Boekenlijstjes Boekspirerend

Dit zijn de 5 best verkochte boeken bij boekhandel Bruna in 2019

We naderen het einde van 2019 en dat levert weer de nodige leuke lijstjes op. Zo deelde boekhandel Bruna welke boeken zij het vaakst verkochten in 2019. Ook zo benieuwd? Lees dan snel verder en ontdek de best verkochte boeken 2019. best verkochte boeken 2019 best verkochte boeken 2019

 

1. De zeven zussen – Lucinda Riley

Al sinds de verschijning, zo’n anderhalf jaar geleden, staat het eerste boek van Lucinda Riley in de Zeven Zussen reeks ferm bovenaan het best verkochte boeken rijtje. Wat een prestatie!

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

 

2. Façade – Esther Verhoef

De koningin van de thrillers schreef met Façade weer een bloedspannende en vlot geschreven exemplaar, waarin de lezer meer dan eens op het verkeerde been wordt gezet. 

Hij leek zo aardig.
Dat je hem ontmoette, was toeval.
Of niet?

Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.

Façade is Verhoefs meest beklemmende thriller ooit; je doet geen oog meer dicht.

 

3. Laatste weduwe – Karin Slaughter

Dat de boeken met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrol nog niet vervelen, bewijst het waanzinnige succes van Laatste weduwe. Dit is alweer het zevende boek met het koppel in de hoofdrol. 

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering…

 

4. Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer

Grand Hotel Europa werd niet alleen goed verkocht, het werd ook nog eens genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2019!

De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio.

Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering ook op die schijnbaar in de tijd gestolde plek om zich heen begint te grijpen.

 

5. Otmars zonen – Peter Buwalda

Negen jaar na zijn debuut kwam Buwalda pas met Otmars zonen, zijn tweede roman. Lezers vinden het geen gemakkelijk boek, maar als je je even goed concentreert, schijnt dit boek toch veel mensen te plezieren.  

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm.

Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

 

 

 

Leave a Reply