Films & Series

Netflix tips | 3 indrukwekkende documentaires

Documentaires saai? Zeker niet! Op Netflix zijn er ontzettend veel leuke, grappige, leerzame en indrukwekkende documentaires te vinden. Deze drie interessante documentaires zijn een absolute aanrader!

.

Brené Brown: The Call to Courage 
2019 | 1 uur 16 minuten

Met humor en empathie praat Brené Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid.

We kennen Brené Brown van haar ontzettend populaire TED-talk en de vele boeken die ze schreef over kwetsbaarheid. Haar boodschap is zowel simpel als vernieuwend: het vereist ontzettend veel kracht en moed om kwetsbaar te zijn. Kwetsbaarheid is daarom geen zwakte, zoals in onze maatschappij nog steeds vaak wordt gedacht, maar juist ongelofelijk krachtig.

In deze documentaire vertelt ze over haar kwetsbaarheid en schaamte na haar populaire TED-talk en de kritiek die daarop volgde. Ook vertelt ze hoe dit onderwerp zichtbaar is in haar relatie en het moederschap. Herkenbaar, gedurfd en grappig!

 

 

The Disappearance of Madeleine McCann
2019 | 8 afleveringen 

De documentaire geeft een gedetailleerde kijk op de verdwijning van de drie jaar oude Madeleine McCann, die tijdens een vakantie met haar familie spoorloos verdween.

In 2007 was het wereldnieuws: het Britse meisje Madeleine McCann verdween spoorloos uit een vakantiehuisje in Portugal, terwijl haar ouders een stukje verderop zaten te eten. De pers vloog er bovenop en het werd wereldnieuws. 

In deze documentaire wordt je meegenomen van de dag van de verdwijning tot nu, 12 jaar later, en nog steeds ieder spoor van het meisje ontbreekt. Alles wordt zichtbaar: de verdachten, de omgeving, de ouders, de zoektocht, dwaalsporen, privédetectives en (politieke) spelletjes. Ongelofelijk intens en onbegrijpelijk.

 

 

Knock Down The House 
2019 | 1 uur 27 minuten

Neem een kijkje achter de schermen bij vier doortastende vrouwen, onder wie Alexandria Ocasio-Cortez, die rijke politici uitdagen tijdens de congresverkiezingen van 2018.
 
Dit is een documentaire over powervrouwen. Mocht je ooit denken dat je iets niet kunt bereiken omdat je te jong bent, te oud bent, vrouw bent, een niet-Westerse, blanke achtergrond hebt, ‘maar’ serveerster bent of een alleenstaande moeder bent met een bijstandsuitkering. Deze vier Amerikaanse vrouwen laten je zien dat alles mogelijk, is ondanks je omstandigheden!
 
Uit het niets gingen ze de strijd aan met rijke Amerikaanse politici, soms al tientallen jaren lid van het congres en met lobbycampagnes waar miljoenen in omgaan. Deze vrouwen veranderden de wereld, zonder peperdure studie op zak of een bijdrage van rijke firma’s en invloedrijke miljonairs. Zij deden het zelf. Zij zijn het bewijs dat alles mogelijk is. Dat zelfs als je niet wint, je de wereld kunt veranderen. Laat nooit iemand je vertellen dat jij het niet kan! 
 
 
 

Leave a Reply