kwijtraakt. Ze verliest alle aansluiting met haar vrienden. Haar vader verdwijnt, en met hem alles wat veilig en zeker is. Biz besluit dat het misschien makkelijker, beter, fijner is om helemaal weg te zweven. Of misschien moet ze wat langer blijven om haar vader terug te vinden. Of misschien – misschien, misschien – is er een andere optie die Biz nog niet kan zien.

Reserveer bij bol.com

 

 

 

Leave a Reply