Films & Series

Netflix afraders | Deze 4 series vond ik helemaal niets

Het gebeurt niet vaak dat ik een serie niets vind. In het kader van so much to see (and do and read!) so little time, kijk ik altijd de trailer van een serie. Als ik daar al niet erg enthousiast over ben, dan probeer ik het meestal geeneens. Desondanks zijn er een aantal series die ik een kans gaf, meestal meerdere afleveringen lang, maar waar ik gewoon helemaal niets mee had. Ik zet ze voor je op een rij.

 

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

Bepalende momenten in Andrew Cunanans leven leidden in 1997 tot een reeks moorden. Hij doodde vijf mensen, onder wie mode-icoon Gianni Versace.

Van het eerste seizoen American Crime Story, over het O.J. Simpson proces heb ik gesmuld. Fantastisch vond ik het! Ik heb me helemaal verdiept in de rechtszaak en filmpjes gekeken van het echte proces. Na dit enthousiasme kon ik niet wachten om ook het tweede seizoen te kijken. Ditmaal met een andere beruchte celebrity moordzaak: The Assassination of Gianni Versace. 

Zeker zes afleveringen (van een uur!) heb ik gekeken, maar uiteindelijk heb ik het opgegeven. Het kon (en kan) me gewoon écht niet boeien hoe het zou aflopen. Ik vond het saai, langdradig en met een spanningsboog zo plat als een dubbeltje.

 

The Family

Een geheimzinnige groep conservatieve christenen bekend als de Familie oefent een buitenmaats grote invloed uit in Washington — en heeft wereldwijde ambities.

Deze miniserie beloofde een inkijkje in wie nu de daadwerkelijke macht heeft in Washington. Binnen de Amerikaanse regering zou namelijk een religieuze organisatie stiekem allerlei touwtjes in handen hebben. Nou, dat beloofd wat!

Of toch niet. Het enige voordeel aan deze serie is dat ik ‘m keek terwijl ik op de hometrainer zat en er in ieder geval nog wat calorieën afgefietst heb. Qua inhoud is de documentaire oké, The Family is echt wel interessant om een documentaire over te maken. Maar. NIET. Vijf. Afleveringen. Lang. De documentaireserie is veel te uitgebreid, langdradig en weinig spectaculair. Met anderhalf uur had het verhaal ook prima verteld kunnen worden.

 

Black Mirror

Deze scifi-anthologieserie beschrijft een zieke nabije toekomst vol technologie, waar de mooiste uitvindingen botsen met de meest duistere menselijke gevoelens.

Tja, hier maak ik me waarschijnlijk niet geliefd mee, want de serie is razend populair. Ik had al niet perse het idee dat deze serie goed bij mij zou passen, maar op aanraden van een enthousiaste collega, waagde ik toch de sprong. Drie afleveringen keek ik, en ik vond er weinig aan. Ze zijn me wel goed bijgebleven, want het is natuurlijke geniaal bedacht en gemaakt en verrassend dichtbij soms. Toch heb ik helemaal geen interesse om de andere afleveringen ook te kijken.

 

Gypsy

In deze zinderende psychologische thriller bouwt therapeut Jean Holloway een gevaarlijke en intieme relatie op met de mensen in het leven van haar patiënten.

Deze mysterieuze serie zag ik meteen zitten. Sterk plot, dacht ik, maar de eerste aflevering vond ik vreselijk suf en de tweede geen haar beter. Daarna ben ik ermee gestopt. Dat de serie na één seizoen is gecanceld bevestigt wel dat dit sowieso geen uitblinker was.

 

Heb jij één van deze series gezien? Wat vond je ervan? En wat zijn jouw Netflix afraders?

Leave a Reply