Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | januari

Nieuwe ronden, nieuwe kansen! De eerste dagen van januari voelen altijd als een onbeschreven blad, het moment om opnieuw te beginnen en andere keuzes te maken. Maar sommige dingen moet je gewoon lekker laten zoals ze zijn. Dus ondanks dat er nog genoeg ongelezen boeken in de kast staan, zal er in 2020 ook weer iedere maand een verlanglijstje met 5 nieuwe boeken verschijnen. Dit zijn de 5 van januari. Enjoy!

 

Noordkaap – Nathalie Pagie 

Verschijnt: 7 januari | €12,99

Pas geleden kwam een grote droom van mij uit: ik vond een leesclubje! Deze maand bespreken we het eerste boek. Aangezien mijn naam met een A begint, is meteen ook aan mij de eer een boek voor de volgende keer te kiezen. Dat wordt Noordkaap, omdat ik een hele spannende wintervakantie tegemoet ga en ik dit boek dan lekker in de ijskou kan lezen. 

Als het bevroren lijk van een man wordt gevonden in Hammerfest, Noorwegen, staat de politie voor een raadsel. Niemand weet wie hij is en in het lichaam worden sporen aangetroffen van een stof die in Europa niet voorkomt. Het gaat om ibogaïne, een extract uit de wortels van een plant uit West-Afrika. Zodra hoogleraar Aage Haugen dit hoort, gaan bij hem de alarmbellen af. Hij heeft ooit onderzoek gedaan in West-Afrika en kent de risico’s van de stof maar al te goed.

Haugen gaat op onderzoek uit en belandt op de ijskoude Noordkaap, waar in het diepste geheim een wetenschappelijk experiment plaatsvindt, met tien topcriminelen in de hoofdrol.

 

De Stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Verschijnt: 7 januari | €15,99

Hoewel ik gruwel van de cover, die me doet denken aan één of ander flut-romannetje, maakt de achterflap van De Stroopwafelshop me behoorlijk nieuwsgierig. Niks fijner dan een nieuw jaar starten met een fijn feel good verhaal. 

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

 

Blondjes beleggen beter – Janneke Willemse

Verschijnt: 28 januari | €20,00

Na het lezen van Miljonair met een gewone baan, heeft beleggen mijn aandacht getrokken. Toch heb ik de stap nog niet durven zetten. Misschien kan Blondjes beleggen beter me over de streep trekken?

In Blondjes beleggen beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer. Toen zij ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen, begon ze een blog waarop ze precies liet zien hoe zij als beginnend belegger te werk ging. Dat pakte verrassend goed uit, want in 4,5 jaar tijd was haar vermogen verdubbeld.

In dit boek laat Janneke zien hoe je door “blond’ beleggen je geld kunt laten groeien. Simpel, snel en op de manier die bij jou past. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt.

 

Tropenbruid – Susan Smit

Verschijnt: 29 januari | €21,99

Normaal gesproken lees ik een achterflap niet eens verder zodra ik weet dat een boek zich ruim een eeuw geleden afspeelt. Ik ben niet zo’n historische romans kinda girl. Maar de achterflap van Tropenbruid maakt me wel erg nieuwsgierig naar dit ongewone liefdesverhaal. 

Amsterdam, 1907. Het weesmeisje Anna droomt van een ander, grootser leven. Op een dag reageert ze op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt Anna al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden.

Tropenbruid is een zinderend liefdesverhaal tegen de achtergrond van een onderbelicht deel van onze koloniale geschiedenis.

 

Als het in de zomer sneeuwt – Kim Moelands

Verschijnt: 30 januari | €20,99

Deze thriller werd eigenlijk vorig jaar al verwacht en stond toen al hoog op mijn verlanglijstje. Het gaat namelijk over huiselijk geweld, een onderbelicht en belangrijk onderwerp dat van mij wel vaker in boeken mag terugkomen. Nu is het dan eindelijk zo ver!

Voor de buitenwereld waren ze altijd het toonbeeld van een gelukkig en succesvol echtpaar, maar de werkelijkheid was anders. Hetty’s droomman, Nout, bleek een gewelddadige man met een niet te stoppen controledwang. Hij heeft haar vernederd, pijn gedaan en haar bijna alles afgepakt. Elke strijd heeft ze verloren, maar Hetty geeft niet op. Hoe kan ze ook? Een moeder vecht voor haar kinderen. Altijd. Ook als hun vader dreigt haar te vermoorden.

Door de ogen van Hetty maak je mee hoe moeilijk het is om te ontsnappen aan zo’n relatie; bijna onmogelijk.

 

nieuwe boeken januari nieuwe boeken januari  nieuwe boeken januari  nieuwe boeken januari  

Leave a Reply