Boekenlijstjes Boekspirerend

De leukste boekentips voor moederdag

A.s. zondag is het weer Moederdag! Mocht je het geluk hebben nog een moeder, schoonmoeder of grootmoeder in je leven te hebben, vergeet ze dan niet in het zonnetje te zetten. Deze boekentips geven je wat inspiratie!

.

Voor mama, een boekje over ons – Elma van Vliet
Hét cadeauboek om je moeder te laten weten dat ze belangrijk voor je is. Door het beantwoorden van leuke en boeiende vragen maak je heel makkelijk een liefdevol boekje. Het bevat mooie uitspraken, multiplechoicevragen en ruimte om foto’s en herinneringen in te plakken.

Met Voor mama, een boekje over ons kun je zelf eenvoudig een origineel en persoonlijk cadeau voor je moeder maken.

Bekijk op bol.com

 

 

 

 

Ik, moeder – Annemarie de Gee & Eva Kelder
Dertien auteurs schreven een krachtig mozaïek van het moederschap. Soms rauw, soms vertwijfeld, soms melancholisch. Maar altijd echt. In Ik, moeder wordt het moederschap ter discussie gesteld én gevierd.

Bekijk op bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini Mama Momenten – Annet de Vries
Goed voor jezelf zorgen is niet zomaar een taakje dat je afvinkt. Bij veel moeders schiet dat er vaak bij in. Toch is het haalbaarder dan je denkt.

Mini Mama Momenten is een waardevol boek met 52 praktische, sprankelende manieren om beter voor jezelf te zorgen. Oefeningen, tips en verdiepende informatie helpen je ontspannen en opladen.

Van je onderdompelen in een (voeten)bad, dansen in je woonkamer, op date gaan met jezelf tot voelen wat je voelt. Het enige wat je nodig hebt is 10 minuten. Gun het jezelf. Zorg voor jezelf. Enjoy!

Bekijk op bol.com

 

 

 

 

Wat ik van mijn moeder leerde – Manon Duintjer
In Wat ik van mijn moeder leerde delen bekende dochters en zonen, jong en oud, uit onder meer de literatuur, kunst, media, politiek, wetenschap en sport de belangrijkste les die zij van hun moeder hebben geleerd. 

Boris Dittrich leerde zich open te stellen en de waarde van iedereen als individu te zien, Ranomi Kromowidjojo knoopte de woorden ‘nooit opgeven, tenzij het echt niet gaat’ in haar oren en Jet van Nieuwkerk begrijpt eindelijk wat Bert en Ernie met ‘maak er wat van’ bedoelen. 

Levenslessen, praktische lessen, waarschuwende lessen, gemiste lessen, filosofische lessen: ze komen allemaal aan bod in de persoonlijke herinneringen en anekdotes van de verschillende auteurs.

Bekijk op bol.com

 

 

 

Mam, vertel eens – Elma van Vliet
Met Mam, vertel eens geef je je moeder een ultiem invulboek cadeau: je geeft aan dat je alles wilt weten over haar herinneringen, dromen en wensen. Door het invullen van de leuke en onverwachte vragen over onderwerpen zoals haar kindertijd, verliefd zijn, moeder worden en de bijzondere band tussen moeder en kind schrijft je moeder stap voor stap haar levensverhaal. Zo ontstaat een uniek en persoonlijk boek.

Nadat je moeder het boek heeft ingevuld, geeft ze het weer terug aan jou. Zo leer je je moeder nog beter kennen.

Bekijk op bol.com

 

 

 

Brieven aan mijn moeder – Lea Redmond
Wat is er dierbaarder dan handgeschreven berichten aan je moeder? Brieven die herinneringen delen, die uitleggen waarom je haar zo bijzonder vindt en die vertellen wat je altijd al tegen haar hebt willen zeggen. Met deze verzameling van brieven vertel je je moeder wat zij voor jou betekent.

Verras haar met mooie herinneringen, leuke anekdotes en wensen voor de toekomst. Brieven aan mijn moeder is een tijdcapsule die uitlegt waarom je haar zo bijzonder vindt en die vertelt wat je altijd al tegen haar hebt willen zeggen.

Bekijk op bol.com

 

 

Het is je moeder – Isa Hoes
Iedereen heeft er (minstens) één. Zonder kom je niet ter wereld, zonder besta je niet. Zelfs in tijden waarin het leven maakbaar lijkt, staat dit feit nog overeind: je moeder heeft je het leven geschonken. Niet gek, daarom, dat moeders zo’n grote rol spelen in de literatuur. Lieve moeders, gewelddadige moeders, afwezige moeders, bemoeizuchtige moeders, gestoorde moeders, zorgzame moeders, zieke moeders, overgevoelige moeders, stiefmoeders en ga zo maar door – de Nederlandstalige literatuur staat er bol van.

Actrice, schrijfster en moeder Isa Hoes selecteerde de mooiste fragmenten Nederlandstalig proza uit deze overvloed. In Het is je moeder plaatst zij proza waarin moeders worden opgehemeld naast stukken waarin moeders worden gevreesd. Haar ontroerende selectie zet aan het denken: wat maakt een moeder een goede moeder? Moet zij een rots in de branding zijn of vooral autoriteit uitstralen? Staat zij aan het roer van het schip, zoals Martinus Nijhoff dichtte, of laat zij anderen de koers bepalen? En is het mogelijk om níet van je moeder te houden?

Bekijk op bol.com

 

 

 

 

Leave a Reply