Boekenlijstjes Boekspirerend

Deze 8 lezenswaardige trilogieën wil je in de boekenkast #4

Het is altijd tijd om je boekenkast te vullen met fijne boekenseries. Eerder zette ik al deze, deze én deze lezenswaardige trilogieën op een rijtje. Gelukkig zijn er nog veel meer te ontdekken! En maak je geen zorgen, je hoeft niet te wachten op de vervolgboeken. Deze 8 leuke trilogieën zijn al helemaal compleet.

 

Hartland trilogie – Walter Lucius

Bestaat uit: De vlinder en de storm (2013), Schaduwvechters (2016) en De stad en het vuur (2019)

Achter een ordinaire hit-and-run op een Afghaans jongetje in het Amsterdamse Bos blijkt een wereld van kindersmokkel en machtsmisbruik schuil te gaan. Journalisten Farah Hafez en Paul Chapelle gaan op onderzoek uit en raken levensgevaarlijk verstrikt in een internationaal crimineel netwerk en een politiek spel.

Journaliste Farah Hafez wordt gezocht door internationale veiligheidsdiensten vanwege haar vermeende aandeel in een gijzelingsactie in Moskou. Ze vlucht naar Jakarta om haar onderzoek naar de criminele praktijken van een Russische oligarch door te zetten. Gesteund door collega Paul Chapelle, die in Moskou en Johannesburg nieuwe sporen vindt, legt ze het internationale netwerk van de Rus bloot…

Meer dan dertig jaar geleden ontvluchtte Farah Hafez haar vaderland, nadat haar vader tijdens een coup werd vermoord. Nu keert de onderzoeksjournalist terug naar Afghanistan en begint ze een gevaarlijke zoektocht naar een crimineel netwerk waarin jongens worden verhandeld. En dan stuit ze op een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen…

Hartland trilogie | Bekijk op bol.com 

 

MaddAddam trilogie – Margaret Atwood

Bestaat uit: Oryx en Crake (2003), Het jaar van de vloed (2009) en MaddAdamm (2013)

In Margaret Atwoods MaddAddam-trilogie wordt een wereld beschreven die even futuristisch als angstaanjagend dichtbij is. In drie beklemmende romans wordt de lezer meegezogen in een postapocalyptische samenleving.

Maar binnen het schrikbeeld en de gevolgen van allesverwoestende golven en ziektes maakt Atwood met haar schrijfstijl evenveel ruimte voor humor, en lijken liefde en hoop nooit helemaal vergaan. Door de huidige maatschappij een kritische spiegel voor te houden maakt Atwood haar trilogie nu relevanter dan ooit.

MaddAddamm trilogie | Bekijk op bol.com

 

Schouwen trilogie – Gerda van Wageningen

Bestaat uit: Dostie (2016), Rumoer op Dostie (2017) en Water rond Dostie (2017)

Het verhaal begint met het bombardement van Antwerpen in oktober 1914. Een grote stroom vluchtelingen naar Nederland komt op gang, Zeeuws-Vlaanderen wordt erdoor overspoeld. Sonja Goemans en haar neef Leen besluiten er een aantal op te nemen in het washok en de schuur van hun boerderij Dostie. Eenvoudig blijkt dat niet, want de familie heeft een groot geheim, dat onder geen beding mag uitkomen.

De mooie, jonge Marina Goemans komt uit een goede familie. De familie heeft in de oorlogsjaren en daarna wel heel wat te verduren gekregen. Dat alles wil ze nu achter zich laten. Marina is klaar voor het leven, en dus ook voor de liefde. Aan gegadigden geen gebrek. Maar het geheim dat Marina met zich meedraagt, zou de liefde weleens in de weg kunnen staan.

Het water komt hoofdpersoon Anneke van der Velde in deze roman aan de lippen te staan. De Duitse bezetter besluit namelijk de Nederlandse kust onder water te zetten, waardoor ook Dostie moet worden geëvacueerd. Er wacht de bewoners een ongewisse toekomst. Wanneer kunnen ze terug? Kunnen ze überhaupt nog terug?

Schouwen trilogie | Bekijk op bol.com

 

Resistance trilogie – Louise Boije Af Gennäs

Bestaat uit: Bloedspoor (2018), Schijndood (2018) en Doelgericht (2019)

Nadat Sara’s vader tijdens een brand is overleden, verhuist ze naar Stockholm. In het begin lijkt haar leven bijna te soepel verlopen. Sara heeft een aantal traumatische gebeurtenissen meegemaakt en is nu dolgelukkig omdat ze eindelijk het leven leidt dat ze wil. Al snel beseft Sara dat de zaken anders zijn dan ze lijken. Er gebeuren vreemde dingen die steeds angstaanjagender worden en volkomen onverklaarbaar zijn. Sara zoekt de antwoorden in het verband tussen de mysterieuze dood van haar vader en de documenten die ze in zijn kantoor heeft gevonden.

Sara heeft besloten om in Stockholm te blijven, ondanks haar vreemde en traumatische ervaring in het najaar in de hoofdstad. Ze is nu meer op haar hoede dan ooit. Als ze een nieuwe baan vindt en verhuist, hoopt ze dat haar onbekende stalkers haar met rust laten. Maar de nachtmerrie blijkt niet te stoppen en gaat verder. Is er iemand om haar heen die Sara wel kan vertrouwen?

Sara’s leven is in één jaar compleet veranderd. Veel mensen uit haar naaste omgeving zijn onder vreemde omstandigheden om het leven gekomen. Tegelijkertijd proberen de politie en het ziekenhuis Sara uit alle macht te overtuigen dat alles te wijten is aan ongelukkige toevalligheden. Sara legt zich hier niet bij neer en ondanks gevaar voor eigen leven komt ze in opstand.

Resistance trilogie | Bekijk op bol.com

 

Ademloos trilogie – Maya Banks

Bestaat uit: Geheim verlangen (2013), Gevaarlijke liefde (2013) en Vurige obsessie (2013)

Gabe, Jace en Ash – drie van de rijkste, machtigste mannen van het land. Ze zijn gewend alles te krijgen wat ze willen. Geld. Vrouwen. ALLES.

Gabe Hamilton zou hiervoor branden in de hel, maar het kon hem niet schelen. Vanaf het moment dat Mia Crestwell de balzaal van het Bentley Hotel in liep, kon hij zijn blik niet van haar afhouden. Maar Mia was een verboden vrucht. Het kleine zusje van zijn beste vriend. Alleen was ze nu volwassen geworden, en dat was hem niet ontgaan. Als Gabe Mia zijn gevaarlijke, uitdagende wereld in trekt, beseft ze dat er veel is dat ze niet van hem weet. Hun relatie is intens en gepassioneerd, maar dan dreigt hun geheime affaire onthuld te worden, en blijken ze kwetsbaarder voor verraad dan ze ooit konden denken.

Jace en Ash delen alles – zelfs hun vrouwen. Maar dan ontmoeten ze Bethany, en Jace begint iets te voelen wat hij nog nooit heeft ondervonden: jaloezie, en een obsessie die zo krachtig is dat hij er geen controle over heeft. Jace is vastbesloten de enige man in haar leven te worden, en dat brengt zijn levenslange vriendschap met Ash in gevaar. Maar Bethany heeft haar eigen geheimen. En ze is niet bereid zich bloot te geven aan een man met de reputatie van Jace…

Als het om seks gaat, leeft Ash McIntyre altijd zijn wilde kant uit – hij is extreem en compromisloos. Hij eist controle. En hij geeft de voorkeur aan vrouwen die dat uit handen willen geven. Tot hij Josie ontmoet, de enige vrouw die immuun lijkt te zijn voor zijn charmes en zijn rijkdom. Geïntrigeerd begint hij aan de jacht, vastbesloten om het niet op te geven, vastbesloten om haar niet te laten ontsnappen. Hij had nooit gedacht dat de enige vrouw die ooit nee tegen hem heeft gezegd, degene is die hij koste wat het kost wil hebben…

Ademloos trilogie | Bekijk op bol.com

 

The Century trilogie – Ken Follett

Bestaat uit: Val der titanen (2010), Nacht van het kwaad (2012) en Kou uit het oosten (2014)

In 1911 verandert de wereld voorgoed. Arbeiders laten zich niet langer onderdrukken, vrouwen eisen hun rechten op, de rijke aristocratie kan haar macht niet langer handhaven. En overal fluisteren diplomaten elkaar woorden in die het lot van miljoenen mensen over de hele wereld zullen veranderen. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog proberen acht mensen hun weg in hun roerige wereld te vinden. Ieder op hun eigen manier dragen zij bij aan een titanenstrijd die zijn weerga niet kent.

1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen. Een dappere nieuwe generatie baant zich een weg in een door oorlog geteisterde wereld.

1961, het begin van de Koude oorlog. Tegen de turbulente achtergrond van burgerprotesten, politieke schandalen, de val van de Berlijnse Muur, de Cubacrisis en de opkomst van de rock-n-roll vinden moedige jonge mensen uit vijf met elkaar verweven families ieder hun weg door de geschiedenis.

The Century trilogie | Bekijk op bol.com

 

De Posthumus trilogie – Britta Bolt

Bestaat uit: Heldhaftig (2012), Vastberaden (2013) en Barmhartig (2016)

Pieter Posthumus, medewerker van het Team Uitvaarten van de Gemeente Amsterdam, regelt begrafenissen voor anonieme lijken. En twee onbekende doden laten Posthumus niet los. Hij is ervan overtuigd dat hij een moordenaar op het spoor is, ook al denkt de politie er anders over. Op zoek naar de waarheid raakt Posthumus verzeild in de schimmige wereld van terrorisme en geheime diensten en brengt daarmee niet alleen zichzelf maar ook anderen in gevaar.

Moord op de wallen. Marloes, eigenares van een bekend pension in de rosse buurt wordt van moord beschuldigd. Anna de Vries is de enige die overtuigd is van haar onschuld. Natuurlijk heeft zij de hulp van Pieter Posthumus nodig om de zaak van Marloes uit te zoeken. Daartoe moet hij zich onderdompelen in het milieu van types als Marty Jacobs en Henk de Kok: hoofdrolspelers binnen de wereld van de Wallen.

Vlak na zijn aankomst in Amsterdam wordt een jonge man overvallen en voor dood achtergelaten. Hij heeft geen papieren, niemand weet wie hij is. Maar Pieter Posthumus kan de identiteit van de onbekende achterhalen: Ben Olssen, een Zweedse expert op het gebied van olie- en gaswinning. Hij was in Amsterdam voor Earth 2050, de door milieuactivisten zwaar belaagde internationale conferentie die net van start is gegaan. Terwijl Posthumus steeds dieper verstrikt raakt in de zaak Olssen, vindt er op de Wallen nog een moord plaats…

De Posthumus trilogie | Bekijk op bol.com

 

De Mars trilogie – Pierce Brown

Bestaat uit: Rood (2016), Gouden zoon (2017) en Morgenster (2017)

In de maatschappij op Mars bepaalt kleur je rang en stand. Het hoofdpersonage Darrow is rood, de hiërarchisch laagste kaste, en daardoor gedoemd tot een leven van wroeten onder de grond. Daarentegen kan de hoogste gouden kaste bovengronds een luxeleven leiden. Gedreven door wraak en op zoek naar gerechtigheid probeert hij te infiltreren in de hoogste kaste. Op die manier wil hij een einde maken aan hun heerschappij, een haast onmogelijke opdracht…

Darrow ondervindt dat macht corrumpeert. Vijanden kunnen vrienden worden en beste vrienden kunnen verraad plegen. Ook op het gebied van de liefde verkeert hij in een tweestrijd: liegen of de waarheid opbiechten?

Tot slot gaat Darrow op zoek naar bondgenoten om definitief af te rekenen met ‘de gouden’ en hun aanhang.

De Mars trilogie | Bekijk op bol.com

 

 

 

Leave a Reply