Goed Koopje

Black Friday Week 2019 | Book deals voor 5 euro #4

Je kunt er niet omheen: Black Friday. Aangezien goedkope boeken altijd een goed idee zijn, vind je hier in de Black Friday Week elke dag een overzicht van 10 fijne boeken voor slechts 5 euro. De feestdagen en de kerstvakantie komt eraan, dus dat wordt inslaan!

Als je een bestelling plaatst via de link op onze website, krijgt Leesje een kleine commissie, die ons helpt om de website online te houden. Tof als je daarbij wilt helpen! Het kost jou verder helemaal niets. 

 

Het Deense meisje – David Ebershoff

David Ebersho vindt op een dag in de bibliotheek het dagboek van Lili Elbe, een Deense vrouw, geschreven tijdens haar ziekbed in de vrouwenkliniek van Dresden. Ebersho raakt geïntrigeerd door deze tragische heldin, de eerste transseksueel ter wereld, en herschrijft haar vergeten geschiedenis tot een indrukwekkende roman.

Dit is het verhaal van Lili en van haar vrouw, die van hem – en van haar – zou blijven houden.

€5,00

 

Maak je niet dik – Kevin Gyoerkoe

Het zit in ons om ons zorgen te maken. Over onze toekomst, over ons werk, over ons huwelijk, over onze kinderen. We maken ons zelfs zorgen over de hoeveelheid zorgen die we ons maken. En dat is terecht, want een teveel aan zorgen kan ons functioneren ernstig belemmeren.

Maak je niet dik geeft eenvoudige maar effectieve aanwijzingen om de zorgen te beheersen en om te voorkomen dat de zorgen ons gaan beheersen.

€4,95

 

Herinneringen – Anne-Marie Hooyberghs

De jonge verpleegster Kristie, die in een verzorgingshuis werkt, sluit vriendschap met de achtentachtigjarige bewoonster Katarina. Kristies vriend Dimitri is ergerlijk zwijgzaam en gelaten terwijl haar collega François knap, sociaal en vrolijk is. Kristie moet moeilijke keuzes maken voor de toekomst, Katarina heeft moeite om haar verleden te verwerken.

De twee vrouwen vinden steun bij elkaar en hun vriendschap wordt hechter tot het noodlot onverbiddelijk toeslaat.

€5,00

 

Ster van hoop – Simone Foekens

De zwangere Els Groote heeft een paar vervelende maanden achter de rug. Ze besluit te verhuizen naar een plek waar ze niemand kent en niemand wil leren kennen.

Vrijwel direct na haar verhuizing komt ze echter in contact met Rick. Ondanks haar voornemens lukt het haar niet om hem op afstand te houden. Maar alle wisselende signalen die Rick van haar krijgt – dan weer hartelijk, dan weer afwerend – brengen ook hem danig in de war.

€5,00

 

Vrouw van de keukengod – Amy Tan

In De vrouw van de keukengod vertelt een moeder haar dochter over de gebeurtenissen op een eilandje voor Shanghai die leidden tot haar komst naar Amerika in 1949.

Een dramatische levensgeschiedenis krijgt in haar woorden gestalte wanneer ze de kennis openbaart waar ze een hoge prijs voor heeft moeten betalen, en die ze nooit eerder aan haar dochter heeft durven doorgeven.

€5,00

 

Mooie mama’s – Ronald Giphart

Drie vertellingen die geheel op zichzelf staan, maar evengoed met stevige scharnieren aan elkaar zijn gekoppeld.

Een jongen in coma is jarig en wordt omringd door zijn familie en vrienden die niet weten wat hij weet, voor een hoogleraar wordt een wake gehouden, waarbij onder andere zijn beste vrienden aanwezig zijn, en het hart beschrijft hoe zijn drager haar seksualiteit ontdekt. Drie verhalen over leven en dood, maar vooral ook over liefde, vertelt vanuit drie bijzondere perspectieven die aantonen dat Giphart niet alleen ijzersterke romans schrijft maar ook dat hij het korte proza tot in de puntjes beheerst.

€5,00

 

Aprilheks – Majgull Axelsson

Hoe sterk is de relatie tussen een moeder en haar drie pleegdochters als blijkt dat de moeder ook een kind van zichzelf heeft?

‘Een van mijn zussen heeft het leven gestolen dat voor mij bestemd was. Ik wil weten wie.’ Zo denkt de gehandicapte Desirée, die al een leven lang op bed ligt. Als baby is Desirée begin jaren vijftig door haar moeder, die vroeg weduwe was geworden, in een inrichting geplaatst. Daarna heeft de moeder drie pleegdochters opgevoed zonder hen te vertellen dat ze ook een dochter van zichzelf heeft: Desirée. Als Desirée het leven van haar ‘zussen’ binnendringt, wordt het evenwicht tussen de vrouwen ernstig verstoord.

€4,95

 

Paaz – Myrthe van der Meer

Emma wordt van de ene op de andere dag op de paaz opgenomen en ze weet één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Hier hoort zij namelijk niet thuis. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Hier begint Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf.

Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit. En dat zij zelf de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

€5,00

 

Het geluk van Lou – Lorraine Fouchet

Lou was een geliefde bewoonster van het kleine eiland Île de Groix, Bretagne. Lou met haar obsessies, (“Champagne, alsjeblieft, maar alleen Mercier!’) en haar eigenaardigheden. Ze kookte belabberd, maar met veel liefde, was hartelijk en altijd vrolijk.

Maar nu is Lou dood en dreigt haar gezin uiteen te vallen. In haar testament vraagt ze haar man Jo haar laatste wens te vervullen: hij moet de relatie met hun volwassen kinderen Cyrian en Sarah herstellen. Pas wanneer hij daarin geslaagd is mag hij Lou’s laatste brief lezen, die ze uiteraard heeft verzegeld in een champagnefles. Een fles die het leven van de hele familie verandert.

€5,00

 

De kleur van de sterren – Eveline Vanhaverbeke

September 1871. De zestienjarige Arthur Rimbaud, zelfverklaard poëtisch genie, ontvlucht Charleville en zijn familie. Paul Verlaine wacht hem op in Parijs. Ondanks het grote leeftijdsverschil en het prille huwelijk van Verlaine storten de twee dichters zich in een passionele homoseksuele relatie.
Januari 1931. Na de dood van tante Mi blijft Louise in het Kortrijk van de jaren dertig alleen achter met haar broertje Marcel. Tante Mi zorgde voor de twee sinds de dood van hun ouders bij een treinongeval. In die jaren kwam met enige regelmaat een sinistere man langs, gekleed in een lange zwarte jas en een hoge hoed. Tante Mi stuurde Louise en Marcel dan de deur uit en sprak urenlang met de man, die Louise de boodschapper noemde.

Het medaillon dat Louise als erfstuk heeft gekregen, bevat een mysterieuze boodschap. Haar zoektocht naar het antwoord zet een serie gebeurtenissen in gang waarin Louise onverbiddelijk mee gezogen wordt. Via de Vlaamse dichter Guido Gezelle komt ze bij de twee Parijse dichters terecht. Samen met haar vriend, de kreupele maar geniale Leon, gaat Louise op zoek naar de betekenis van alle verwijzingen naar Rimbaud en Gezelle. Als Louise dicht bij de waarheid komt, is daar onverwacht die duistere figuur uit haar kindertijd, de boodschapper.

€5,00

 

 

 

 

Leave a Reply