Boekspirerend De 5 op zondag

De 5 boeken die je dit jaar nog moet lezen voordat de film verschijnt

Nog voor het einde van het jaar verschijnen er een aantal langverwachte boekverfilmingen in de bioscoop. Ben jij zo iemand die liever eerst het boek leest voordat de film verschijnt? Leg deze 5 boeken dan bovenop je nog-te-lezen stapel.

The Children Act – Verschijnt 20 september
Deze film is gebaseerd op het boek De kinderwet van Ian McEwan. De trailer is al zo intens, dat ik niet kan wachten om deze verfilming in de bioscoop te zien.

Rechter aan het Hooggerechtshof Fiona Maye wordt alom geprezen om haar ethische en weloverwogen uitspraken. Wanneer haar echtgenoot haar verlaat na een ruzie over een mogelijk open huwelijk, stort ze zich op een ingewikkelde zaak van een doodzieke 17-jarige jongen die, samen met zijn ouders, een noodzakelijke bloedtransufsie weigert omdat dit in strijd is met zijn geloof als Jehova’s getuige. Besluit Fiona dat de jongen te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of weegt het recht op vrije wil toch zwaarder? Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen.

 

 

A simple favor – Verschijnt 27 september
Vorig jaar verscheen A simple favor van Darcey Bell in de Nederlandse vertaling als Een kleine moeite. De trailer bewijst wel dat dit een hele spannende thriller is vol onderhuidse geheimen. Ik ben nieuwsgierig geworden!

Het begint allemaal met een kleine gunst – gewoon de ene moeder die de andere even uit de brand helpt. Wanneer Stephanies beste vriendin Emily haar vraagt haar zoontje Nicky mee te nemen uit school, doet ze dat natuurlijk graag. Nicky en haar eigen zoontje zijn immers beste vriendjes – net als hun moeders. ‘Mommy blogger’ Stephanie vangt wel vaker de beide jongetjes op als de succesvolle Emily voor haar werk van huis is. Maar deze keer komt Emily haar zoontje niet ophalen en ze reageert ook niet op telefoontjes.

Stephanie weet zeker dat er iets niet in de haak is, en deelt haar angsten op haar blog met haar volgers. Ondertussen probeert ze Emily’s man Sean te helpen het huishouden draaiende te houden. Dat is toch het minste wat ze kan doen voor haar beste vriendin? Maar als er uiteindelijk nieuws over Emily komt, is de nachtmerrie nog lang niet voorbij. Stukje bij beetje komt Stephanie erachter dat niets – geen vriendschap, liefde of zelfs een kleine gunst – zo simpel is als het lijkt.

 

 

Zwaar verliefd – Verschijnt 11 oktober
Ah, eindelijk de eerste verfilming van deze heerlijke chicklitreeks van Chantal van Gastel. Een lekkere feel good film voor een avondje met de meiden!

“Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.”

Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

 

 

Niet schieten  – Verschijnt 15 november
In Niet schieten, dat is mijn papa vertelt David over hoe hij als enige van zijn gezin een aanval van de Bende van Nijvel overleefde. Hij werd geraakt door 9 kogels. De trailer van dit waargebeurde verhaal bezorgde me al kippenvel. Heftig!

In de jaren 80 zaaide de Bende van Nijvel terreur en vernieling in België door allerlei bloedige overvallen op supermarkten. Op 9 november 1985 sloegen ze toe in Aalst. Op de parking van de Delhaize vermoordden ze moeder, vader en ddochter Van de Steen. Ook de zoon van het gezin, de toen 9-jarige David, kreeg 9 kogels in zijn lichaam nadat hij een glimps kon opvangen van het gezicht van een van de overvallers. Hij werd voor dood achtergelaten. David overleefde echter. Er volgde een jarenlange revalidatie. Na 25 jaar doorbrak hij de stilte. De overheid liet hem aan zijn lot over en hoewel hij de enige getuige is die ‘de reus’ van de bende van dichtbij heeft gezien, toonde het gerecht nooit interesse.

 

 

Kapsalon Romy – Verschijnt 20 december
Deze film kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Kapsalon Romy werd deels opgenomen in mijn woonplaats Strijen en mijn moeder was een dag figurant voor de film. Er is helaas nog geen trailer, maar deze gaan we sowieso bekijken.

De tienjarige Romy moet elke dag na school naar haar oma omdat haar moeder moet werken. Romy vindt het niet altijd leuk bij oma Stine. Oma is streng en heeft weinig tijd voor haar, omdat ze veel te druk is met haar eigen kapperszaak, Kapsalon Stine. Tenminste, oma wás altijd best streng. De laatste tijd lijkt ze te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt leuke verhalen over haar kindertijd in Denemarken. Maar oma is ook steeds vaker in de war. Zo erg dat ze van Romy’s moeder naar een verzorgingstehuis moet. Romy is het daar absoluut niet mee eens, want wie moet dan de kapsalon runnen? Ze probeert er alles aan te doen om haar oma dicht bij zich te houden, zélfs als dat betekent dat ze daarvoor samen ver weg moeten gaan.

Bron: BosBros

 

 

Leave a Reply