Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuwe boeken | april

nieuwe boeken april 2020 nieuwe boeken april 2020 nieuwe boeken april nieuwe boeken april

Heb jij de komende maand meer tijd om te lezen? Nee? Ik ook niet! Het lijkt wel alsof de omstandigheden ervoor zorgen dat iedereen zeeën van tijd heeft om te Netflixen, lezen, schoonmaken en Houseparty’en, maar hier geen opgeruimde kasten, aangeharkte tuin, stapels baksels, blinkende ruiten of extra leestijd. Daarom ook deze maand gewoon weer een verlanglijstje van 5 boeken. Naar welke kijk jij het meeste uit?

 

Het geheim van Grace – Mariska Overman

Verschijnt: 2 april | €18,95

Dit boek verscheen in 2019 al als Kobo Original en nu dus in boekvorm. Het plot klinkt heel mysterieus, dus ik kan niet wachten om te ontdekken waar Het geheim van Grace over gaat. 

Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang.

Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.

 

Girl, stop apologizing – Rachel Hollis

Verschijnt: 7 april | €19,99

Als er één vrouw is die andere vrouwen in hun kracht probeert te zetten, dan is het Rachel Hollis. Ik geloof zeker dat vrouwen zichzelf veel belemmeringen opleggen en zich snel schamen voor wie ze zijn. Dit self help boek bevat hopelijk de nodige tips om te gaan voor wat je wilt!

Heb je soms het gevoel dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen of het niet goed genoeg te doen? Girl, stop apologizing is jouw wake-up call! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we écht zijn en wat ons talent is.

Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf.

 

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Verschijnt: 16 april | €15,99

De boeken van Charlotte de Monchy staan bekend om hun hoge feel good gehalte. Tegen beter weten in lijkt ook zo’n heerlijke chicklit, die je lekker in een weekend in de zon leest. 

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

 

Souvenir – Suzanne Vermeer

Verschijnt: 21 april | €15,99

Ah, Suzanne Vermeer boeken blijven toch een guilty pleasure. Ze brengen me meteen in vakantiestemming en lezen lekker makkelijk weg. Het plot van Souvenir klinkt weer als een fijne, typische Vermeer thriller. 

Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio.

Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood.

Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama…

 

Dingen anders doen – Lianne Keemink

Verschijnt: 21 april | €20,99

Inmiddels weet iedereen wel dat het ontzettend moeilijk is om jezelf en/of je gedrag te veranderen. Kleine stapjes blijken dé manier om dingen anders te doen. Ik ben benieuwd wat Lianne Keemink hierover zegt. 

Jezelf goede gewoontes aanleren en slechte gewoontes afleren is volgens zelfhulpboeken een kwestie van een knop om zetten, gewoon even wilskracht tonen en zoveel mogelijk motiverende spreuken tot je nemen. De werkelijkheid is meestal weerbarstiger.

In Dingen anders doen vertelt en onderzoekt Lianne hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met het scrollen op social media of chocola inhaleren, om meer te sporten, geconcentreerder te werken en een opgeruimder huis te hebben. Is het echt een kwestie van mindset of komt er veel meer aan te pas? Hoe doen we dat nou echt, gewoontes veranderen? Het korte antwoord is als een Facebook relatiestatus: It’s complicated. Het uitgebreide antwoord lees je in dit boek.

 

 

 

 

 

Leave a Reply