Boekspirerend

Recensie: Gedachten en mooie momenten – Marian Palsgraaf

Marian Palsgraaf inspireert vrouwen op haar website www.JustBeYou.nl om zichzelf te worden. Dit doet ze door het schrijven van blogs, het delen van prachtige quotes, het maken van filmpjes en door inspirerende cursussen aan te bieden. Het pareltje dat je op haar website kunt vinden is het schrijfboek Gedachten en mooie momenten. Door de prachtige vormgeving en inspirerende quotes krijg je meteen zin om te gaan schrijven.

Ik ontmoette Marian na afloop van de boekpresentatie van Geluk is D.O.M. in Utrecht. Na wat gezellig prietpraat vertelde ik dat ik boekrecensies schreef voor Mustreads en erover dacht om de website te kopen en voor mezelf te gaan beginnen, maar dat het gevraagde bedrag toch wel erg hoog lag. Marian keek me direct vol verwondering aan. ‘Waarom zou je zoveel geld uitgeven voor het kopen van een website? Je kunt er toch gewoon zelf één beginnen? Dat kost toch niks?’ Ze zag de twijfel in m’n ogen en luisterde hoofdschuddend naar de bullshit excuses die ik daarna stamelend uitbracht.

Waarschijnlijk werd daar het zaadje gepland voor Leesje.nl. Een stap die nog lang zou duren en waar ontzettend veel twijfel aan mezelf en mijn kunnen aan vooraf ging. In die periode, nog niet eens zo lang geleden, bladerde ik door het boek van Marian dat ze me na onze ontmoeting had gegeven: Gedachten en mooie momenten. Een boek voor een gezonde dosis optimisme en geloof in jezelf, aldus de ondertitel. Speciaal voor mij had ze er iets in geschreven:

 

Lieve Annemieke,
Je kan het! Het gaat je lukken!! En anders komt er iets anders. Vertrouw op jezelf.
Liefs, Marian

 

Soms raak je een bodem in je leven, terwijl je had verwacht dat je niet zo diep zou zinken. Marians boek raakte me terwijl ik op zo’n bodem van twijfel aan mezelf zat. Als je het boek openslaat vind je aan de linkerzijde een mooie quote, doodle of kleurplaat van Marian en rechts een pagina vol lijntjes om op te schrijven. Daar kun je, zoals de titel al verraad, je gedachten en mooie momenten delen. Natuurlijk kun je er ook tekenen, foto’s plakken of lijstjes maken. Af en toe vind je in het boek een extraatje, zoals ruimte voor het maken van een moodboard.

Prikkelende quotes
Het hardcoverboek heeft een Oosterse, vintage uitstraling. Wat vooral opvalt is de rust in de opmaak, zonder basic of saai te zijn. Het is een prachtig boek met quotes die je inspireren om het beste uit jezelf te halen en in jezelf te geloven. Hoewel ik inmiddels al duizenden quotes heb verzameld, wist Marian me met de hare aardig te verrassen en hier en daar te prikkelen en te raken. Het roze leeslint in het boek kun je gebruiken om je favoriete quote snel terug te vinden of terug te gaan naar de pagina waar je bent gebleven met schrijven. De mijne ligt bij deze quote: ‘Sommigen houden van je ongeacht wat je doet. Anderen zullen nooit van je houden ongeacht wat je doet. Ga daar waar de liefde is. Verdergaan betekent niet dat je het vergeet. Het betekent alleen dat je accepteert wat plaatsvond en besluit door te gaan met het leven.’

Het motto van Marian is: ‘Het mooiste wat je kunt worden is jezelf’. Dit staat dan ook onderaan iedere pagina van het boek. Het opschrijven van je gedachten en gevoelens en het luisteren naar je innerlijke stem brengt je altijd dichter bij jezelf, dus dit schrijfboek is zeker een aanrader. Gedachten en mooie momenten is prachtig vormgegeven en inspireert je om meer te schrijven.


 Gedachten en mooie momenten
 Marian Palsgraaf
 Just Be You
 Hardcover: €14,95
 154 bladzijden
 oktober 2016

Leave a Reply