Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | augustus

Juli is voorbij gevlogen zonder dat ik een boek uitlas. Geeft niks, want in augustus komen er weer een aantal mooie boeken uit! Deze 5 exemplaren staan op mijn verlanglijstje. Naar welke nieuwe boeken kijk jij het meeste uit?

 

Het boek van vergeten woorden – Pip Williams

Verschijnt: 4 augustus

Wat een lieflijke cover en achterflap heeft Het boek van vergeten woorden. Ik kan niet wachten om in de woorden van deze roman te duiken! 

Esme wordt geboren in een wereld van woorden. Moederloos en onbedwingbaar nieuwsgierig brengt ze haar tijd door in een schuur waar haar vader en een team toegewijde mannen woorden verzamelen voor de allereerste Oxford English Dictionary.

In een houten koffer van haar vriendin Lizzie verzamelt ze woorden die verkeerd gesorteerd, weggegooid of genegeerd werden en ze geeft ze een plek in haar eigen boek van vergeten woorden. De woorden helpen Esme de wereld beter te begrijpen.

 

Slapeloos – Romy Hausmann

Verschijnt: 4 augustus

Romy Hausmann ken ik helemaal niet, maar het plot van Slapeloos klinkt enorm spannend. Zou het bij de lezer ook voor slapeloze nachten zorgen? 

Jaren geleden werd Nadja veroordeeld voor een wrede misdaad.Na haar vrijlating uit de gevangenis wil ze niets liever dan een normaal leven leiden. Maar dan wordt er een moord gepleegd.

De dader probeert de politie door het verspreiden van valse bewijsstukken op het verkeerde spoor te zetten: dat van de jonge, onstabiele vrouw die als assistente bij een advocatenkantoor werkt… Want Nadja’s verleden maakt haar het perfecte slachtoffer én de perfecte moordenaar.

 

Omkijken naar morgen – Wendy Brokers

Verschijnt: 4 augustus

Weer een fijne feel good roman van Nederlandse bodem! Met een serieuze ondertoon, zo valt op de achterflap te lezen. Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking van Brokers’ vierde roman. 

Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed.

Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is? Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht.

Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

 

Meghan & Harry | Op zoek naar vrijheid – Omid Scobie & Carolyn Durand

Verschijnt: 11 augustus

Oké, ik geef het eerlijk toe: dit boek is gewoon een onbeschaamde guilty pleasure en ongegeneerde nieuwsgierigheid. Ik ben heel erg benieuwd of we echt een inkijkje in Harry & Meghans leven en overwegingen krijgen. Valt het je trouwens ook op dat Meghan als eerste genoemd wordt in de titel? Zou dat bewust zijn?

In 2016 trok de ontluikende romance tussen een Engelse prins en een Amerikaanse actrice direct de aandacht van de wereld en de internationale
media. Vanaf dat moment blijven de hertog en hertogin van Sussex de krantenkoppen halen – van hun verloving, huwelijk en de geboorte van hun zoon Archie tot de ongekende beslissing om afstand te doen van hun koninklijke leven. Toch kennen maar weinig mensen het ware verhaal van Meghan en Harry.

Op zoek naar vrijheid is een intiem en ontwapenend portret van een vooruitstrevend paar dat niet bang is om te breken met tradities. Het vertelt over hun vastbeslotenheid om een leven buiten de schijnwerpers op te bouwen en te werken aan maatschappelijke doelen en projecten die een verschil zullen maken in de wereld.

 

Het spel van leugens – Anna West

Verschijnt: 12 augustus

Anna West is het pseudoniem van Marja West, die in 2015 haar succesvolle debuut Uitgeteld uitbracht. Het plot van deze thriller klinkt hartstikke spannend en het boek is ook nog eens heel voordelig geprijsd. 

Tijdens een echtelijke ruzie tussen Eva en Peter, een veelbelovend politicus, overlijdt hun tweejarige zoontje Aron. Peter stelt voor tegen de politie te vertellen dat het kind ontvoerd is. Op die manier is zijn carrière gered en zal Eva niet worden veroordeeld.

Zeventien jaar later, op de avond dat Peter tot minister van Justitie wordt benoemd, staat Aron voor de deur.

nieuwe boeken augustus nieuwe boeken augustus

 

 

 

 

 

Leave a Reply