Boekspirerend

Dit zijn de 3 bestverkochte boeken van 2019

Wat waren in 2018 de populairste boeken? Welke boeken gingen het vaakst over de toonbank en hoeveel werden er dan van verkocht? Sinds 1997 maakt de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) deze cijfers bekend. Daarnaast brengen ze ook in kaart hoe het überhaupt gaat met de Nederlandse boekenmarkt. Dit zijn de belangrijkste resultaten op een rijtje! bestverkochte boeken 2019 bestverkochte boeken 2019 

 

Top 3 van best verkochte boeken van het jaar

 

Nr. 3: De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

140.000 exemplaren

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

 

 

Nr. 2: Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer

145.000 exemplaren

De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio.

Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering ook op die schijnbaar in de tijd gestolde plek om zich heen begint te grijpen.

 

Nr. 1: De zeven zussen – Lucinda Riley

233.000 exemplaren

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

 

 

 

 

 

Leave a Reply