Films & Series

Binnenkort op tv | Thrillerserie LOIS naar de boeken van Simone van der Vlugt

Het werd bijna een jaar geleden aangekondigd, maar nu is het eindelijk zo ver! Op woensdag 28 november a.s. start LOIS, de thrillerserie gebaseerd op de boekenreeks van Simone van der Vlugt. Noortje Herlaar vertolkt de hoofdrol.

 

Van der Vlugt schreef de succesvolle boeken Aan niemand vertellen (2012), Morgen ben ik weer thuis (2013) en Vraag niet waarom (2014) over rechercheur Lois Elzinga. Ze werkt bij de Alkmaarse politie en moet daar complexe zaken zien op te lossen.

 

Over de serie:
“Samen met haar team dealt rechercheur Lois met de zwaarste soort criminaliteit: moorden, ontvoeringen en ander extreem geweld zijn haar dagelijkse realiteit. Lois is echter al jaren gewend aan haar heftige beroep; ze lééft min of meer voor het politiewerk. Na het vroege verlies van haar beide ouders is Lois’ enige vertrouwenspersoon haar zusje Tessa, die sinds kort getrouwd is met de rijke Guido en naar Bergen is verhuisd.

Voor de rest van de buitenwereld heeft Lois geen ruimte: ze heeft een gecontroleerd, veilig leventje voor zichzelf gecreëerd en houdt zich te allen tijden aan haar zelfopgelegde ‘regels’. Als een geheim uit Lois’ verleden echter ineens komt bovendrijven wordt dat rustige leventje flink overhoop gegooid. Tegen de achtergrond van drie heftige zaken komt Lois’ hele privéleven op scherp te staan. Niet alleen dreigt ze haar enige echte bondgenoot te verliezen, maar de rollercoaster heeft ook het nodige effect op haar werk als rechercheur. Alles dat voor Lois altijd vanzelfsprekend is geweest, komt op losse schroeven te staan en ze zal voor het eerst iets moeten veranderen om de grip op haar leven te houden.” (bron: AVROTROS)

 

LOIS is drie weken lang te zien om 21.30 uur op NPO 1.
Elke aflevering is gebaseerd op één boek en duurt ongeveer 90 minuten.

 

Liever eerste de boeken lezen voordat je de serie ziet? Koop ze dan snel op bol.com!

 

 

Leave a Reply