Boekenlijstjes Boekspirerend

Dierendag | Deze leuke kattenboeken verschenen dit jaar

Het is morgen dierendag, de dag om je huisdier extra in de watten te leggen. Maar waarom niet jezelf óók eens extra verwennen vandaag? Speciaal voor alle kattenliefhebbers verschenen er de afgelopen tijd een hoop leuke boeken met katten in de hoofdrol. Ik zette de leukste exemplaren voor je op een rijtje.

 

Met de kat naar bed – Frits Abrahams

Kater of poes, het beest is de baas en de eigenaar heeft weinig in te brengen. Hij kan woedend worden als de zitbank weer eens is vernield, maar uiteindelijk zal hij zich moeten plooien naar de grillen en grollen van zijn kat.

Wil Frits Abrahams, de veelgelezen columnist van NRC, zijn kat liefkozen? Dat mag, maar er moet altijd wat tegenover staan, liefst brokjes, maar vlees of vis kan ook. En dan graag slagroom toe. Zo regeert de kat met fluwelen poot.

Verscheen: april 2019 | €12,50 | Bekijk op bol.com

 

Billy de kat – Louise Booth

Fraser is een driejarig autistisch jongetje met veel problemen. Door het minste of geringste kan hij totaal van slag raken, wat een grote invloed heeft op het dagelijks leven van het gezin. Totdat Fraser in het asiel de kat Billy ontmoet. De twee zijn vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten beste vrienden.

Louise, Frasers moeder en auteur van dit boek, ziet haar zoontje veranderen van een diep ongelukkig kind dat lijdt aan angsten, driftbuien en emotionele inzinkingen, naar een kalm en tevreden jongetje dat kan lachen om de ondeugende streken van zijn kat Billy. Wanneer Fraser gefrustreerd raakt, kalmeert de kat hem met een knuffel of met zijn troostende gespin. De diepgaande band verandert hun levens voor altijd.

Verscheen: juni 2019 | €19,99 | Bekijk op bol.com

 

Als de kat van huis is – Melinda Metz

Mac is dik tevreden. Door zijn toedoen heeft zijn vrouwtje de perfecte partner gevonden, en is ze nu zelfs op huwelijksreis! Mac kan van zijn welverdiende rust genieten. Tot Briony, de kattenoppas, arriveert. Zoals de meeste mensen blijkt ze hopeloos in de liefde, en wie moet er dus weer in actie komen?

Briony heeft haar verloofde voor het altaar laten staan en voelt zich daar vreselijk schuldig over. Voorlopig is Mac de enige “man’ met wie ze durft te knuffelen. Maar Mac is het daar niet mee eens en lokt Briony naar Nate, een knappe jongen uit de buurt. Eerst lijkt het liefde op het eerste gezicht, maar mensen moeten nu eenmaal altijd moeilijk doen. Waarom volgen ze niet gewoon hun instinct? Mac ziet het kopschuddend aan, en is niet van plan zijn pootjes ervan af te trekken. Het zál hem lukken deze twee te koppelen!

Verscheen: september 2019 | €15,99 | Bekijk op bol.com

 

Kat vermist – Caroline Paul

Na een ongeluk brengt Caroline noodgedwongen veel tijd in bed door. Ze verveelt zich dood, maar wordt gelukkig goed verzorgd door haar vriendin Wendy en geniet van het gezelschap van haar twee katten, Tibby en Fibby. Tot Tibby plotseling verdwijnt.

Vijf weken later komt Tibby weer vrolijk binnenwandelen, alsof er niets is gebeurd. Waar is hij al die tijd geweest? Het lukt Caroline maar niet om die vraag los te laten, dus zet ze alles op alles om een antwoord te vinden. GPS-technologie, kattencamera’s, waarzegsters, dierendetectives en dierenfluisteraars – niets gaat Caroline te ver om achter de waarheid te komen.

Verscheen: februari 2019 | €17,99 | Bekijk op bol.com

 

Als katten van de wereld verdwijnen – Genki Kawamura

Een jonge postbode krijgt te horen dat hij binnenkort zal overlijden aan een hersentumor. Bij thuiskomst treft hij daar de duivel, die precies op hemzelf lijkt, maar gekleed is in korte broek en Hawaïshirt. Deze doet hem een aanbod: voor elk ding dat hij laat verdwijnen uit de wereld, krijgt hij een dag extra om te leven. Zo verdwijnen achtereenvolgens chocola, telefoons en klokken uit de wereld.

Bij al deze dingen wordt de postbode gedwongen na te denken over wat echt belangrijk is in het leven. Als de duivel ten slotte voorstelt om katten te laten verdwijnen, krijgt de jongeman het moeilijk. Hij is dol op zijn kat Cabbage, die hij van zijn overleden moeder heeft overgenomen. Mag hij het de mensheid zomaar aandoen dat niemand meer zo’n lief dierenvriendje heeft?

Verscheen: augustus 2019 | €18,99 | Bekijk op bol.com

 

Rebelse katten – Kimberlie Hamilton

In dit bijzondere boek staan verhalen over meer dan dertig katten die écht (hebben) bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog heldhaftige poezen rondliepen? Of dat er een kat bestaat met een Guinness World Record op zijn naam? Er is zelfs een astrokat die door de ruimte heeft gereisd.

Kom van alles te weten over deze en andere fascinerende poezen van over de hele wereld. En lees over kattenactivisme, kattenmythen en nog veel meer!

Verscheen: mei 2019 | €19,99 | Bekijk op bol.com

 

 

 

Leave a Reply