Boekenlijstjes Boekspirerend

Deze 8 lezenswaardige trilogieën wil je in de boekenkast #2

In oktober zette ik al een aantal mooie (voltooide) trilogieën op een rijtje. Maar omdat er nog zoveel meer zijn, moest er wel een tweede deel komen. Dus heb je zin om je onder te dompelen in een boekenserie, zonder te wachten op vervolgdelen die nog moeten uitkomen?  Dan ben je hier aan het goede adres.

Mr. Mercedes trilogie – Stephen King
Bestaat uit Mr. Mercedes (2014), De eerlijke vinder (2015) en Wisseling van de wacht (2016)

Wanneer een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes zomaar op een massa werklozen inrijdt, is de gepensioneerde rechercheur Bill Hodges vastbesloten om de volgende aanval van de crimineel die de ‘Mercedes Killer’ wordt genoemd te voorkomen. 

De vijfde golf trilogie – Rick Yancey
Bestaat uit De vijfde golf (2013), De oneindige zee (2015) en De laatste ster (2016)

De eerste golf: de wereld wordt gehuld in duisternis
De tweede golf: als je geluk hebt weet je te ontsnappen
De derde golf: als je pech hebt overleef je
De vierde golf: er geldt nog maar één regel – vertrouw niemand

Nu de vijfde golf eraan komt, is Cassie op de vlucht – voor Hen, de wezens die er menselijk uitzien maar het niet zijn. Cassie moet kiezen tussen vertrouwen en wanhoop, tussen verzet of overgave. Tussen leven… en dood.

De vlastrilogie – Gerda van Wageningen
Bestaat uit Hoeve Sofie (2015), De vlasfabriek (2015) en Bloeiend vlas (2016)

‘De vlastrilogie’ gaat over de vlasteelt in de Hoeksche Waard, honderd jaar geleden een bron van grote welvaart. Hoeve Sofie gaat over de jonge Nele, die plotseling weduwe wordt. In De vlasfabriek moet de jonge, aantrekkelijke en vooral rijke erfgename Sofie kiezen tussen haar hart en haar verstand. In Bloeiend vlas ten slotte wordt een stadsmeisje naar ‘s-Gravendeel gestuurd om voor haar oudtante te zorgen. Daar wordt ze echter niet met open armen ontvangen.

Half zwart trilogie – Sally Green
Bestaat uit Half zwart (2014), Half wild (2015), Half licht (2016)

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar witte en zwarte heksen naast gewone mensen leven. De witte heksen zijn goed, de zwarte heksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde zwarte heks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een witte heks, is dood. Maar licht en duister en goed en slecht blijken in een eeuwigdurende strijd verwikkeld. 

Qutienvierentachtig trilogie – Haruki Murakami
Bestaat uit boek één (2009), boek twee (2010), boek drie (2011)

1q84 is het ijzingwekkend spannende verhaal van Aomame en Tengo. Op het eerste gezicht hebben zij niets met elkaar te maken, maar gaandeweg wordt duidelijk dat hun paden elkaar heel vroeger ooit gekruist moeten hebben, en het zit er even duidelijk in dat dit weer gaat gebeuren. Maar hoe? 

Aan alle jongens van wie ik hield trilogie – Jenny Han
Bestaat uit Aan alle jongens van wie ik hield (2016), PS Ik hou nog steeds van je (2016) en Veel liefs, Lara Jean (2017)

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook.

Sleutel trilogie – Nora Roberts
Bestaat uit Sleutel tot het licht (2017), Sleutel tot de wijsheid (2018) en Sleutel tot de kracht (2018)

Malory, Dana en Zoe. Drie jonge vrouwen die elkaar op een stormachtige avond ontmoeten in een indrukwekkend landhuis, waar ze een aanbod krijgen dat hun levens voorgoed verandert…

Magdalena trilogie – Kathleen McGowan
Bestaat uit Het Magdalena Mysterie (2009), Het Jezus Mysterie (2011) en Het Medici Mysterie (2014)

Een dodelijke politieke strijd die eindigt in twee executies. Een driehoeksverhouding die de loop van de geschiedenis zal veranderen. Een religieuze revolutie die de wereld op zijn kop zet. Een verhaal dat al tweeduizend jaar wordt doodgezwegen. Een eeuwenoude tekst. Een bijzondere historische vrouw. En een opmerkelijk liefdesverhaal.

Eeuwenlang bleef het verborgen. Maar de tijd voor de waarheid is aangebroken. Maureen Paschal, een jonge Amerikaanse journaliste, had alleen nooit gedacht dat zij de persoon zou zijn om de waarheid te vertellen…

Leave a Reply