Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | februari

We zijn alweer in de tweede maand van 2020 aanbeland. Dit jaar is deze een dagje langer dan normaal en valt ook de eerste vakantieweek van het jaar in februari. Een maand om naar uit te kijken dus, zeker ook als het om boeken gaat. Deze 5 exemplaren staan bovenaan het verlanglijstje. Welke staan op de jouwe?

nieuwe boeken februari 2020 nieuwe boeken februari 2020 nieuwe boeken februari 2020

De patiënt – Sebastian Fitzek

Verschijnt: 5 februari | €21,99

Deze psychologische thriller van Fitzek lijkt weer ontzettend spannend te worden!

Hij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T. De politie is er zeker van: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos is verdwenen. De onderzoekers hebben echter enkel indirect bewijs. Zonder de verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast.

Drie maanden na de verwdijning van Max plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest…

 

Wie omkijkt – Jeanine Cummins

Verschijnt: 11 februari | €23,99

Dit boek heeft internationaal ontzettend goede recensies ontvangen. Zal Wie omkijkt aan de verwachtingen kunnen voldoen?

Een binnenplaats in Acapulco, Mexico. Een familiefeestje. Een gruwelijke aanslag. Alleen Lydia en haar achtjarige zoontje Luca overleven, en moeten onmiddellijk zo ver mogelijk wegvluchten om uit de greep van het drugskartel te blijven.

Wat volgt is een adembenemend vluchtverhaal: dwars door Mexico, bovenop de goederentrein die ook wel “het Beest’ wordt genoemd, op weg naar de Amerikaanse grens.

 

Het perfecte plaatje – Karen Kingsbury

Verschijnt: 18 februari | €21,99

Na het lezen van De brug, ben ik fan van Karen Kingsbury. Het Christelijk geloof speelt altijd een bescheiden rol in haar boek en dat kan ik waarderen, want het is nooit too much. Ik ben benieuwd of Het perfect plaatje ook zo’n indruk op me weet te maken. Het plot maakt me in ieder geval nieuwsgierig!

Vanaf hun eerste ontmoeting weten Noah en Emily het: zij zijn voor elkaar bestemd. Hun liefde is speciaal en dat moet de hele wereld weten. Al snel hebben ze duizenden volgers op Instagram.

Maar achter de geposeerde foto’s en bemoedigende berichten schuilt een diep ongelukkig huwelijk en het stel staat op het punt van scheiden. Waar is het misgegaan? En kunnen Noah en Emily hier nog samen uit komen?

 

Lieve Edward – Ann Napolitano

Verschijnt: 20 februari | €20,99

De achterflap van dit boek deed me terugdenken aan de vliegramp in Tripoli, waarbij één negenjarig jongetje de ramp overleefde. Gelukkig is dit ‘maar’ een roman, die wel enorm triggert door die ene vraag: wie ben je als je alles kwijt bent geraakt?

Een vliegtuig stort neer. Alle passagiers overlijden behalve één, een twaalfjarige jongen genaamd Edward. Edward wordt opgevangen door zijn oom en tante, en probeert zijn nieuwe leven te begrijpen. Hij is een beroemdheid: als hij naar school gaat, staan mensen langs de kant en maken ze foto’s. Hij is het wonderkind dat overleefde.

De enige aan wie Edward echt steun heeft is zijn buurmeisje Shay, de beste vriendin die je je maar kunt wensen. Samen doen zij een onverwachte ontdekking die hen naar antwoorden op de diepste vraag leidt: wie ben je als je alles kwijt bent geraakt?

 

Nachtvlinder – Teske de Schepper

Verschijnt: 25 februari | €15,99

Teske de Schepper was misschien wel de eerste YouTuber die ik volgde. Via haar blog teskuh.nl volgde ik haar leven en zag eigenlijk hoe ze opgroeide. Hoewel ik haar al jaren niet meer volg, ben ik wel benieuwd naar hoe De Schepper zelf naar haar leven (terug)kijkt. 

Teske heeft met haar tienjarige carrière als internetpersoonlijkheid altijd de trend gezet in de alsmaar groeiende YouTube-wereld. Duizenden jonge meiden keken met haar mee en groeiden met haar op. Nu, een decennium en ruim 300.000 volgers later, neemt ze de tijd om te reflecteren. Wat heeft het haar gebracht? Wie is ze geworden?

In Nachtvlinder zoekt Teske naar de meest pure versie van zichzelf, een versie die gedurende de jaren dat ze haar publiek tevredenstelde, geregeld van haar wegdreef. De bundel is een mix van rauwe poëzie en goudeerlijke verhalen die laat zien wat er schuilgaat achter haar door velen geliefde verschijning. Een zeldzame en overtuigende ode aan eerlijkheid in de YouTube-generatie, een oproep om trouw te blijven aan jezelf.

Leave a Reply