Boekenlijstjes Boekspirerend

15 goedkope doeboeken voor volwassenen (onder 10 euro)

Of je nu houd van hersenkrakers, kleuren of mooie quotes schrijven, er zijn ontzettend veel leuke doeboeken op de markt. Heb je geen zin om te lezen, maar juist om lekker te ontspannen of eens wat anders te doen? Deze 15 doeboeken voor volwassenen zijn ontzettend leuk en ook nog eens goedkoop. Voor minder dan een tientje kun je lekker aan de slag. Enjoy!

 

Escaperoom & Puzzels

 

Extreme doolhoven Skylines Thomas Radclyffe

€9,99

Het volgen van de kronkelende wegen in deze gedetailleerde doolhoven is extreem verslavend! En om bij het eind te komen, kun je niet altijd de snelste route nemen. Terwijl je je een weg baant door de slingerpaadjes en bochten van de meer dan vijftig ingewikkelde steden in Extreme doolhoven Skylines kom je wolkenkrabbers, hellingen, bruggen, ladders en ramen tegen. En toch zijn de meeste daarvan afleidingen!

Het kan even duren voor je de weg naar het eind vindt, maar zodra je een doolhof hebt opgelost, kun je niet wachten om aan een volgende te beginnen. Elke doolhof bevat misleidende paadjes die alle kanten op gaan, nauwe openingen om doorheen te kruipen en heel veel verrassingen om je te verwarren en verleiden!

 

 

Het enige echte ultieme dot-to-dot puzzelboek voor volwassenen

€6,99

Het enige echte ultieme dot-to-dot puzzelboek staat vol met duivels moeilijke dot-to-dotpuzzels en zal je daarom uren achtereen entertainen en bezighouden.

Honderden, nee duizenden, puntjes wachten op jouw verbindingslijntje en zullen uiteindelijk prachtige voorstellingen laten zien van dieren, objecten en scènes die ook uitermate geschikt zijn om in te kleuren.

 

 

 

Escape Game | Nacht in de bibliotheek

€8,99

Je hebt morgen examen. Natuurlijk ben je te laat begonnen met leren en moet je nu een nacht doorhalen met koffie, pizza en energiedrank. Je hebt alles wat je nodig hebt, behalve dan dat ene boek dat je moet leren en je maar niet te pakken kan krijgen.

Er is maar één oplossing: je moet inbreken in de schoolbieb en als je er toch bent kun je ook wel in die ene verboden kamer kijken, toch? Je bent te nieuwsgierig en je duwt de zware houten deur open en je ontdekt een bibliotheek vol met boeken en andere curiositeiten. Ga op avontuur, maar zorg dat je op tijd weer weg bent.

 

 

Escape Game | Gevangen op de kermis

€8,99

Dit spel wordt door twee personen gespeeld. De een speelt Fish en de ander Duck, twee jeugdvrienden die een dagje naar de kermis gaan.

Aan het eind van de dag betreed Fish het reuzenrad. Dan wordt hij wakker in een vreemde kamer met in de hoek een plattegrond en een walkie-talkie. In paniek druk je op de knop en je bent verbaasd Duck aan de andere kant te horen, die op zijn beurt alleen midden in de kermis staat.

Samen moeten jullie door middel van puzzels binnen 60 minuten Fish zien te bevrijden.

 

 

Escape Game | De vervloekte piramide

€8,99

Je droomde ervan om tijdens je vakantie de piramides te zien, ver weg van je collega’s. Zien zul je ze inderdaad, maar niet zoals je zelf gedacht had. Je wordt naar de tijd van de farao’s gestuurd waar je een verwoede zoektocht moet afleggen naar een mysterieus amulet.

Houd je hoofd koel! Door middel van raadsels zoals een gecodeerd alfabet en logische redenering moet je de puzzel op zien te lossen.

 

 

 

 

Braintraining omnibus XL

€4,99

Meer dan 500 hersenkrakers, verdeeld over zes thema’s. Leuk, uitdagend en goed voor urenlang braintraining. Voor iedereen die geestelijk vitaal wil blijven!

Taal, rekenen, inzicht en logica: Alles komt aan bod, op drie verschillende niveaus. De thema’s Vakantie en Gezondheid nemen uw brein mee op reis en zorgen voor een extra prikkelende hersenworkout.

 

 

 

Handlettering

 

Feel inkspired – Betty Soldi

€7,50

Hét handboek voor moderne kalligrafie, handlettering en brushlettering van grafisch ontwerpster Betty Soldi.

In dit prachtig vormgegeven boek leer je van alles over kalligraferen en handletteren, de hotste DIY-trends van dit moment. Feel inkspired staat boordevol ideeën voor het gebruiken van verschillende materialen, technieken én voorwerpen: ontwerper Betty Soldi beperkt decoratief schrijven niet tot papier! Dankzij de duidelijke instructies over letterontwerpen en de oefenpagina’s in het boek kun je snel zelf aan de slag met kalligrafie en verander je jouw krabbels in sierlijke letters.

 

 

Handlettering voor jou – Karin Luttenberg

€7,99

Houd jij van tekenen en letters? Dan is dit boek echt iets voor jou! Handlettering is het tekenen van letters en allerlei verschillende vormen. Je start met tekenen van de basisletters en maakt het af met de mooiste banners.

Er staan duidelijke voorbeelden in met stap-voor-stap uitleg en leuke tips & tricks. Leer op een eenvoudige manier het tekenen van doodles. Zo kan letterlijk iedereen het, waar wacht je nog op!

 

 

Handletters – Miriam de Bondt

€9,99

Handletters zijn terug van nooit helemaal weggeweest en hipper dan ooit! Opmerkelijk in een tijdperk waarin bijna alles digitaal gaat. Een belangrijk aspect van handletteren is dan ook dat het goed is voor het menselijke denkproces en ook nog eens ontspannend werkt. Het is een effectieve manier om onze creatieve impulsen vrij baan te geven. En het is makkelijker dan je denkt!

In dit boek helpt Miriam de Bondt je met handige tips en voorbeelden om creatief bezig te zijn met het schrijven van handletters. Maak je eigen persoonlijke uitnodiging of menukaart, beschilder servies, schrijf op de muur of op een tegeltje. Er is zo veel mogelijk! Voor de één is het heel simpel, voor de ander een ware uitdaging! Maar voor iedereen is het mogelijk originele handletters te maken.

 

 

Tekenen & Kleuren

 

 

Kleuren op nummer – Joanna Webster

€9,99

Iedereen heeft het in zijn jeugd wel een keertje gedaan: kleuren op nummer. Nu is daar de moderne, frisse en volwassen equivalent: Kleuren op nummer: extreme kleurpuzzels voor volwassenen.

Onderaan elke pagina vind je de kleurcodering waarmee je de afbeelding mag vullen. Zie de afbeeldingen vakje voor vakje tot leven komen! Iedereen kan voldoening halen uit deze heerlijke hobby en prachtige meesterwerken maken en genieten van urenlang vrolijk entertainment. Ga aan de slag met stift, fineliner, potlood of verf en leg de mooiste taferelen bloot. Kleuren is heerlijk en nu nog gemakkelijker!

 

 

Het enige echt mandala kleurboek 

€8,95

Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. Maar ze vormen natuurlijk ook gewoon prachtige kleurplaten. In Het enige echte mandalakleurboek staan meer dan 70 van de mooiste mandala’s om in te kleuren. Het boek heeft extra dik papier waardoor het geschikt is voor alle materialen, of je nu kiest voor potlood, stift, krijt of verf.

Zet je gedachten even helemaal op nul, verlies je in de rust en regelmaat van het inkleuren en laat je creativiteit de vrije loop met deze geometrische vormen.

 

 

Het enige echte kleurboek voor volwassenen

€6,95

Vroeger kon je urenlang geconcentreerd aan een tekening werken. De tijd leek stil te staan en je ging helemaal op in je eigen creativiteit. Maar wie heeft daar in deze tijd nou nog tijd, inspiratie en ruimte voor in zijn drukke alledaagse schema? Wat is er dan leuker dan echt volwassen kleurplaten in te kleuren tijdens een lange winteravond, in je pauze of op vakantie.

Prachtige afbeeldingen om in te vullen, even de gedachten op nul zetten en heerlijk ontspannen. Het werkt verslavend. Dit prachtige Enige echte kleurboek voor volwassenen gaat je urenlang bezighouden.

 

 

Kleur jezelf kalm | De savanne – Millie Marotta

€7,50

Marotta’s prachtige illustraties dagen je uit om ze zo mooi mogelijk in te kleuren. Vul de tekeningen aan door fijnen lijnen toe te voegen of geef juist wat extra kleur aan het uitgestrekte graslandschap van de savannes van Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Australië.

Verlies jezelf in de prachtige tekeningen van de natuurwonderen van dit unieke landschap, van acaciabomen tot reuzenmiereneters, kangoeroes en zebra’s.

 

 

Heerlijk relaxed

€5,00

Neem eens een momentje voor uzelf, stap uit de hectiek van het dagelijks leven en maak even tijd vrij voor ontspanning.

Het inkleuren van mandala’s en andere tekeningen is verrassend rustgevend en bovendien erg leuk. De afbeeldingen uit dit boek zijn geïnspireerd op de natuur en op geometrische vormen. Maak uw keuze uit de afbeeldingen en kies iets wat bij u of uw keuze uit de afbeeldingen en kies iets wat bij u of uw stemming past en ga lekker relaxed kleuren. Goed voor uren ontspanning.

 

 

Creatief

 

Wreck this journal everywhere – Keri Smith

€9,99

Wreck this journal everywhere is perfect om altijd en overal mee naartoe te nemen: je stopt ‘m zo in je tas of jaszak. Met de populaire suggesties uit eerdere boeken van Keri Smith, maar ook prikkelende nieuwe ideeën zijn de opdrachten in dit boek perfect afgestemd om overal uit te voeren.

Je mag ermee gooien, ‘m mee uit wandelen nemen of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je onderweg hebt gevonden. Het resultaat is vaak verbluffend en bovendien verslavend. En als je eenmaal aan het wrecken bent, wil je meer…

 

Bekijk ook onze recensie voor Keri Smiths boek: How to be an explorer of the world

 

 

 

Leave a Reply