Boekspirerend Nieuwe boeken

In de spotlight | Zonder liefde – Stefan Brijs

Jaren geleden kreeg ik van de moeder van een vriendin een boek te leen: Post voor mevrouw Bromley. Ze wist dat ik van lezen hield en het was prachtig, zei ze. Ik was niet meteen enthousiast, eerder geïntimideerd door het vuistdikke boek van ruim 500 pagina’s dat zich ook nog eens afspeelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een boek waar ik normaal gesproken met een grote boog omheen zou zijn gelopen. Maar ik begon eraan, uit beleefdheid, en gaandeweg raakte ik verslaafd. Stefan Brijs had me in zijn greep. zonder liefde stefan brijs

Brijs’ nieuwe roman

Half september verschijnt er een nieuw boek van zijn hand: Zonder liefde. Via “De club van echte lezers” van uitgeverij Atlas Contact ontving ik een recensie-exemplaar, dat ik dus al voor de verschijningsdatum mag lezen. Als kers op de taart komt Stefan Brijs op 14 september naar Amsterdam, als hij bij de uitgeverij komt vertellen over Zonder liefde. Wij zijn erbij! Houd die dag de Leesje social media in de gaten voor updates én de website voor de recensie.

Zonder liefde

Paul en Ava, allebei eind twintig, ontmoeten elkaar op een precair moment in hun leven. Paul is nog van slag door zijn onverwachte scheiding, Ava heeft – in haar voortdurende verlangen naar passie – voor de zoveelste keer en nu voorgoed haar vriend verlaten. Ze vinden steun bij elkaar, een noodalliantie die uitgroeit tot een hechte vriendschap, waarbij ze elkaar helpen in hun wanhopige zoektocht naar wat liefde zou moeten zijn. Paul volgt de weg van contactadvertenties, Ava laat zich leiden door haar gevoelens. Uit eindelijk komen ze tot dezelfde conclusie: liefde is niet maakbaar. Maar wat met vriendschap?

Zonder liefde is een prikkelende, spannende, soms vermakelijke, vaak schrijnende roman over vriendschap, liefde, lust en bedrog, waarin iedereen er op zijn of haar manier het beste van probeert te maken – of misschien wel net niet.

Bekijk op bol.com

 

 

 

Leave a Reply