Boekenlijstjes Boekspirerend

Koningsdag | 5x Willem

Jaaa, het is Koningsdag! De vlaggen hangen uit, de oranje tompoucen staan in de koelkast en al je oude meuk ligt op een kleedje te wachten op een nieuwe eigenaar. Maar Koningsdag is natuurlijk ook de verjaardag van Willem. Daarom 5 Willem boeken om deze dag te vieren!

Waar is Willem? – Emauel Wiemans
Een heel toepasselijk Koningsdag boek voor de kids. Waar is Willem? is een knaloranje zoekboek waarin je ook nog eens van alles leert over het koninklijk huis. Leuk!


In dit koninklijke zoekboek vind je Willem en zijn familie in allerlei situaties. Van de tribune bij de Olympische Spelen tot het bordes van het Paleis, je vindt hen overal. Terwijl je zoekt, leer je van alles over de koninklijke familie. Lukt het jou om alle familieleden te vinden?

Bekijk op bol.com

 

 

 

Geluk is ook niet alles – Willem van der Does
Word je nu niet gelukkig van Koningsdag? Dan kun je terecht bij klinisch psycholoog Willem. In zijn zelfhulpboek Geluk is ook niet alles leer je hoe je gedrag aan- en afleer, waardoor je een stuk gelukkiger wordt!


Volgens peilingen zijn bijna negen van de tien Nederlanders gelukkig. Moeten we dat serieus nemen? Want de zelfhulpboeken die u een gelukkiger leven beloven, zijn niet aan te slepen. Ook van dit boek zult u gelukkig worden. Nou ja, op zijn minst zal het u een paar amusante uurtjes bezorgen. En met een beetje geluk steekt u er ook nog iets van op.

Hoe gelukkig we ook zijn, de stress slaat steeds meer toe. Apparaten maken ons leven makkelijker en tegelijkertijd ingewikkelder. Verder moeten we van alles: afvallen, bewegen, betere relaties met onze kinderen hebben, onze passie volgen, bijblijven, voor onze belangen opkomen, betere seks hebben en vooral met minder geen genoegen nemen. 

Hoe doe je dat? Hoe vergroot je de kans om gedrag aan of af te leren? Wat kan helpen is kennis van een overzichtelijk aantal principes van gedragsverandering. In dit boek worden die principes uitgelegd en toegepast. 

Bekijk op bol.com

 

 

Willem van Hanegem – Frans van den Nieuwenhof
Heb je meer met de voetbal Willem, dan is Willem van Hanegem het boek voor jou. In dit boek lees je alles over “de Kromme”: topvoetballer, analist en held. 


Hij was nooit een allemansvriend, maar is nog altijd razend populair. Dit boek vertelt Willems verhaal van een halve eeuw topvoetbal. Uit zijn mond, vanuit zijn visie. Feilloos ontmantelt hij aannames en halve waarheden. Steeds opnieuw legt hij de vinger op de zere plek. Even kritisch als betrokken. En uit liefde voor het spel, dat hem zoveel heeft gegeven.

Willem van Hanegem was niet alleen uniek als voetballer, ook nu zijn visie even bijzonder als verrassend.

Bekijk op bol.com

 

 

 

Enjoy your life, f*ck the stress – Jan Schouten & Willem Schouten
Stressen tijdens Koningsdag is sowieso geen goed idee. Mocht je er zelfs vandaag last van hebben, dan is het goed om Enjoy your life, f*ck the stress te lezen, geschreven door Jan én Willem. 


Ken je dat gevoel? Dat je van voren niet weet dat je van achteren leeft? Dat je bed je beste vriend is en je eigenlijk nergens meer echt zin in hebt? Je wilt er natuurlijk niet aan maar het lijkt erop dat de sluipschutter ook jou in het vizier heeft: stress! Welkom bij de club!

Laat één ding duidelijk zijn: het moet maar eens afgelopen zijn met het denkbeeld dat mensen die stress hebben zwak zijn. Het tegendeel is het geval: stress overkomt vooral de mensen voor wie niets te veel is en die altijd bereikbaar zijn. De diehards die maar door blijven buffelen. Dus ben je (bijna) omgevallen en sta je stijf van de stress? Gefeliciteerd! Je bent een topper!

Maar laten we wel wezen: het zou toch fijner zijn als het allemaal weer wat leuker wordt. Met dit boek kunnen we je daarbij helpen. Niet door je te vertellen wat je allemaal verkeerd hebt gedaan en wat je dus anders moet doen. Van ons hoef je namelijk helemaal niets. Maar we kunnen je misschien wel weer een beetje de goede kant op helpen. Door je aan het denken zetten en je te inspireren het eens anders te doen.

Er is niets mis met een druk en vol leven. Zolang het in balans is en jij ervan geniet.

Bekijk op bol.com

 

 

Holleeders onderwereld – Wim van de Pol
Als deze Willem ergens koning van is, dan is het van de onderwereld. In Holleeders onderwereld lees je alles over de strafzaak van Willem Holleeder en krijg je een uniek kijkje in de politiedossiers. 


Misdaadjournalist Wim van de Pol kreeg als enige toegang tot de complete politiedossiers van de strafzaak tegen Willem Holleeder,maar ook van tientallen andere moordzaken die ermee in verband blijken te staan. Dit geeft een heel ander beeld dan de beperkte geschiedenis die tot nu toe in de media is geschetst en ook de waarheidsgetrouwheid van Astrid Holleeders verhaal komt onder druk te staan.

In Holleeders onderwereld lezen we de rauwe werkelijkheid direct uit de originele politiedossiers, leesbaar gemaakt en van een toelichting voorzien door de auteur. Het zijn de oorspronkelijke, persoonlijke verhalen van de criminelen zelf, getuigen en slachtoffers die een nooit eerder vertoond beeld schetsen van de onderwereld waar Holleeder deel van uitmaakte, waarbij gebruik gemaakt wordt van passages uit de processen-verbaal.

Het boek bevat onthullingen en feiten over de liquidaties, de conflicten, de rol van Willem Holleeder en andere criminelen in de onderwereldoorlog die Nederland heeft geteisterd. Het biedt een historische en complete inkijk in de Amsterdamse penoze. Want de rechtszaak tegen Holleeder is veel meer dan een schilderachtige Amsterdams-Jordanese familieruzie, het is ook het einde van een tijdperk vol hebzucht en afrekeningen.

Bekijk op bol.com

 

 

Leave a Reply