Boekspirerend Goed Koopje

Goed Koopje | Deze 10 thrillers kosten slechts €10 (of minder)

Ik vind het heerlijk om in een spannende thriller te duiken. Dat is echter vaak wel slecht voor m’n nachtrust én voor m’n portemonnee. Herkenbaar? Voor het gebrek aan nachtrust heb ik geen oplossing, maar een goed boek hoeft zeker niet altijd duur te zijn. Daarom zet ik tien thrillers op een rijtje voor maximaal een tientje. Lekker veel leesplezier voor weinig!

 

Het eiland – John Grisham €9,99
Bij een brutale roof uit de zwaarbeveiligde bibliotheek van de universiteit van Princeton worden vijf manuscripten van F. Scott Fitzgerald ontvreemd. Hoewel de toegesnelde politie er met de neus bovenop staat, weten de daders te ontkomen. De waarde van de unieke werken wordt op enkele tientallen miljoenen dollars geschat en de diefstal is groot nieuws. Maar ondanks alle inspanningen van de FBI, blijven de manuscripten spoorloos.

Zes maanden na de spectaculaire diefstal reist schrijfster Mercer Mann af naar Camino Island in het zonnige Florida, waar zij een deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Mercer is echter niet teruggekeerd om herinneringen op te halen. Haar missie is om contact te leggen met Bruce Cable, de charismatische eigenaar van de Bay Books-boekwinkel. Bruce heeft een voorkeur voor mooie vrouwen, fijne spijzen en goede dranken. En voor zeer zeldzame boeken…

 

Onzichtbaar – James Patterson & David Ellis €7,95
Iedereen denkt dat Emmy Dockery haar verstand is verloren. Ze heeft haar baan als FBI-onderzoeker opgegeven omdat ze ervan overtuigd is dat er een verband bestaat tussen honderden onopgeloste moorden. Zelfs haar ex-verloofde, agent Harrison Bookman, denkt niet dat Emmy gelijk heeft. Totdat ze iets ontdekt wat Harrison niet kan negeren.

Elke dag worden er meer slachtoffers gemeld, en hun dood is telkens onverklaarbaar. Geen motief, geen moordwapens, geen verdachten. Kan er echt één persoon verantwoordelijk zijn voor al deze misdaden? Emmy en Harrison zoeken samen naar het bewijs om een nietsontziende seriemoordenaar te stoppen.

 

 

 

Rio Grande – Nathalie Pagie €10,00
Als blijkt dat haar voormalige collega Diego Martinez vermist wordt, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst is gezien. Diego verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil: vrijheid en avontuur of een gesetteld gezinsleven. De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan om hem achterna te reizen.

Haar baas heeft aanvankelijk zijn bedenkingen, maar stemt toch toe als hij kansen ziet voor een wereldwijde primeur. Op één voorwaarde: ze gaat niet alleen, de mysterieuze undercoveragent Jay zal haar vergezellen. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Als een anonieme tip hen naar de beruchte motorbende Escorpiones leidt en Diego in levensgevaar blijkt te verkeren, wordt het pas echt bloedlink.

 

Zo’n lief meisje – Mary Kubica €7,50
Op een ijskoude ochtend in Chicago ziet Heidi Wood haar in een flits op het perron staan. Ze is niet ouder dan een jaar of vijftien en houdt een baby in haar armen geklemd. Ze heeft zo’n verlaten, eenzame uitstraling dat Heidi haar niet kan vergeten. Als ze haar later weer ziet, neemt ze een drastische beslissing: ze neemt het meisje mee naar huis. Een goede daad met grote gevolgen, want wie is dit meisje, wat wil ze… en hoe komt ze aan een baby?

 

 

 

 

Achter gesloten deuren – B.A. Paris €10,00
Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

 

 

 

 

Schaakmat – Joanne Harris €7,99
St. Oswald is een traditionele upper class jongensschool in Noord-Engeland. Het nieuwe jaar is net begonnen, en er zijn veranderingen op komst voor de jongens en de leraren: mannen in pakken en de nieuwe media zijn aan de macht.

Roy Straitley, de excentrieke en traditionele leraar Latijn en een van de veteranen van St. Oswald denkt dan ook, met tegenzin, na over zijn pensioen. Hij verzet zich tegen de nieuwlichterij, maar weet ondertussen als geen ander wat er speelt: onder de dagelijkse ergernissen en kleine crises wordt een donkere onderstroom voelbaar en zet bittere wrok een reeks catastrofale gebeurtenissen in gang. Wie is de geheimzinnige insider, kind van een vroegere conciërge, die gruwelijke grappen uithaalt die steeds moorddadiger worden? Zal een haast vergeten schandaal het verval kunnen inzetten van het glorieuze St. Oswald?

 

Het Pauluslabyrint – Jeroen Windmeijer €10,00
Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed.

Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen?
 

 

De vrouw in de spiegel – Kim Moelands €7,99
Twee weken nadat zuivelbedrijf Latté een dreigbrief ontvangt waarin tweehonderdduizend euro wordt geëist, valt het eerste slachtoffer door spijkers in een pak yoghurt. Brigadier Tess Westerhout stort zich op de zaak en komt op het spoor van Charlie ‘de Rat’ Zwols, die een straf uitzit voor een eerdere afpersingszaak.
Charlie lijkt Tess en haar collega Vincent verder te kunnen helpen, maar hij eist voor zijn medewerking een wederdienst van Tess.

Om aan antwoorden te komen, zal Tess een levensgevaarlijk spel met hem moeten spelen. En Charlie blijkt angstvallig veel over Tess te weten. Intussen gaat de afperser verder met zijn voorbereidingen om nieuwe slachtoffers te maken…

 

 

Het meisje in de trein – Paula Hawkins €10,00
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen “Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

 

Ragdoll – Daniel Cole €10,00
In een appartement wordt een lichaam gevonden, samengesteld uit zes verschillende lijken en in elkaar genaaid tot een gruwelijke lappenpop. Wie doet zoiets, en waarom? Terwijl rechercheur Wolf met zijn collega’s achter de identiteit van de slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw van de uitdagende moordenaar een lijst toegestuurd met zes nieuwe namen en de data waarop deze mensen zullen worden vermoord. Zal het Wolf lukken om, terwijl de wereld toekijkt, de moordenaar tijdig te pakken?

 

 

2 Comments

 1. Ilona Wielinga

  9 oktober 2018 at 06:29

  Fijn lijstje! James Patterson is bij far mijn favoriete schrijver! Alhoewel Karin Slaughter en Henning Mankell me ook erg goed bevallen!
  Ik heb alleen de uitdaging met mezelf boeken alleen nog tweedehands te scoren (tenzij er een nieuw boek uitkomt wat ik echt heeeel graag wil), is toch wat beter voor je portemonnee, haha.

  1. Annemieke

   10 oktober 2018 at 11:50

   Ik probeer ook zoveel mogelijk tweedehands te scoren! Gelukkig zit hier in de buurt een fijne kringloopwinkel die regelmatig hele goede boeken heeft voor maar 50 cent per stuk. Maar stiekem koop ik ook best nog wel veel nieuw, er komen gewoon teveel boeken uit die ik superleuk vind…

 2. Leesje | Goed Koopje | Deze 10 thrillers kosten slechts €10 (of minder) #2

  27 januari 2019 at 06:44

  […] Ik vind het heerlijk om in een spannende thriller te duiken. Dat is echter vaak wel slecht voor m’n nachtrust én voor m’n portemonnee. Herkenbaar? Voor het gebrek aan nachtrust heb ik geen oplossing, maar een goed boek hoeft zeker niet altijd duur te zijn. Daarom zet ik nog eens tien thrillers op een rijtje voor maximaal een tientje. Lekker veel leesplezier voor weinig! De vorige editie vind je hier: Deze 10 thrillers kosten slechts €10 (of minder) […]

Leave a Reply