Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | december

De laatste maand van 2019 is aangebroken. Onvoorstelbaar hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen, vind je niet? Vervuld van dankbaarheid voor alle mooie dagen, belangrijke lessen, nieuwe kansen en fijne momenten, zocht ik voor de laatste keer van dit jaar nieuwe boeken uit. Welke 5 boeken staan deze feestmaand op jouw verlanglijstje?

 

De verloren vader – Diney Costeloe

Verschijnt: 3 december | €19,99

Er zijn al zoveel mooie historische romans verschenen van Costeloe, dat ik verwacht dat ook De verloren vader weer een prachtig boek zal zijn. 

1921. In een Engels dorpje worden acht bomen geplant als monument voor acht soldaten die nooit terugkwamen uit de oorlog. Op een dag blijkt er een negende naast te staan. Wie is de “onbekende soldaat’ aan wie de boom is opgedragen?

2001. Het monument dreigt te worden gekapt voor een nieuwe wijk. Journaliste Rachel
Elliott raakt gegrepen door het verhaal achter de negende boom, en ze spant zich in om het mysterie op te lossen. Maar ze had nooit kunnen bedenken hoe persoonlijk dit verhaal zou blijken te zijn…

 

Goaldigger mindset – Eve Tomaszewski & Esra Buke

Verschijnt: 10 december | €20,99

Goaldigger mindset is een boek voor jonge vrouwen met ambitie. Het helpt ze de juiste route uit te stippelen naar een succesvol leven. Dit klinkt als een boek dat mij helemaal op het lijf geschreven is. 

Eve Tomaszewski richtte The Goaldiggers Club op, een platform voor jonge vrouwen met ambitie. Het doel? Wat kunnen we van elkaar leren om onze goals te bereiken?

In haar boek Goaldiggers mindset geeft Eve nu antwoorden op vragen als: hoe ga je om met tegenslagen als het lijkt of iedereen om je heen succesvoller is? Hoe combineer je een glansrijke carrière met een leven on your own terms vol vrijheid? Hoe omring je je met mensen die je écht begrijpen en verder helpen?

Goaldiggers mindset staat boordevol praktisch advies en persoonlijke verhalen van Eve Tomaszewski en de vrouwen uit haar netwerk, waarmee je zelf de goede, ambitieuze mindset kunt creëren en je pad kunt uitstippelen naar een succesvol leven.

 

Het laatste jaar van de oorlog – Susan Meissner

Verschijnt: 10 december | €22,99

Na het lezen van Kerstmis onder vuur  ben ik oorlogsverhalen meer leren waarderen. Daarom staat Het laatste jaar van de oorlog deze maand hoog op mijn lijstje!

Iowa, 1943. Elise Sontag is een normale 14-jarige, totdat haar vader wordt opgepakt op verdenking van nazisympathieën. Het gezin belandt in een interneringskamp in Texas.

Beroofd van alles wat haar dierbaar is, raakt Elise bevriend met de Japans-Amerikaanse tiener Mariko. Achter het prikkeldraad dromen de meisjes van een toekomst als vrije jonge vrouwen. Als ze worden uitgezet, beloven ze elkaar weer te ontmoeten als ze 18 zijn. Maar het leven loopt anders.

 

Familiegeluk – Barbara Sevenstern

Verschijnt: 13 december | €17,95

Bij de donkere dagen hoort natuurlijk ook een fijne thriller. Ik ben erg benieuwd naar dit feel good thrillerdebuut van Nederlandse bodem!

Samen met haar jeugdliefde leidt Lisette een rustig bestaan in Den Haag. Hier komt echter een abrupt einde aan als haar moeder overlijdt. Ze blijkt al jaren een groot geheim met zich mee te dragen. Met als enige aanwijzing een oud adresboekje gaat Lisette op zoek naar de waarheid.

Stukje bij beetje ontrafelt ze de geheimen die haar familie liever verborgen had gehouden…

 

Blind getrouwd – Laura van Dyck

Verschijnt: 13 december | €14,99

Ik ben niet zo’n fan van married at first sight boeken en tv programma’s, maar dit feel good debuut klinkt toch wel heel erg interessant.

Binnenkort wordt Mei dertig, en er is niets aan haar leven waar ze echt tevreden mee is. Tijd dus voor verandering! Maar wanneer ze het pak orakelkaarten terugvindt dat ooit haar ouders samenbracht, heeft ze geen idee wat haar te wachten staat.

Nieuwsgierig trekt ze de kaart van Aphrodite, de godin van de liefde. Het begin van een reeks toevalligheden – of niet? – die haar meeslepen. Voor ze het weet, is Mei op weg naar het altaar, want ze gaat trouwen… met een man die ze niet kent.

 

 

 

Leave a Reply