Boekspirerend Nieuwe boeken

Nieuw boeken | september

September: de zomervakantie is voorbij. Het is zo’n maand waarin ‘het echte leven weer begint’. Zo’n maand waarin je je nieuwe winterjas uit de kast kunt halen of juist dat leuke zomerjurkje nog kunt dragen. De maand waarin we nog maar honderd dagen tot kerst aantikken. September has is all, ook weer flink wat leuke, nieuwe boeken. Deze vijf staan op mijn verlanglijstje. Welke staan op de jouwe?

 

Het begin van de rest van je leven – Cathy Kelly

Geen verlanglijstje zonder een lekker feel good boek! En dit keer ook nog eens één met een wat andere insteek. Het begin van de rest van je leven kent geen piepjonge hoofdpersoon, maar gaat juist over dames van dertig, veertig en vijftig. 

Drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag, en dit jaar zijn het extra bijzondere dagen: ze worden dertig, veertig en vijftig. Maar de gebeurtenissen op de feestelijke dag luiden voor alle drie de vrouwen een wel heel bijzonder jaar in…

Ginger brengt haar dertigste verjaardag niet door zoals ze van tevoren zo nauwkeurig had gepland. Als dit de eerste dag van haar nieuwe en vernieuwde leven moet zijn, waarom heeft ze dan het akelige idee dat ze afstevent op een totale ramp?

Sam is eindelijk zwanger na jaren van proberen. Wanneer haar vruchtwater breekt op de ochtend van haar veertigste verjaardag, raakt ze in paniek: vergeet die bevalling, hoe wordt ze in godsnaam een goede moeder?

Callie viert haar vijftigste verjaardag door een groot feest te organiseren bij haar thuis in Dublin. Halverwege het feest staat er iemand voor de deur die haar perfecte leven binnen stapt en het volkomen op zijn kop zet.

Verschijnt: 4 september | €17,99 | Reserveer op bol.com

 

Op de vlucht – Sharon Bolton

Nooit eerder las ik een thriller van Bolton, maar dit plot had me gelijk in z’n greep. Een moord, een luchtballon, dode medepassagiers en één vrouw die weet te ontsnappen… Ik moet weten hoe dit afloopt!

In de heuvels tussen Engeland en Schotland maken dertien passagiers bij zonsopgang een ballonvaart. Een prachtige ervaring, tot ze op de grond een brute moord zien gebeuren. In het komende uur zal iedereen in de ballon zijn omgekomen, op één vrouw na.

Alleen en bang, terwijl ze niemand nog vertrouwt, vlucht ze voor haar leven. Op weg naar de enige plek waar ze zich nog veilig voelt. Maar ze heeft het gezicht van de moordenaar gezien – en hij dat van haar. Hij zal niet rusten tot hij de laatste getuige van zijn misdaad heeft uitgeschakeld…

 

Verschijnt: 10 september | €20,99 | Reserveer op bol.com

 

Hou me vast zoals ik was – Gaby Rasters

Rasters nam het leven van haar recent overleden vriendin als leidraad voor dit boek. Een boek over borstkanker, een ziekte die één op de zeven vrouwen treft. Eén op de zeven! Het boek lijkt me zwaar, maar mooi. 

De vrolijke Jasmijn staat midden in het leven, net als haar zes vriendinnen. Ze delen lief, leed en de grote vragen met elkaar. Carrière, mannen, kinderwens: alles kan besproken worden bij een lekker taartje of een groot glas witte wijn. Geen van hen wil echt volwassen worden, maar als Jasmijn slecht nieuws krijgt, komt alles in een heel ander licht te staan: ze heeft borstkanker.

Na een borstamputatie en chemo probeert Jasmijn het leven weer op te pakken, maar haar oude energie lijkt ze maar niet terug te vinden. Gelukkig heeft ze veel steun aan haar vriendinnen, die ze via appjes op de hoogte houdt, met wie ze taartjes eet wanneer de controles goed zijn, en die de bruiloft met haar geliefde Ralf tot een extra bijzondere, intense dag maken. Maar net als ze zich veilig begint te wanen, vier jaar na de eerste diagnose, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en dit keer is er weinig reden tot optimisme.

Verschijnt: 10 september | €15,99 | Reserveer op bol.com

 

Let op mijn woorden – Griet op de Beeck

Hoofdpersoon Lise weet niet zo goed hoe dat moet, leven. Ze doet maar wat. Ze probeert te leven zoals het hoort. Doen we dat niet allemaal soms? Ik ben benieuwd hoe Op de Beeck dit voor mij herkenbare thema heeft uitgewerkt. 

Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn.

Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien.

Verschijnt: 17 september | €19,99 | Reserveer op bol.com

 

Na de val – Gert-Jan van den Bemd

Soms weet je niet precies wat je aantrekt aan een boek, maar krijg je een bepaald gevoel als je een boek ziet of de achterflap leest. Deze roman maakt me nieuwsgierig!

Als de vader van Sofie Nauta volkomen onverwacht overlijdt, staat ze voor de opdracht twee huizen leeg te maken: dat waarin ze samen met haar vader en oudere broer Max haar jeugd doorbracht, en het appartement waarin haar vader de laatste jaren van zijn leven woonde. Een klus die ze alleen moet klaren, want Max steekt geen vinger uit om haar te helpen.

Een verontrustende ontdekking tussen haar vaders bezittingen plaatst de band van Sofie met haar vader en haar broer in een ander daglicht.

 

 

Verschijnt: 17 september | €19,99 | Reserveer op bol.com

 

 

 

 

 

Leave a Reply