Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | februari

Februari is voor mij steevast de maand van de wintersportvakantie. Dat betekent naast skiën, gezelligheid en lekker eten, ook veel tijd om te ontspannen met een lekker boek. De komende weken staan deze nieuwe boeken bovenaan mijn verlanglijstje!


Theo Janssen, Marcel van Roosmalen op pad met De Dikke Prins – Marcel van Roosmalen
Verschijnt: 5 februari

Met een vader en broer in huis die de nodige voetbal keken, ben ik stiekem ook wel een beetje van de sport gaan houden. En ook al zou ik niet zo snel een voetbalboek oppakken, Theo Janssen vond ik toch echt wel een hunk met zijn tatoeages en ruige uiterlijk en dus ben ik stiekem ook wel heel benieuwd naar dit boek. 

Jarenlang volgde Marcel van Roosmalen het fenomeen Theo Janssen op de voet, soms vol enthousiasme maar net zo vaak schoorvoetend, en schreef minutieus alles op wat hij zag, hoorde en meemaakte.

Het resultaat is een voetbalboek zoals dat in de hele wereld niet bestaat, van een unieke schrijver over een unieke sporter. Marcel van Roosmalen op pad met De Dikke Prins gaat over roken, frikandellen, Arnhem, Twente en tatoeages, over kots in een handtasje en af en toe zelfs over voetbal.

De Date – Louise Jensen
Verschijnt: 12 februari

Zou één avond echt je leven kunnen veranderen? Ik kan niet wachten om het plot van deze, op het oog, spannende thriller te ontrafelen. 

Haar zaterdagavond begon normaal. Nadat haar huwelijk onlangs gestrand was, hadden haar vrienden haar ervan overtuigd dat het tijd was dat ze weer eens zou gaan daten. Ze is er klaar voor, ze is zenuwachtig maar ook opgetogen. Haar nieuwe leven staat op het punt te gaan beginnen.

Maar op zondagochtend is alles anders. Ze wordt wakker en weet meteen dat er iets niet klopt. Ze is thuis, ze is alleen, ze is gewond en heeft geen enkele herinnering aan de voorgaande avond en nacht.
Dan kijkt ze in de spiegel. En de vrouw die haar aankijkt, heeft ze nog nooit eerder gezien…

Durf te leiden – Brené Brown
Verschijnt: 12 februari

Brené Brown maakt onderwerpen bespreekbaar die vaak in de mistige wereld van schaamte blijven houden. Haar boeken over kwetsbaarheid en imperfectie waren al grote hits en ik denk dat dit boek over  moed en leiderschap opnieuw een schot in de roos is. 

Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine
start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: “Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?’

In dit nieuwe boek combineert Brené haar onderzoeksresultaten met persoonlijke verhalen en voorbeelden om deze vraag te beantwoorden. Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed.

Dit is hoe het ging – Astrid Boonstoppel
Verschijnt: 14 februari

De cover (is dat een granaat aan dat riempje?), de achterflap.. Ik ben gewoon ontzettend benieuwd naar dit young adult debuut.  

Dit is het verhaal van Cato Schmidt. Cato heeft alles: fijne ouders, lief zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school.

Maar Cato worstelt. Met zichzelf en met haar pijnlijke verleden. Als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen. Hij zal haar nooit laten vallen. Toch?

Dertien – Steve Cavanagh
Verschijnt: 15 februari

“De moordenaar is geen verdachte… Hij zit in de jury.” Wow, deze zin op de cover van Dertien maakt me verschrikkelijk nieuwsgierig naar deze thriller!

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon veroordeeld voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn.

Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?

Leave a Reply