Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | januari

Nieuwe ronden, nieuwe kansen – niets lijkt passender op de eerste dag van 2019! Het lijkt alsof alles weer open ligt: nieuwe mogelijkheden, nieuwe uitdagingen én natuurlijk ook nieuwe boeken. Het boekenjaar begint met flink wat releases, dus het was weer kiezen geblazen. Dit is mijn persoonlijke top 5.

.

Onder sterren – Klaartje van Setten
Verschijnt: 7 januari

Bij het lezen van de achterflap krijg ik een gevoel van Ik vertrek in de sneeuw. Laten dat nu net twee van mijn guilty pleasures zijn, dus dit feel good debuut laat ik zeker niet liggen!

Als Josefien op een dag een brief krijgt van gravin Victoria, de tante van haar ex Jean, heeft ze nog geen idee hoezeer die haar leven zal veranderen. Victoria zoekt een beheerder voor haar luxe chalet in Zwitsersland. Aan haar neefje Jean, man van twaalf ambachten en dertien ongelukken, wil ze het niet toevertrouwen. Josefien, die met haar twee kinderen midden in het centrum van Amsterdam woont, droomt van rust en ruimte, en grijpt de kans, niet gehinderd door enige ervaring of voorkennis.

Het chalet blijkt hoog op een berg te liggen, vlak bij het mondaine skioord Crans-Montana. Vanwege zijn luxe en privéligging is het bij uitstek geschikt voor verhuur aan exclusieve gasten: van Arabische prinsen en onderwereldfiguren uit Rusland, tot filmsterren en “keurig’ getrouwde zakenmannen vergezeld door hun met privéjets ingevlogen callgirls. Josefiens gebrek aan ervaring in combinatie met de hoge standaard van haar gasten leidt vaak tot hilarische en bloedstollende taferelen. Ondertussen proberen Josefien en haar kinderen in te burgeren in de stugge lokale dorpsgemeenschap, wat op zijn zachtst gezegd niet meevalt.

 

 

Horen, zien, zwijgen – J.D. Barker
Verschijnt: 8 januari

Dit thrillerdebuut kreeg veel lovende recensies in het buitenland en inmiddels zijn ook de filmrechten verkocht. Dat maakt toch wel nieuwsgierig… 

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een -pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet -detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar die hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

 

 

Gapen onder water – Revka Bijl
Verschijnt: 9 januari

Ook al word ik (al) 30 dit jaar, voel ik me nog steeds een jonge vrouw die haar weg zoekt. Gapen onder water is dus het perfecte boek voor mij. En ook nog eens een debuut!

Veda heeft geen reden onsuccesvol te zijn. Ze woont in een grote stad met eindeloze mogelijkheden en is net afgestudeerd. Toch lukt het haar niet een glorieus bestaan op te bouwen, iets wat haar beste vriendin moeiteloos voor elkaar krijgt.

Wanneer Veda bevriend raakt met een elfjarig meisje, merkt ze dat ze nog verder uit de pas loopt. Is er iets mis met haar? Maar wat is normaal en hoe kan ze het worden?

 

 

 

 

 

Liegbeest – Jet van Vuuren
Verschijnt: 14 januari

Ik kan ontzettend genieten van de thrillers van Jet van Vuuren. Mijn quote heeft zelfs eens op de cover van één van haar boeken gestaan! Haar boeken bevatten vaak een onderhuidse spanning en lezen gemakkelijk. Zal dat nu weer zo zijn?

Jochem Nijhoff is vermogend, drieënveertig, advocaat en een bal. Samen met zijn oud-jaargenoten van het Utrechts studentencorps verheugt hij zich op hun vijfde lustrum dat dit keer in zijn buitenhuis op de Veluwe gevierd wordt. Toch verloopt niet alles even feestelijk als gepland. Vlak voor het lustrum valt een van zijn studievrienden van zijn paard en komt te overlijden. De politie twijfelt over de doodsoorzaak en er volgt een onderzoek.

Kort daarna wordt Jochem met de dood bedreigd en krijgen ook de andere jaargenoten vreemde appjes waaruit blijkt dat iedereen het volgende slachtoffer kan zijn..

 

 

Het beste voor iedereen – Erik Rozing
Verschijnt: 15 januari

Ik heb het debuut van Erik Rozing, ondanks de enorme populariteit, nog niet gelezen. Zijn tweede boek, Het beste voor iedereen, klinkt intrigerend en ik ben er dan ook ontzettend benieuwd naar. 

Stella is een intelligente, levendige jonge vrouw met een scherp gevoel voor humor, maar ze heeft ook borderline en kan zich ondanks jaren van therapie niet losmaken van haar verleden.

Op haar zevenentwintigste wendt ze zich tot de Einder, een organisatie die haar helpt om aan dodelijke medicijnen te komen. Daar ontmoet ze Milou, een jonge filmmaker die een documentaire wil maken over haar zelfverkozen dood. In de weken voor het geplande overlijden beweegt ze Stella ertoe haar verhaal te vertellen.

Als haar verleden zich ontvouwt tot een steeds complexere werkelijkheid, zoekt Milou contact met Stella’s voormalige psychiater, die haar dood op het laatste moment nog wil voorkomen.

Leave a Reply