Films & Series

Leuke TV-series die niet op Netflix te vinden zijn

Sinds de populariteit van Netflix toeneemt, neemt het reguliere tv kijken steeds meer af. Sommige mensen doen hun tv abonnement zelfs helemaal de deur uit! Aan de ene kant begrijpelijk, doordat er zoveel on demand en online alternatieven zijn, maar toch kan ik nog steeds genieten van series die nog ‘gewoon’ op tv komen. Dit zijn mijn aanraders! Spoiler: het is vooral veel reality-tv.

 

The Clinton Affair (NPO 2) 

Ik heb enorm genoten van de zesdelige serie The Clinton Affair. Als vanzelfsprekend gaat het over de seksuele escapades van president Bill Clinton, en dan voornamelijk die met Witte Huis stagiair Monica Lewinsky. Daarnaast geeft de serie inzicht in de sterke politieke onderstroom, die duidelijk maakt dat de Republikeinen er alles aan doen om de Clintons in diskrediet te brengen – en dat blijkt niet al te ingewikkeld. 

De zesdelige documentaireserie The Clinton Affair duikt in de gekte van Clintons affaires en de bloedhonden die hem willen afzetten. Een verhaal over seks, macht, leugens en ideologische oorlogsvoering. Welke rol speelde media, feminisme en politiek? Met archief en gesprekken met onder anderen Monica Lewinsky.

 

90 Day Fiancé (TLC)

Dit programma is echt mijn guilty pleasure. In 90 Day Fiancé halen Amerikanen hun partner uit het buitenland op het zogenaamde K1-visum, wat voorschrijft dat ze binnen 90 dagen moeten trouwen. Doen ze dit niet, dan moet de partner weer terug naar het land van herkomst. Er zijn verschillende spin-offs van het programma, zoals Before the 90 days (waarin je de koppels volgt voordat het K1-visum wordt aangevraagd), Happily ever after (waarin je de koppels volgt na hun huwelijk) en The other way (waarin Amerikanen juist naar het buitenland vertrekken voor de liefde). Ik volg het allemaal en ik hou ervan! Binnenkort verschijnt er zelfs een spin-off serie over één van de stellen The Family Chantel en ook daar ga ik weer heerlijk voor zitten. 

Door gebruik te maken van het unieke 90 dagen verlovingsvisum, reizen partners naar Amerika om voor het eerst samen te wonen met hun overzeese verloofden. Elk koppel heeft 90 dagen om te besluiten of ze gaan trouwen of dat ze hun internationale partner weer naar huis sturen.

 

Teen Mom (MTV)

Al jaren volg ik trouw de belevenissen van de tienermoeders in Teen Mom OG en Teen Mom 2. Ik ben echt opgegroeid met de meiden, die slecht een aantal jaar jonger zijn dan ik, hun kinderen en (wisselende) partners. De uitdagingen, de overwinningen, de families die gevormd worden, de partners die uit elkaar gaan, de kinderen die opgroeien… I love it all! 

In Teen Mom volgen we jonge moeders terwijl ze worstelen met de unieke uitdagingen van het ouderschap en gespannen familie- en romantische relaties.

 

Louisa & Rowan (TLC)

Deze Nederlandse serie over transgender koppel Louisa (geboren als man) en Rowan (geboren als vrouw) en hun zoontje Mikai is nuchter, hartverwarmend en ontzettend grappig. Dit stel weet me steeds weer van m’n stoel te blazen met hun positiviteit en gezelligheid. De afleveringen duren jammer genoeg maar een half uurtje!

Ons favoriete transgenderkoppel deelt lief en leed; van trouwen tot IVF-pogingen, op zoek naar hun gypsy roots en de geboorte van zoontje Mikai.

 

Sister Wives (TLC)

Dit was het eerste programma dat ik volgde op TLC: Sister Wives. Deze onconventionele liefde tussen één man en vier vrouwen, en hun kinderen, boeit me mateloos. Natuurlijk blijf ik het een beetje vreemd vinden, maar de familieband en de persoonlijke relaties tussen de vrouwen is bijzonder hecht. Een heel interessante realityserie. 

Op het eerste gezicht zijn de Browns een typisch Amerikaans gezin. Maar zoals Kody, vader en man, uitlegt: “Ik werd verliefd, werd opnieuw verliefd en opnieuw.” Dit is het verhaal van Kody Brown, zijn vrouwen en hun buitengewone familie.

 

The Pier (NPO 3)

Ik begon een beetje huiverig aan deze serie: twee afleveringen achter elkaar, gelijk anderhalf uur en dan ook nog eens in het Spaans. Maar deze serie heeft een heel bijzondere insteek, is lekker zwoel en staat bol van de emoties. Het plot? Oscar pleegt zelfmoord en zijn vrouw komt erachter dat hij een dubbelleven leidde. Ze gaat op onderzoek uit en wordt wel heel close met zijn minnares… 

Oscar, de echtgenoot van architecte Alejandra heeft zelfmoord gepleegd op een pier in de buurt van Valencia. Verwarring alom, want hoe kan deze man, met een ogenschijnlijk sprookjeshuwelijk, een einde aan zijn leven maken? Hij had toch nog genoeg plannen voor de toekomst? Wie is Oscar eigenlijk? Zijn dood leidt Alejandra naar Verónica: een wietrokende hippie waarmee haar echtgenoot acht jaar een liefdesrelatie onderhield. Samen slaan ze de handen ineen om erachter te komen waarom hun grote liefde zelfmoord pleegde.

 

 

 

 

Leave a Reply