Boekspirerend Goed Koopje

Deze 10 celebrity kookboeken kosten slechts €10 (of minder)

Of je nu een fijn recept zoekt voor de kerstdagen, je buren wilt bedanken met een taart of juist het nieuwe jaar wilt starten met healthy food: deze tien celebrity kookboeken bieden voor ieder wat wils. En ze kosten maximaal een tientje, dus dat wordt goedkoop lekkere inspiratie opdoen. Eet smakelijk!

In perfecte conditie – Ellen Hoog €7,90
Tophockeyster Ellen Hoog wordt geroemd om haar flitsende acties, verwoestende backhand en vele doelpunten.

Om op het veld optimaal te kunnen presteren, let Ellen goed op haar voeding; ze eet gezond en het liefst biologisch. Balans is haar recept voor een fit en gelukkig leven: gezond eten én af en toe zondigen met een guilty pleasure, efficiënt trainen én bewust ontspannen.

Bekijk op bol.com

‘kHebjelief, en trek! – Paul de Leeuw €7,90
In ‘kHebjelief, en trek! blikt Paul de Leeuw terug op zijn leven. Dat doet hij zoals we van hem gewend zijn: in een vrolijke chaos. Het is een kookboek en een autobiografie in één, want Paul herinnert zich niet alleen de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn leven, maar vooral ook wat hij daar bij heeft gegeten!

De lezer stapt in een achtbaan die hem van een vijver vol Bulgaarse kikkers naar de keuken van een restaurant in Polen voert, waar de appelmoes van moeder De Leeuw nog altijd op de kaart staat. Maar hij belandt ook op de intensive care van een Amerikaans ziekenhuis waar een nieuwe telg van de familie De Leeuw in de couveuse lag, en in de keuken van de auteur zelf, die ons laat zien hoe je nou precies een perfecte halve kip tevoorschijn tovert.

Bekijk op bol.com

Rachel Khoo’s kookschrift – Rachel Khoo €9,90
Food creative Rachel Khoo’s unieke stijl is net zo heerlijk om naar te kijken als om te proeven. Haar grote passie is koken en daarmee het overbrengen van liefde voor creatief en eenvoudig eten. Met haar eerste tv-serie The Little Paris Kitchen was ze te zien bij RTL4.

Ontdek in dit persoonlijke kookschrift Rachel Khoo’s favoriete recepten van haar wereldwijde culinaire reizen. Meer dan 100 recepten mét de bekende Rachel-twist.

Bekijk op bol.com

Als ik het niet kan, kun jij het ook! – Sara Kroos €5,00
Cabaretier Sara Kroos vertelt in dit boek op humoristische wijze en vooral enorm eerlijk over haar jarenlange strijd met de kilo’s. Verhalen over de liefde voor eten en over zoete troost worden afgewisseld met verhalen over honderd mislukte diëten en nog meer mislukte tips. En helaas voor een vrouw die wil afvallen, is Sara’s hobby niet sporten, maar taart bakken. Patissier Francis van Arkel zorgde voor de heerlijke taartrecepten in dit boek.

De recepten zijn zorgvuldig afgestemd op de ontroerende en grappige momenten die Sara omschrijft en die om taart vragen. Taart bij blijdschap en verdriet, om te vieren en te troosten. Een koffie-pepertaartje bij een verhaal over een vriendin met een burn-out en het perfecte chocolade-taartje tegen liefdesverdriet. Een heerlijk én eerlijk boek over gewicht, mooie en komische momenten aan de keukentafel en met recepten voor taarten die variëren van 40 tot 400 kilocalorieën per punt.

Bekijk op bol.com

Herman over bonen – Herman den Blijker €7,90
Er zijn boeken vol geschreven over paddenstoelen, wild en vergeten groenten. Maar over bonen – waarvan we veel meer eten dan van al deze producten bij elkaar – zijn nauwelijks ‘kookboeken verschenen. Tijd om dit recht zetten!

Vergeten groenten? Alleen de boon mag zich op zo’n predicaat beroepen. vindt Herman. En als leverancier van heilzame voedingsstoffen is de boon gelijkwaardig aan de peperdure superfoods die tegenwoordig overal opduiken. Bonen bewijzen dat gezond eten geen rib uit je lijf hoeft te kosten en ook heel lekker kan zijn.

Bekijk op bol.com

Klassiekers van Paul Hollywood – Paul Hollywood €9,95
Bak mee met meesterbakker en gewaardeerd jurylid van The Great British Bake Off, Paul Hollywood en maak smaakvolle pasteien tot en met zoete lekkernijen. Met echte klassiekers als de Britse fish pie en wildpasteitjes; van zoete zaligheden als chocoladevulkaantjes, marmelade-amandelcake, schwarzwalderkirschtrifle tot en met de ‘koningin der puddingen’. ‘Dit is eten recht uit ons hart’, aldus Paul Hollywood.

Stap voor stap, in woord en beeld, leer je de basis kennen: maak luxe zanddeeg, vlokkig deeg (de klassieke topping voor de Engelse pastei) of heetwaterdeeg (het perfecte deeg voor vullende vleespasteien). Gebruik de beste materialen en producten, krijg de diverse technieken onder de knie en ervaar dat met de uitleg en receptuur van Paul Hollywood je baksels altijd geslaagd en smaakvol zullen zijn.

Bekijk op bol.com

DWDD kookt met Kranenborg – Robert Kranenborg €7,90
DWDD kookt met Kranenborg bevat alle recepten die Robert Kranenborg in De Wereld Draait Door heeft laten zien.

Dit boek ter ere van tien jaar DWDD bevat exclusieve gerechten als gegrilde houtsnip, haggis en cervelas de fruits de mer. Met een makkelijker variant voor thuis. Smaakmakend, als altijd.

Bekijk op bol.com

Tara Stiles’ Kookboek – Tara Stiles €10,00
Bekende yogalerares Tara Stiles laat zien hoe jij gemakkelijk gezond kunt leven door te koken met heerlijke ingrediënten die je gewoon om de hoek haalt.

Maak zelf een keuze uit de de meer dan 100 simpele gerechten die je in een handomdraai maakt. Of het nu een complete maaltijd, juices, salades, gezonde snacks of een lekker dessert is: Tara helpt je graag op weg in de keuken. Met heel veel groenten, geen vlees, en af en toe een beetje suiker. Want we mogen weer normaal eten, als je maar op let dat superleuk is om te maken. Even oefenen en je zult versteld staan van jouw kookkunsten.

Bekijk op bol.com

Ellemieke’s familie kookboek – Ellemieke Vermolen €9,90
Ellemieke Vermolen is haar hele leven al passioneel met eten bezig. Zij is een familiebeest en haar grootste rijkdom is om eenvoudig en lekker te koken en met het gezin samen te zijn.

In dit boek toont ze hoe ze haar kinderen gezond doet eten en van welk gerecht ze beter slapen. Haar gerechten zijn met liefde bereid. Of wil je niet weten met welk gerecht zij Sergio Herman’s hart heeft gewonnen?

Bekijk op bol.com

Bakken met Menno – Menno de Koning €9,90
Menno de Koning, winnaar van de tv-hitserie Heel Holland Bakt 2014, heeft nu zijn eigen bakboek: Bakken met Menno.

In zijn bakboek vind je vega en vegan recepten, maar ook hippe American bakes, cupcakes en de out & proud-fruitcake van deze beste thuisbakker van Nederland 2014.

Bekijk op bol.com

Leave a Reply