Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | juli

Juli is bij uitstek de vakantiemaand. De scholen zijn klaar, het zonnetje schijnt en het liefst genieten we daarvan op het strand, een terrasje of in het water. Misschien dat het dit jaar iets anders wordt, maar hoe de vakantieperiode er ook uitziet, een boek hoort er altijd bij! Daarom ook deze maand weer een fijn verlanglijstje van 5 boeken die je in juli wilt lezen.

 

Fatale erfenis – Rachel Rhys

Verschijnt: 7 juli

Fatale erfenis is een boek vol familiebanden, geheimen en een vleugje mysterie vlak na de Tweede Wereldoorlog. De achterflap maakt me ontzettend nieuwsgierig!

London 1948: Eve Forrester zit gevangen in een liefdeloos huwelijk, in een somber huis in een grijze buitenwijk. Dan ontvangt ze bericht van een notaris. Een onbekende heeft haar een erfenis nagelaten, maar om hier meer over te weten te komen moet ze afreizen naar de Franse Riviera.

Eve ontdekt dat ze mede-eigenaar is geworden van een villa aan de Côte d’Azur. Van het ene op het andere moment stapt ze een zonovergoten, glamoureuze wereld binnen. Maar ze staat alleen in haar zoektocht naar het verhaal achter de erfenis. En ze voelt zich allesbehalve veilig…

 

Ongetemd leven  – Glennon Doyle

Verschijnt: 14 juli

Toen Ongetemd leven in Amerika uitkwam, zag ik al de enthousiaste recensies op social media voorbijkomen. Mede door de prachtige cover, kan ik niet wachten om deze nu in de Nederlandse vertaling te gaan lezen.

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in Ongetemd leven zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn.

Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

 

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

Verschijnt: 14 juli

Dit boek schreeuwt natuurlijk Ollolai, het populaire programma van twee jaar geleden, waarbij stellen een bouwval in de Italiaanse provincie konden kopen voor 1 euro. Het plot is daarom misschien niet echt origineel, maar Dromen van Italië lijkt me het perfecte boek om deze zomer daadwerkelijk bij weg te dromen. 

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Of de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en “een project’ zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

 

Waterland – Suzanne Vermeer

Verschijnt: 21 juli

Geen zomer compleet zonder een fijne zomerthriller van Suzanne Vermeer! Geen poespas, makkelijk geschreven en gewoon een paar uurtjes helemaal ontspannen. Waterland heeft ‘slechts’ 172 bladzijden, maar ook een fijn prijsje van €10,99. 

Claudette heeft haar hectische leventje in Amsterdam achter zich gelaten en is met haar man een bed and breakfast begonnen in Umbrië. Onder de Italiaanse zon geeft ze kookcursussen aan toeristen en van het begin af aan is het een groot succes.

Het leven lacht haar toe, maar wat vrijwel niemand weet is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Al meer dan tien jaar draagt ze een geheim met zich mee en door de komst van een jonge Nederlandse vrouw en haar moeder dreigt het verleden haar nu in te halen. Tijdens een etentje valt een naam. Claudette dacht dat ze voorgoed afscheid had genomen, maar nu blijkt dat sommige zaken niet weggaan. Dat fouten niet zomaar verdwijnen. En dus zal ze moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon…

 

Gifspoor – Jet van Vuuren

Verschijnt: 28 juli

De thrillers van Jet van Vuuren lezen als een trein en hebben altijd een psychologische, onderhuidse spanning. Het zijn geen thrillers die een enorme impact maken of me enorm bijblijven, maar die wel lekker ongecompliceerd weglezen. Zin in!

In het voorjaar wordt er op de grens bij Zeeland een naakte, vermoorde vrouw gevonden. De vrouw is zwaarverminkt in haar gezicht. De politie staat voor een raadsel: geen enkel spoor wijst naar een dader en zelfs na intensief politieonderzoek vinden ze niemand die haar heeft gekend. Het lijkt alsof de vrouw door niemand wordt gemist. Haar identiteit blijft onduidelijk. Na drie maanden wordt ze in een anoniem graf begraven.

Noor den Braber is rechercheur in Middelburg. Ze is single, eind veertig, en leeft voor haar werk. Als het dossier van de vermoorde vrouw geen prioriteit meer krijgt, gaat Noor in haar eentje op onderzoek uit.

nieuwe boeken juli nieuwe boeken juli nieuwe boeken juli 

 

 

Leave a Reply