Boekspirerend

LEESJE TIP: Just Be You Planner 2018 – Marian Palsgraaf

Een nieuw jaar begint altijd met tal van goede voornemens, nieuwe kansen, grote dromen en ruimte in je hoofd om het dit keer écht anders te gaan doen. Meestal duren die goede voornemens slechts een paar weken. Een planner kan je helpen om wat meer structuur en overzicht te krijgen in je doelen, plannen en werkzaamheden voor het nieuwe jaar. Wil je het in 2018 echt eens anders aanpakken? Dan raad ik je de Just Be You Planner aan.

De Just Be You planner 2018 heeft een hele rustige en overzichtelijke look & feel. De planner heeft een leeslint en een elastiek, waardoor je je dagplanning makkelijk terug kunt vinden. Ook komt de planner met twee stickervellen, om het geheel naar wens wat op te fleuren. Dit doet een beetje denken aan de stickervellen die vroeger (toen ik nog op de middelbare school zat) in een agenda zaten, leuk!

Voordat je daadwerkelijk gaat plannen, kun je een levenswiel invullen. Zo krijg je een helder overzicht van hoe het staat met de verschillende gebieden van je leven, zoals carrière, persoonlijke ontwikkeling en hobby’s. Meteen daarna volgt een lijstje met actiestappen die je kunt invullen om de gebieden in je leven extra aandacht te geven of verder te ontwikkelen.

En dan komt het overzicht waar het eigenlijk om gaat: de planner. Dit bestaat uit een weekoverzicht op twee pagina’s met ruimte om dagelijks iets op te schrijven, zaken af te vinken en bij te houden hoeveel je drinkt. Daarnaast is er wekelijks ruimte voor notities, geluksmomenten en momenten van dankbaarheid. Tot slot vind je iedere week een andere quote en een prikkelende vraag. Door de minimalistische stijl kun je de planner invullen zoals je zelf wilt. Bijvoorbeeld met to-do lijstjes of juist meer agenda-achtig door tijdsblokken te creëren. Dit zorgt ervoor dat de planner naar eigen wens en invulling gebruikt kan worden en voor vrijwel iedereen geschikt is.

Aan het einde van iedere maand vind je een overzichtspagina waar ruimte is voor reflectie. Hoe voelde je je de afgelopen dagen? Welke complimenten heb je gegeven en ontvangen? Waar moet je de komende tijd meer aandacht aan geven? Door het invullen van deze reflectiepagina’s weet je precies waar je meer en minder op moet focussen, hoe het met je financiën staat en op welke vlakken je nog verder kunt groeien. Hier kun je de volgende maand weer mooi mee aan de slag!

Deze planner zou niet Just Be You zijn zonder de typische prachtige pagina’s met quotes, oefeningen en ruimte voor notities. Zo kun je bijvoorbeeld een vision board maken en is er ruimte voor je bucketlist. En als je het even niet meer ziet zitten, dan zijn er ook de nodige steuntjes in de rug.

De Just Be You planner is veelzijdig en staat vol inspiratie. Op naar een gelukkig, gezond en gestructureerd 2018!

 

Leave a Reply