Persoonlijk

Favorieten | augustus 2019

Augustus was wat grillig. De ene dag een hittegolf, de volgende dag een bak met regen. Toch was het een fijne maand, met wat extra dagjes vrij. Ben je benieuwd wat mijn persoonlijke favorieten van augustus waren? Lees dan snel verder.

Gelezen boeken

Deze maand las ik drie boeken uit de vakantiebieb app én allemaal van Nederlandse schrijvers: Ach, moedertje van Hugo Borst (lees de recensie hier), Ciao Sicilia van Marelle Boersma en Mag ik even iets tegen je aanhouden? van Japke-d. Bouma. Tot slot kreeg ik van de uitgeverij  Zonder liefde binnen, een mooie hardcover waar ik nu in bezig ben. Ook wel weer eens fijn, niet digitaal lezen!

 

Nieuwe boeken

Het aantal boeken dat ongelezen in mijn (digitale) boekenkast staat tikt bijna de 350 aan (no shame!). Ik koop daarom weinig boeken, maar deze maand kon ik me niet echt inhouden. Ik kocht: Een fatsoenlijke familie, Sophie, met jou wil ik mijn dagboek delen, Brieven aan de Duisternis, Sterrenstof en Twintigerstwijfels & Dertigersdilemma’s. Ook kreeg ik natuurlijk Zonder liefde.

Daarnaast heb ik een proefabonnement op Bookchoice en daar zaten deze maand ook prachtige boeken in, namelijk: Het Rosie resultaat, De fluisterman, Woorden schieten tekort, De bijenhouder van Aleppo, De goede zoon, Lieve John, Geheim leven en Misleiding (Doggerland #1).

 

TV 

Zoals ik in dit artikel over leuke tv-series die niet op Neflix te vinden zijn al toelichtte, kijk ik nog best veel reguliere tv. Deze maand keek ik dus gewoon weer 90 Days to Wed, Before the 90 Days, The family Chantel (wat ik trouwens steeds nepper vind worden) en Teen Mom OG. Topserie deze maand is The Pier. Het eerste seizoen eindige met een flinke cliffhanger, dus ik ben erg benieuwd wanneer we het vervolg kunnen verwachten!

 

Netflix

Op Netflix staan er nog een hoop toffe series op me te wachten, zoals het meest recente seizoen van Orange is the new black, Working moms en 13 Reasons why. Ik kom er niet aan toe. Ik ben nu eenmaal geen bingewatcher en kijk ook veel series op tv. Op dit moment kijk ik het derde seizoen van Designated Survivor en tijdens het fietsen op de hometrainer kijk ik de documentaireserie The family. Die laatste is niet echt een aanrader, maar loyaal als ik ben kijk ik toch alle afleveringen.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Nieuwsgierig als ik ben vond ik persoonlijke ontwikkeling al interessant voordat het hip werd. Ik ben altijd aan het lezen erover, volg coaching of luister podcasts. Ik verdiep me op dit moment in hechtingsstijlen en kijk daar leuke, toegankelijke filmpjes over op YouTube van de Personal Development School. Een aanrader!

Ook ben ik bezig te leren over beschermingsmechanismen. Twijfel is een niet zo’n bekende, zeker in relaties, en Paulien Timmer heeft daar een tof programma voor: Is dit ‘m wel? Het is een online programma (www.langplusgelukkig.nl – zelf betaald) dat je op je eigen tempo kunt volgen, maar door een interactieve summer school kreeg je deze maand extra verdieping op de thema’s en kon je vragen stellen aan Paulien. Ze is ontzettend lief en leuk en haar inzichten helpen echt om je beschermingsmechanismen te leren ontdekken (en dat ze niet raar zijn!).

 

Tijdschrift

Leesje stond deze maand in de Libelle met deze recensie. Heb jij het gezien?

 

Wat waren jouw favorieten deze maand? Heb jij aanraders voor me?

 

Leave a Reply