Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | augustus

Augustus is bij uitstek niet de maand waarin veel nieuwe boeken verschijnen. Veel uitgeverijen wachten tot september, na de zomervakantie, om hun nieuwe titels te presenteren. Toch komen er een aantal heel fijne boeken uit, zeker als je houd van feel good romans!

 

Iets te verbergen – Jo Spain

Verschijnt: 6 augustus

Iets te verbergen lijkt een spannende thriller, waarbij niets is wat het lijkt. Zoveel buren, zoveel mogelijkheden, zoveel motieven…

Olive Collins heeft drie maanden dood in haar huis gelegen. Haar buren in de gated community – een verzameling van voorbeeldige huizen, gras netjes gemaaid, de bewoners rijk en succesvol – zeggen geschokt te zijn, maar niemand van hen heeft opgemerkt dat ze haar al een tijdje niet hadden gezien.

De politie stelt een onderzoek in waarbij langzaam maar zeker barsten in de façades verschijnen. Bovendien blijkt elk van de buren wel een reden te hebben om Olive dood te wensen…

Reserveer bij bol.com

 

Stuk van jou – Susan van Eyck

Verschijnt: 13 augustus

Het debuut van Susan van Eyck, Mijn beeld van jou, werd erg goed ontvangen en zelfs vergeleken met de boeken van Jojo Moyes. Kan Van Eyck het met Stuk van jou weer waarmaken?

Emma is 33 en voelt dat haar leven stilstaat. Sinds het overlijden van haar grote liefde Boris, twee jaar eerder, merkt ze dat ze het verleden niet los kan laten. Gelukkig heeft ze steun van Alice, haar beste vriendin, en van Wout, die Boris’ beste vriend was. Als Wout onverwacht de kans krijgt een tijd in Engeland te gaan wonen en Emma meevraagt, besluit ze in een opwelling ja te zeggen. Misschien is een andere omgeving net wat ze nodig heeft.

Als Emma in Engeland een nieuwe liefde ontdekt, heeft ze het daar heel moeilijk mee – het voelt alsof ze Boris verraadt. Maar net als Emma tot het besef komt dat ze haar verleden niet haar toekomst kan laten bepalen, gebeurt er iets waardoor ze misschien helemaal geen keuzes meer heeft…

Reserveer bij bol.com

 

Stoere sprookjes voor avontuurlijke meisjes – Julia Bruce

Verschijnt: 13 augustus

Het concept van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes maakte me al enthousiast, dus ook voor Stoere sprookjes voor avontuurlijke meisjes zwicht ik! Het is altijd goed om vrouwen te empoweren en je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Traditiegetrouw zijn de mannen of jongens degenen die de schurk te slim af zijn. Maar passen karaktereigenschappen als verstand, moed en kracht niet ook bij vrouwen? Mogen zij niet ook eens de held van het verhaal zijn?

In dit avontuurlijke sprookjesboek, met kleurenillustraties, vind je bekende en minder bekende sprookjes van over de hele wereld, met één ding gemeen: girl power saves the world!

Reserveer bij bol.com

 

Het geheime recept voor familie – Katherine Reay 

Verschijnt: 13 augustus

Ik was helemaal verliefd op Katherine Reays debuut Geachte Mr. Knightley en ben dus razend benieuwd naar haar nieuwe boek. Dit belooft ook weer een lekker feel good verhaal te worden!

Vijftien jaar geleden trok Lizzy weg uit haar geboorteplaats om haar grote droom te volgen: chefkok worden van een restaurant in New York. Nu lijkt haar culinaire talent echter te verdwijnen, en ze vlucht terug naar haar geboorteplaats Seattle, waar ze ontdekt dat haar zus ziek is en chemotherapie moet ondergaan.

Lizzy besluit haar zus te helpen door gezonde maaltijden voor haar te gaan maken. Maar dan meldt haar oude baas zich weer… Kiest ze voor haar nieuwe familieleven of voor haar oude droomleven in New York?

Reserveer bij bol.com

 

Veel liefs – Beth O’Leary

Verschijnt: 27 augustus

Nog zo’n fijn feel good boek, dat al in verschillende talen is gepubliceerd. Het plot is verrassend, twee personen die samenwonen maar elkaar nog nooit hebben ontmoet, dus ik ben benieuwd of de uitwerking net zo verrassend is.

Tiffy is 27, onverwacht vrijgezel, niet heel rijk en heeft snel een flat nodig. Leon is 27, draait nachtdiensten als verpleger en heeft geld nodig voor een advocaat voor zijn broer, die onschuldig vastzit. De oplossing: ze delen Leons flat. (Of eigenlijk – Leons bed.) Leon slaapt er overdag, als Tiffy op haar werk is, en de rest van de tijd woont Tiffy er. Ze houden zich aan de huisregels, komen elkaar nooit tegen, en deze situatie bevalt hen prima.

Terwijl Tiffy’s ex enge, stalkerachtige trekjes lijkt te vertonen en het hoger beroep van Leons broer niet wil vlotten, begint wat een zakelijke (en vooral tijdelijke!) overeenkomst had moeten zijn langzaam als thuis te voelen. Maar hoeveel kun je écht over iemand weten als je elkaar nog nooit ontmoet hebt…?

Reserveer bij bol.com

 

Leave a Reply