Boekenlijstjes Boekspirerend

Deze 8 lezenswaardige trilogieën wil je in de boekenkast

Lekker veel lezen: heerlijk! Zeker als je even helemaal in een serie kunt wegduiken. Het nadeel van het lezen van trilogieën is dat je soms behoorlijk lang moet wachten op de vervolgboeken, maar gelukkig zijn deze 8 leuke trilogieën al helemaal compleet. Dat wordt de boekenkast vullen!

 

Firelight trilogie – Sophie Jordan
Bestaat uit Ziel van vuur (2012), Achter de nevel (2012) en Kracht van de onyx (2013)

In deze aangrijpende fantasy lees je het verhaal van Jacinda; een meisje dat zich kan transformeren tot een draak en moet vluchten uit haar kolonie. Ze heeft het zwaar tussen de ‘normale mensen’, totdat ze oog in oog komt te staan met Will; een jongen die het vuur in haar aanwakkert maar tegelijkertijd tot haar grootste vijand behoort.

 

 

Labyrintrenner trilogie – James Dashner
Bestaat uit De labyrintrenner (2014), De schroeiproeven (2014) en De doodskuur (2015)

Nadat zijn geheugen is gewist, wordt Thomas wakker in een grote open ruimte met gigantische muren eromheen. De jongens die er al wonen hebben geen idee wat ze er doen of waar ze vandaan komen. Als Thomas beseft dat ze gevangen zitten in een labyrint, sluit hij zich aan bij de Renners. Overdag proberen de Renners een uitgang te vinden, maar ’s nachts is het levensgevaarlijk buiten de muren en wacht onherroepelijk de dood. Thomas zet alles op het spel om uit het labyrint te ontsnappen, en om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

 

 

Loïs trilogie – Simone van der Vlugt
Bestaat uit Aan niemand vertellen (2012), Morgen ben ik weer thuis (2013) en Vraag niet waarom (2014)

De Alkmaarse rechercheur Loïs Elzinga en haar vast partner Fred ontrafelen de meest gecompliceerde moordmysteries, en niet zonder risico…

In het eerste deel wordt Loïs geconfronteerd met een moord zonder enige aanwijzingen naar de dader, totdat er een tweede moord wordt gepleegd. In het tweede deel wordt de rechercheur beperkt in haar mogelijkheden om een verdwenen jong meisje te redden als het spoor haar naar het buitenland leidt. Het laatste deel wordt Alkmaar geteisterd door een serie steekpartijen. Loïs gaat op onderzoek uit, maar komt erachter dat haar verleden toch dichterbij is dan ze had verwacht…

 

 

Matched trilogie – Ally Condie
Bestaat uit Matched (2010), Crossed (2011) en Reached (2013)

Cassia groeit op in een toekomstige maatschappij waarin alles voor haar geregeld wordt. Het lijkt zo mooi als Cassia door de Autoriteiten wordt uitgehuwelijkt aan haar beste vriend. Maar dan gaat er iets mis, grondig mis. Al snel krijgt Cassia in de gaten dat er een aantal vreemde en verontrustende rafelranden zitten aan De Unie. En dat de Autoriteiten niet gediend zijn van kritische onderdanen.

 

 

Grisha trilogie – Leigh Bardugo
Bestaat uit Schim en schaduw (2014), Dreiging en duisternis (2014) en Val en verlossing (2015)

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

 

 

Q trilogie – Jackie van Laren
Bestaat uit Zin (2015), Lief (2015) en Ziel (2015)

Iedereen kent de schathemelrijke, razend aantrekkelijke Wessel Quist, bijnaam Q. Hij is een wereldberoemde trance-dj, producer, en de oprichter van het Moonbeam-event: een internationaal openlucht dance-feest bij volle maan waar alles en iedereen in zilver gehuld is. En ondanks zijn overvolle agenda slaagt Q er ook nog in er een woest liefdesleven op na te houden: hij is een beruchte player met een onnavolgbare seksdrive.

Nina de Wit solliciteert op de vacature van personal assistant voor Q. Ze wil na haar hippieachtige, grenzeloze opvoeding niets liever dan een burgerlijke baan, huis en man. Ze ontdekt al snel dat Q een enorme player is en hoewel ze dolgraag een man in haar leven wilt, is Q alles wat ze níet zoekt. Toch is er enorm veel aantrekkingskracht en krijgt ze hem maar niet uit haar hoofd.

 

 

Naamloze jongen trilogie – Jón Kalman Stefánsson
Bestaat uit Hemel en hel (2010), Het verdriet van de engelen (2012) en Het hart van de mens (2013)

Twee vrienden, Bardur en de jongen, gaan vissen op zee. Wanneer ze worden overvallen door een storm raakt Bardur onderkoeld en sterft. Op zoek naar een manier om dit verlies te verwerken besluit de jongen op reis te gaan. Wanneer hij na vele omzwervingen weer terugkeert in het dorp, merkt hij dat hij is veranderd. Hij laat zich niet meer zo door anderen leiden, neemt zijn eigen beslissingen en is vastbesloten te kiezen voor de liefde.

 

 

Morten trilogie – Anna Levander
Bestaat uit Morten (2015), Mo (2015) en M (2015)

De ambitieuze politicus Morten Mathijsen stevent af op een glorieuze verkiezingsoverwinning. Zijn partij, De Nieuwe Liberalen, gaat verrassend aan kop in de peilingen. Mathijsen is de tweede man van de partij en wil leider worden. Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden. Met de briljante spindoctor Evelien Bax aan zijn zijde gaat Morten tot het uiterste om het onheil af te wenden. De machtsstrijd maakt meerdere slachtoffers.

 

 

 1. Deze 8 lezenswaardige trilogieën wil je in de boekenkast #2 | Leesje

  3 januari 2019 at 06:01

  […] oktober zette ik al een aantal mooie (voltooide) trilogieën op een rijtje. Maar omdat er nog zoveel meer zijn, moest er wel een tweede deel komen. Dus heb je […]

 2. Leesje | Deze 8 lezenswaardige trilogieën wil je in de boekenkast #4

  23 oktober 2019 at 06:10

  […] is altijd tijd om je boekenkast te vullen met fijne boekenseries. Eerder zette ik al deze, deze én deze lezenswaardige trilogieën op een rijtje. Gelukkig zijn er nog veel meer te […]

 3. Leesje | Deze 8 lezenswaardige trilogieën wil je in de boekenkast #5

  13 januari 2020 at 06:26

  […] is altijd tijd om je boekenkast te vullen met fijne boekenseries. Eerder zette ik al deze, deze, deze én deze lezenswaardige trilogieën op een rijtje. Gelukkig zijn er nog veel meer te […]

Leave a Reply